Fehérekhez DM Denk Mit mosógél ami fehér ruhákhoz van és hozzá Ariel Diamond Bright fehérítő.
Színesekhez Mülleres Frosch mosógél színes ruhákhoz és színfogó kendő.
Feketékhez DM Denk Mit mosógél, hozzá fekete ruhákhoz való színfrissítő kendő.
Öblítő az Coccolino Sensitive isteni mandulás az illata és nagyon tartós is. Az öblítőhöz szoktam adagolni DenkMit fertőtlenítő folyadékot , ezt általában ágyneműhöz, törölközőkhöz teszem.
Ha nagyon retkes melós ruhát mosok akkor megy egy pumpálásnyi mosogatószer is a dobba a ruhák közé, ennél többet nem szabad mert akkor habparty lesz idehaza.
Ezen kívül van még folteltávolítóm szintén DenkMit márka azt is megküldöm ha kell.
Színfogó és frissítő kendőt mindig a mosózsákba pakolom, mert volt már , hogy eldugította a gép izé …. valamelyik csövét vagy mit szóval ne kóricáljon ilyen mini dolog a dobban.
DM, Aldi sajátmárkások, már jó ideje.
A DM-nek van egy illatmentes fertőtlenítős öblítője, az nagyon jó, az Aldinak meg sportcuccokhoz outdoor mosószer.
Az Ariel és társai csak optikai fehérítők, világoskék színe miatt fehérebbnek tűnhet a végeredmény.
Amiről visznt leszoktam az az eco mosás. Hagyom a fenébe, sőt plusz mosásidőt adok, úgyis le fogja konfigolni az időt a súlyhoz.
Eco-n olyan kevés a víz, az itthoni kutyás ruhákon néha éreztem a szagot, mosás után. (kankutya, na)
És sokkal többet szenvedtem a mosógép takarítással, mert a gumi alatt gyorsan felgyűlt a szösz, trutyi stb.
Amióta nem eco-zok nincs ilyen gond, bedobok egy mosogatógépbe való tablettát és 60 fokon mosok egy üreset, csillog villog, patika.
Én is DM saját márkás mosószerrel szoktam mosni, kizárólag folyékonyat használok.
Általában mindenféle van itthon, színes ruhákhoz, fehérekhez, finommosószer, feketékhez. Illetve a fiaim pólóihoz ezt használom, ez veszi ki leginkább a szagokat, mert izzadnak mint a ló, de a hónaljstift szerintük ördögtől való…
https://www.dm.hu/denkmit-finommososzer-fresh-senation-p4066447161076.html
Néha veszek Persilt is, ha van hozzá kupon a DM applikációban.
@Gloria tennél egy képet az Aldi sportcuccokhoz való mosószeréről? Köszi előre is!
Köszönöm szépen!
Látom, hogy sokan szeretjük a DM saját márkás mosószereket 
Nekem is onnan szokott kerülni mosószer, főleg. Volt Aldis is. A porokat szeretem. 1. nem olyan erős az illatuk (utálom, ha jobban érződik a mososzer, mint a parfümöm), 2. adagolom, ahogy jól esik, 3. gazdaságos.
Amikor felfedeztem, hogy van mosótablettája a DM-nek, akkor azt vettem, de eltűnt. Ez a cipekedés könnyítése miatt volt jó. Most is venném, ha még kapható lenne, mert olcsó volt, tiszta lett minden, nem fulladtam meg az illatától és nem volt bajom a feloldódással sem, ahogy másoknak.
Kapszulákat is próbáltam, DM-es, Aldist. Nem rossz, de nem tudom kimérni, ez idegesít.
Régebben használtam folyékony szereket is, de nálam attól maradt trutyis a gép.
Az öblítőkről leszoktam, ecet megy helyette. Elveszi a (nekem) túl sok illatot, semlegesíti a maradék mosószert. Bevált.
A DM sajátmárkás fertőtlenítő öblítőt szoktam maximum használni én is a magas hőmérsékleten mosandókhoz, de csak keveset, mert úgyis 60 fokon mostam.
A gyapjú és érzékeny holmihoz, amiből kevés van nálunk, sampont használok és alacsony hőmérsékletű, gyapjú progit.
Foltokat előkezelem oxigénes fehérítő porral vagy szimpla mosószappannal és megy rögtön a gépbe.
Egyetértek, a márkás mosószer nem jobb, mint az x saját márkás. Ha megnézzük az összetevőket, akkor nagyjából ugyanaz, csak más illattal, esetleg kímélő vagy fehérítő adalékkal jóval több pénzért.
Van kabátunk, amihez nem ajánlott a folyékony mosószer. Egy kis dobozos mosóport vettem hozzá, talán Persil.
Egyébként fekete Perwoll a sötétekhez, bár nem vettem észre, hogy újjá varázsolna bármit is.
Azon kívül Sansin, először azért vettem, mert magyar és tölthető. Remekül tisztít. Próbáltam már saját márkás mosószereket,de azok mintha nem hozták volna ki a kisebb szennyeződéseket.
A fehérekhez teszek még dm-es fehérìtő port.
Öblítők közül Tesori D’oriente 
Jókat írtatok, köszi!
Kerestem múltkor a fertőtlenítős öblítőt, de épp elfogyott a polcról a dm-ben. Néha én is teszek ecetet a mosáshoz, főleg törölközőknél.
Egyetértünk, hogy a kapszula baromság. Minek a folyekony mosószert még kis, műanyag tasakba is bele rakni?!
Van egy folyadékom is, ami elvileg segít megőrizni a sportruházat vízhatlanságát, de sajnos nagy különbséget nem vettem még észre.
Amennyire én tudom, a tesicuccoknak az öblítő árt.
Azokat en csak folyékony mosószerrel, rövid programon mosom.
Illetve a vízhatlanság miatt javasolják a porokat és dereng, hogy szárítógép is tilos.
A kapszulás mosószereken kívül még a másik nagy dilemmám az ún. “eco” mosási program.
Elég háklis vagyok a háztartási gépekre, általában összespórolok egy nevesebb, megbízhatóbb márka gépére. Azonban: mind a mosó- mind a mosógatógépem eco programja legalább 1 teljes órával tovább dolgozik, mint egy sima pamut vagy akármilyen program.
Biztos tájékozatlan vagyok, de abban mi az eco, hogy 1 órával tovább zabálja az áramot egy háztartási gép, mint ha normál programon mos az ember? Hogy 2 literrel kevesebb vizet használ? De ahogy írod, akkor meg a mosási eredmény kérdéses… harapós vadászkutya legyek, ha értem. Vannak ilyen megválaszolatlan környezetvédős kérdéseim még. 
Még évekkel ezelőtt olvastam, hogy semmilyen lycrás, gumirozott stb. holmihoz ne használjunk öblítőt, mert tönkreteszi, elvesztik a holmik a rugalmasságukat + a mosógép is hamarabb penészedik, bár ezt kell és lehet is kezelni. Nem tudom, hogy ebben mi az igazság, sokáig csak a Sanytol fertőtlenítő mosószeradalékot használtam öblítőként, lányom egy ideje követeli a normál öblítőket, hogy illatos legyen a ruhája.
Ezt én sem értettem soha, nekem 3 órás az eco program, ezért nem használom… 3 órán keresztül hallgatni a zakatolást és ahogy írod, fogyasztja az áramot…
60, 45 és 30 perces programokon mosok, a hőfokot természetesen a ruhák típusához, szennyezettségéhez igazítva.
Évekig csak Perwoll-lal mostam, jelenleg a feketékhez veszem csak meg. A többit folyékony mosódióval mosom. Öblítőnek vagy Herbow mosóparfümöt vagy Souldrops-ot veszek, utóbbi jobb illatú.
Igyekszem kerülni a környezeti toxinokat és kevésbé káros mosószereket használni, bár már felmerült bennem, hogy ez is csak egy marketingfogás. 
Pont most láttam, hogy az Intersparokban akciós a Persil, és elvileg a felirat szerint mosópor is van.
Köszi! 
Ezt a praktikát még nem hallottam: mosógépet mosogatógép tablettával tisztítod? Hát ezt kipróbálom én is. 
A zöld.
Volt már, hogy pár hónapra elhagytam, de valahogy mindig hiányzik, és évek óta visszatérek hozzá. 
Nem használok eco programot, nincs is a gépemen, de úgy tudom, hogy a program nem azért környezetbarát, mert rövidebb, hanem mert kisebb hőfokon, kevesebb vízzel és főleg takarékosabban fűtve mossa ki a ruhát – még ha ezért sokkal több idő kell is neki. Én mindenesetre díjazom, hogy a kilenc kilós gépemen a féltöltetű program 44 perc alatt kimos. Az anyósom eco üzemmódban 3 óráig mosott. Kinek van ideje kivárni, főleg ha többször mosna egy nap?
A mosóporos témához: csak a 60° -as fehér mosáshoz használok mosóport a többihez folyékonyat. A folyékony sem drága, agyonreklámozott fajta, hanem Jade mosógél. Jó eredményt ért el teszteken, és olcsó, magyar.
Köszi:) vasárnap lehet hogy meg tudom előben nézni a pinket is , de valahogy nekem is a zöld felé húz a szívem, nagyon szeretem.
Erre gondoltam én is, és a rádióban elmondták, hogy igaz hogy több óráig megy a program, de lassabban melegednek a fűtőszálak, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt ìgy mint röviidebb programoknál ahol gyorsan melegít.
Köszönöm szépen