@creammaniac, a sweed szérum 

Hú, tényleg?
Neked bevált? A Cultbeauty oldalán nézegettem.
@creammaniac, én a tavalyi black friday-kor nagyon kedvező áron beszereztem, de az első napok lelkesedése után úgy félretettem tavaszra/nyárra (erre az évszakra szerettem volna megnöveszteni a rövidke pilláimat), hogy teljesen el is feledkeztem erről a projektromról🙈.
Amúgy itt (Olaszo.) mindenki abszolut superlativo véleményezi (nem tartalmaz veszélyes prosztagladin hormont) és hogy extra hosszú pillákat produkált.
Én most ebben az afrikai forróságban nem foglalkozom vele, majd ha újra megjön rá az ihletem.
Köszönöm szépen a véleményed! 
A pilláimmal szerencsére nincs bajom, én a szemöldökömet szeretném visszanöveszteni. 🥹 Nem tudom, abban is hatásos-e a szemöldök szérumjuk.
Én ricinus olajat használok, de a szempilláimra. Olajam volt itthon. Rendeltem amazonról átlátszó üres spirálokat, abba töltöttem bele, a kefével este bekenem egyszerűen a pilláimat. Az átlátszó csomagolás miatt majd látom ha cserélni kell az olajat benne. Én feladtam a többi kencét, a legtöbb csak pénzkidobás volt
Sziasztok!
Ez most egy kicsit hosszabb lesz, előre is bocsánat. Nagy szükségem van a segítségetekre, több kérdésem is van, ugyanis jövő nyáron lesz az esküvőm, és úgy határoztam, hogy szeretném majd a saját sminkemet elkészíteni.
Már egy ideje az arcom alsó részén zárt komedókkal és makacs, piros, bőr alatti ciszta szerűségekkel küzdök (fogalmam sincs mi a nevük, nem túl nagyok, nem érnek meg, mint a pattanások, gyakran fájdalmasak és néha viszketnek is), amik úgy érzem, egy örökkévalóságig gyógyulnak, akkor is, ha nem piszkálom. Jelenleg Ziaja med termékeket használok rá, de még csak pár napja váltottam ezekre, úgyhogy nem tudok véleményt formálni, azon kívül, hogy az arcom nem húzódik, de néha picit hámlik itt-ott (amivel régen is küzdöttem már). Fényvédőt használok, niacinamiddal keverve, mert csak így nem kukacosodik. Az első kérdésem tehát ezzel kapcsolatos, kérlek segítsetek, nektek mi vált be. Hogyan szabadulhatnék meg ettől?
A többi kérdésem, pedig magával a sminkkel kapcsolatos. Soha nem voltam nagy sminkes, inkább csak különleges alkalmakkor sminkelgettem, de a mindennapi smink a szempillaspirálban és pirosítóban kimerül. Alapozót sosem használtam, mert sosem volt szükségem rá, mindig tökéletes volt a bőröm, egészen mostanáig, na meg utáltam is, mert úgy éreztem, nem kap levegőt a bőröm alatta, úgyhogy semmiképp sem a legmagasabb fedésűt keresem.
Mik azok a márkák, amiktől diákként, esküvőszervezés mellett nem megyek majd csődbe, de szépen tartanak akár egész nap, nem csúsznak vagy kenődnek el, és természetes fényűek, tehát fotókon is jól mutatnak majd? Hogyan válasszak egyáltalán? Netről rendelni nem merek, mert nem tudom, milyen árnyalat kéne, de üzletben sem szeretek vásárolni, mert a legtöbben nem jó a világítás, hiába veszem, ami passzol a bőrömhöz ott, természetes fényben nem olyan.
Ecset ajánlásokra is szükségem van, mert nekem nincs egy sem, egy őskőkori pirosítóecsetet leszámítva.
Tudom, ez rengeteg, hálásan köszönöm, ha akár az egyikre válaszoltok, és nem haragusztok a regényért.
Szia!
Ne haragudj, nem konkrétan a kérdésedre fogok válaszolni, de azért megírom.
Szerintem ha sosem voltál nagy sminkes, akkor nem most érdemes belekezdeni. Eleve mire mindent megveszel, nem kis összeget jelent, főleg ha még eszközökre is szükséged van. Nem is biztos, hogy jobban kijössz anyagilag. Persze azok a dolgaid megmaradnak később, vajon használnád őket tovább? Eladni azért nehéz és csak töredékáron lehetséges.
Nem beszélve a gyakorlásról. Én eléggé izgulós típus vagyok, ezer dolgom volt még az esküvőm napján, nem örültem volna, ha nekem kell foglalkozni még a sminkemmel is, pedig én napi szinten szoktam csinálni. Miközben sminkeltek, a fodrász megcsinálta a hajamat. De teljesen érthető, ha valakinek ez nem fér bele anyagilag.
Nagyon jó szakemberek vannak, biztos találnál olyat, aki neked megfelelően készíti el az arcodat. Nagyon fontos, hogy legyen próbasmink. Azon viszont lehet szerintem spórolni, ha nem hívod el a helyszínre, hanem te mész el hozzá, ha belefér a napba.
Amúgy az én sminkesem nem használt különösebben extra márkákat, az alapozó volt EL Double Wear, MAC cuccok, ilyesmikre emlékszem, de mégis valahogy nagyon tartós lett. Kaptam hozzá egy nagyon mini, természetes hatású műszempillát is. Tényleg nagyon visszafogott volt, férjem nem is vette volna észre, ha nem mondom külön, de sokat dobott a tekintetemen. Magamnak nem tudtam volna feltenni, vagyis nagyon nehezen, mert még sosem csináltam.
Átolvastam még egyszer amit írtál. A fentiek fényében, tehát hogy jelenleg még a bőröd is problémás, főleg a sminkest javasolnám.
De ha mégis te készítenéd, szerintem a tartósságot tekintve a legfontosabbak: primer, fixáló spray, púder, szemhéjalapozó, ezek legyenek szuper jók.
Már biztosan többször előkerült a téma, de sos segítséget szeretni drogériás fényvédővel kapcsolatban.
Nemsokára nyaralni megyünk és most szembesültem vele, hogy az összes testre való fényvédőnk kifogyóban van.
Kritériumok:
50 spf
vízálló (plusz pont ha korall-barát)
parfümmentes
gyorsan beszívódik
nem idegesítően zsíros érzetű/ kényelmes ruha alatt viselni
Kimondottan testre keresek, tengerparthoz és erdei túrához. Első körben Rossman (Dm útban nagyon kiesik), de ha van valami hiperszuper patikai vagy online tipp, ami pár napon belül itt van, az is jöhet.
Nagyon köszönöm!
Épp 2 napja vettem egy Rossmann saját márkást. https://shop.rossmann.hu/termek/sunozon-med-napvedo-spray-f50-200-ml
Fújós és a feni kritériumnak is megfelel, kivéve a korallbarátiságot. Octocrylene mentes. Még a fiam sem tiltakozott ellene (úúútálja a fényvédőket, főleg, ha nem kényelmes). A textilekkel való viselkedését még nem ismerem, én számítok rá, hogy a fehéret elszínezheti.
Az ára is baráti, 200ml/ 3000 Huf.
Szerk.: az is rajta van: Konform mit dem Hawaii Riffgesetz. Szóval korallbarát-szerű.
Bocsi a morzsák miatt
Köszönöm szépen, megnézem! 
A fehér ruhákra már nem is akartam kitérni, azt elengedtem, hogy olyat találjak, ami nem sárgítja el őket 
Sweed már kapható itthon is, a Naturalskin-en és a Cosmeterie oldalán láttam.
Igen, köszi, a Naturalskin-nél láttam. 
Sziasztok! A Müllerben elérhető dràga márkák közül melyiknek van barna/ fekete-barna szempillaspirálja?
Aki használta a zöld és a pink Holika BB- t is kérem ossza meg velem, hogy melyik a jobb.
Tavasszal megvettem a zöldet elsőre nem tetszett, de aztán annyira megszerettem, hogy az lett a mindennapi “ alapozóm”. Nemsokára elfogy és most azon gondolkozom hogy a zöldet vagy a pink tubusost vegyem- e.
Helló lányok!
Gondoltam közvélemény-kutatok kicsit, hogy mostanában mivel mostok?
Én jó ideje DM saját márkás mosószerrel, de gondoltam újra vennék Persilt. Abból is a por állagú volt a kedvencem, főleg a fehér ruhákhoz.
Arra emlékeztem, hogy nagyon régóta arany árban adják, de a napokban kerestem és nem látok már sehol. (Ilyen Emag típusú weboldalakról nem szívesen rendelnék.) Ariel-ből szintén, kb. csak online lehet venni. Lemaradtam valamiről vagy csak ennyire kikoptak a mosóporok? Max. még folyékonyat szoktam venni, a kapszulásat utálom.
Végül megint a Denk Mit-ből vettem mosóport valami nyári limitált kiadású illattal, ami egyébként tetszik nagyon.
Szóval nektek mi az, ami bevált mostanában? Folyékony, esetleg kapszulás? Jöhet bármi mosással kapcsolatos tipp, ha van nektek! 
Én csak folyékony mosószert használok. Fehér ruhákhoz DM saját márkás, színesekhez mosódió gél + néha színfogó kendő, feketékhez pedig perwollra hasonlító saját márkás pl. Dm/Aldi. Fehérekhez teszek néha fehérítő kendőt vagy folteltávolító por, ez is dm-es. Mostanában babaruhákat is mosok, azokhoz Lovela mosószer vagy mosódió gél ugyanúgy. Sosem vettem márkás mosószert, egyelőre nem érzem szükségét. Kapszulásat sem fogok venni az fix 
Én nagyon régóta Sansin folyékony mosószert használok, és a dm-ben töltöm újra. Egyetlen bajom, hogy nincs külön fehér mosószerük, ezért azt kénytelen vagyok venni valamit, általában Persil folyékonyat szoktam. Alapvetően annyira nem ragaszkodom hozzá, de ezt szoktam meg, illetve a mosipelusok miatt nem tudom elengedni, hogy legyen itthon külön fehér mosószer. Ezer éve beszürkült pólót egyébként nekem a dm-es fehérítő por csodával határos módon kifehérített, ezt nagyon tudom ajánlani.
Háromszor használtam kapszulás mosószert - először, utoljára és soha többet. 
Összetrutymózva ott lapult a dob alján. És rendületlenül keresem a választ arra a kérdésre, hogy vajon egy kapszula honnan a búbánatos molylepke farkincájából tudja, hogy mikor kell feloldódni a mosószer rekesznek, utána meg az öblítőnek, mivel van 40 perces és másfél órás program is a mosógépen???
A folyékony mosószerre esküszöm. Szerintem az agyonhypolt Arielt és Persilt a márkanév hajtja, egyébként semmivel sem jobb, mint pl. a Tomi vagy a DM saját márkás folyékony mosószere. Gyapjú és selyem cuccokra egyetlen folyékony mosószer váltotta be az ígéretét: a Woolite rózsaszín kupakos, kifejezetten gyapjúra ajánlott lötyikéje. Soha, semmilyen gyapjú cuccom nem ment össze, ha ezt használtam.
@blessed Szió! Én is DM saját márkás limitált port használok (főként fehér cuccokhoz, türcsikhez), vagy DM saját márkás folyékonyat, illetve én Lidlben (Magnóliás vagy rózsás) szoktam venni Bonuxot és Omot. Nagyon meg vagyok elégedve utóbbiakkal is.
Öblítőből sokszor Giovannit használok.
Amit soha nem vennék, az a kapszulás. Undi ragacsos marad, ha nem oldódik fel. Borzasztóan túlárazott is.