Ajánlást kérek!

Ez a számozás teljes katyvasz, már azért nézegettem este a swatchokat, mert nem hittem el, hogy egyik normális swatchnál se azok a számok szerepelnek, mint a Notinónál, a maszatok színét meg hagyjuk, ha ilyen színű lenne a bőrünk, ki se bújnánk az ágy alól.
Azért is bosszantó, mert nem egy 2 ezer Ft-os termékről van szó.

Pontosan… Hónapok óta nézegettem és képtelen voltam kiigazodni rajta, ezért sosem rendeltem meg, mert ez egy drága korrektor. :worried: A Douglas oldalától sem lettem okosabb.

Véégül a 006 Beige Ocre-ra esett a választásom, ami a Notino fotóján baromi sötét, de Google képek alapján világos…? Illetve Piko888 írta az elfogyottas topicban, hogy ez a legvilágosabb. :pray:
Remélem, jó lesz. :pleading_face:

Nagyon köszönöm mégegyszer a segítséged! :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Gondolom, élőben nem volt lehetőséged megtekinteni.
Egyébként nem feltétlenül a legvilágosabb árnyalat kell a korrektorból, legalábbis nekem nem, mert hiába vagyok nagyon fehér, a szem alatti Mariana-árkokat a nagyon világos korrektor szürkévé teszi.
Remélem, sikerült kitotóznod a jó árnyalatot!

1 Likes

Sajnos nem tudtam élőben megnézni.
Egyetértek veled, remélem nem lesz borzasztó világos… 🥲

1 Likes

Most fejből nem tudtam, de régebbi unboxing fotókról megkerestem az árnyalatot.
Bocsi a minőségért, de rá kellett nagyítanom.

2 féle árnyalatnév van rajta. Elvileg az egyik az amerikai, a másik az európai.
De amióta vettem, még átnevezés is volt, úgyhogy ember legyen a talpán, aki tudja követni.

Akkor ez volt a legvilágosabb.

Egyébként nem túl világos, a Catricetől például volt ennél világosabb korrektorom is, de az nagyon elütött.

Van a Lancomenak hófehérkéknek való árnyalatú alapozója ebből a termékcsaládból, de ahhoz passzoló korrektoruk például nincs.

3 Likes

Köszönöm szépen, hogy visszakerested! Elvileg ezt az árnyalatot rendeltem Notinoról, kíváncsian várom. :blush: Az esetleges oxidáció miatt nem mertem sötétebbet.

1 Likes

Ha van kedved, írj majd első benyomást! :slightly_smiling_face:
Remélem te is szeretni fogod!

1 Likes

Köszönöm a segítséget, végül a 006 Beige Ocre (095 Ivoire W) árnyalatban megrendeltem, a dobozon mindkét szín szerepel. Tesztelem már egy ideje.

Elsőre megijedtem, hogy túl világos lesz, de mivel csak a szemem alá használom, egyáltalán nem az, a jelenleg használt BB, illetve színezett hidratáló krémjeimmel jó összhangban van.
Szerintem kevés is elég belőle, jól fed, úgyhogy jóóó sokáig ki fog tartani. :blush: Púder nélkül minimálisan ül bele a ráncokba, ami nekem nagyon fontos, örülök, hogy ebben jól teljesít. Úgyhogy elégedett vagyok a beszerzéssel. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Tulajdonképpen nem ajánlást keresek, de talán ez a leginkább passzoló hely a kérdésemnek.
Láttam egy testápolót, amiben a címke szerint van 2% niacinamid 2% MSM és 0.5% cink PCA, de az összetevőlista sorrendje úgy van, hogy víz, aloe, Glycerine, Zinc PCA, Niacinamide, Dimethyl Sulfone (ez lenne az MSM) és ezután jönnek az emolliensek meg minden más hogy Cetearyl Ethylhexanoate, Palmitic Acid, satöbbi.
Namost nem úgy kéne lennie hogy mindennek csökkenő sorban, 1%-os töménységig, aztán mindegy? Akkor hogy lehet a cink pca előbb mint a niacinamid? És a tubuson is így van, meg a krémmánián is.

Nem ismerem a konkrét terméket, sem a pontos jelölési szabályozást, de azt szerintem a “kutya sem” felügyeli, hogy mi kerül a címkére…sajnos. Csak ha egyszer véletlenül leveszik a hatóság emberei a polcról, és bevizsgálják, akkor derül ki, hogy rossz a sorrend, vagy rosszabb esetben nincs is benne a feltüntetett hatóanyag stb…Ilyenkor max. kap egy büntetést a cég, és kötelezik, hogy újítsa meg az összetételi listát, de ezért nagyon ritka, hogy visszahívnának egy terméket.

Vagy a százalékok itt nem a termékben elfoglalt helyükre utal, hanem az összetevő töménységére?
Pl. a retinal x%-os, a termékben, akkor az a retinal töménységére, mint önálló hatóanyag vonatkozik nem pedig arra, hogy az egész termékben x% a retinal arány?

Az akkor nagyon homeopátiás szereket eredményezne, hisz akkor tehetnék egy fürdőkádnyi vízbe egy csepp 2%-os retinalt és az egészet kiporciózhatnám és eladhatnám mint 2%-os retinol szérum.

@dyna direkt nem akartam megosztani hogy melyik termékről van szó, mert isten őrizzen meg egy defamation pertől, de gondolkodom azon hogy érdemes lehet-e bejelentést tenni (feltételezem az ÁNTSZ illetékes) ezügyben. Csak az a baj, hogy sehol se találom hogy Magyarországon is az-e a szabály, hogy csökkenő sorrendben kell feltüntetni a termékeket az összetevőlistán, vagy ez csak külföldön érvényes.

246/2013. (VII. 2.) Korm. rendelet a kozmetikai termékekről

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300246.kor

Ami hivatkozik a 1223/2009/EK európai parlamenti rendelet 19. cikkére.

Én ezt megkerestem, letölthető pdf-ben:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/ALL/?uri=celex:32009R1223

Többek között ez vonatkozik a sorrendre a 19. cikkben:

De még rengeteg egyéb info és kivétel van benne, majd valamilor elolvasom, mert érdekel egyébként.

3 Likes

Istennő vagy, köszönöm! :heart:

1 Likes

Sziasztok! Tudnátok nekem jó minőségű körömlakklemosót ajánlani, ami nektek bevált és nem roncsolja a körmötöket? Az isana és ebelin összes fajtáját végigpróbáltam, de a legminimálisabb mennyiségtől is rögtön rétegekben válik fel utána a körmöm, így az ápoló körömlakknak a hatása, amit használok instant semmissé lesz:/ köszönöm!

Hali én a Dermacol acetonmentes szagtalan körömlemosójàt hasznàlom èvek óta. Nekem eddig bevàlt ès gyenge körmeim vannak.
https://www.notino.hu/dermacol/odourless-szagtalan-koromlemoso/

2 Likes

Sziasztok!
Ti láttok tretinoint - retinolt a piactéren? Nem találok pedig kellene…:roll_eyes:

Köszönöm!:slight_smile:

Ha esetleg nem találsz, innen rendeltem, rendben volt:

4 Likes

RekaRet elvileg még aktív.
Tavaly év vége felé rendeltem tőle

2 Likes