Ajánlást kérek!

Heti kétszer használom, annál gyakrabban nem sikerül, mert beindul a hámlás. Most úgy tervezem, hogy nem hagyom abba nyáron, de lehet, hogy heti egy alkalomra csökkentem.
Fényvédő folyamatosan megy, minden reggel.

Az olajos bőr ellenszereként szerintem nem jó, mert cudarul tud szárítani, életemben nem kentem olyan testes hidratálókat, mint mostanában. Inkább azt veszem észre, hogy a finom vonalakra jó (heló szemöldökök közti függőleges ránc) és lehúzza a pattanásokat.

Ami nekem a zsírosodást nagyon szépen visszavette, az a niacinamid. Ebből a Geek&Gorgeous B-Bombját használom folyamatosan.

1 Likes

Nekem a pupa kombinált bőrre való BB-je jött be. Nincs túl nagy fedése, inkább csak kiegyenlít, így én télen nyáron a 01-es árnyalatot használom (nyáron azért kicsi bronzerrel megtámogatva). Nem oxidálódik, nem folyik le nagymelegben sem, fényvédő fölött is szuper és nincs benne alkohol sem.

1 Likes

Jól értem, hogy a vízhiányt fokozza és az olajokat nem fogja vissza? :thinking: Érdekes. Nekem a retinal segít az olajosodáson. Persze a vizet is elszívja nálam is.

A niát csak bizonyos formában szereti a bőröm és még nem jöttem rá, hogy mi a leginkább megfelelő neki. Vagy semmi nem történik a bőrömmel vagy kiszárít, mint állat, vagy pattis leszek tőle :roll_eyes: Csak krém formában szerette a bőröm, de az drága cucc volt, nem veszek újra.

1 Likes

Köszi! Ez is listára került.
Na, most aztán válogathatok annyi javaslatot kaptam :smiley:

Sziasztok!
Néhány hónapja kiszelektáltam a sminkjeim nagy részét, és most hiányzik egy fajta termék: “Felkened és mész” (nem találtam jobb leírást a one and done-ra) típusú szemhéjtermék. Elsősorban krémes/por határon lévőt keresek, bézs-barna színben, szép fénnyel, esetleg visszafogott csillámmal. Extra pont, ha tartós is.
Köszönöm!

Mac paint pot? Színben nem tudom van-e, amilyet keresel, de tipikusan felkened és mész jellege van.

1 Likes

Igen, nagyjából hasonlóra gondoltam, de fényes bézs-barna nem nagyon van. Régen volt pl az Indianwood, de a mostaniak nem annyira pigmentáltak (pl Vintage selection), vagy egyszerűen nincsenek fényes bézs/barna árnyalatban.

Régen volt a Maybelline-nek egy utánzata, talán tattoo color névre hallgatott, abból tudom, hogy volt fényes bézs. Notinon most nem láttam, de persze attól még lehet nem szűnt meg, vagy ki tudja milyen néven fut jelenleg.

1 Likes

Esetleg a Pupának ezek a stickjei?
Tapasztalatom nincs vele, hogy mennyire lehet tartós, az én szemhéjamról minden eltűnik, ami nem por állagú.

1 Likes

Köszönöm szépen az ajánlásokat!

Hát szerintem a 0,05% tretinoin elég erős koncentráció, nekem is határeset, úgyhogy én eddig csak a szárítást tapasztaltam.
Hosszabb távon ez változhat persze.
Úgy emlékszem szeptemberben kezdtem, úgyhogy idén ősszel lehet hogy (ha addig lesznek újabb benyomások) hozok majd egy frissítést.

1 Likes

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valóban hatásos szempilla szérumot? Jó lenne, ha egy picit hosszabbodna a saját pillám, nem akarok mindig szempillát rakatni. Létezik egyáltalán ilyen csodaszer?

Igen, létezik, a prostaglandine (hormon)-mentes Sweed szérum .
Nem olcsó (49 €), de csak pozitív eredményeket olvastam róla👌.
A Duoglasban is kapható, de talán a közelgő nőnapi akciókban valamelyik külföldi online shopban olcsóbban is beszerezhető.:crossed_fingers:

Érdemes kipróbálni az Alverde szérumát.

1 Likes

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. :pray: Elég jó áron van most az áhított Lancome korrektor, viszont az internet nem volt segítségemre a színválasztásban.

Szerintetek melyik a világosabb árnyalat?
01 Beige Albatre
vagy
010 Beige Porcelaine

Nekem a 01-es Beige Albatre világosabbnak tűnik. :thinking:

Az Orphica Realash egy csoda. 6 hétig minden este használtam, ekkorra látszott a hatása. Most már csak hetente egyszer kenem. Prosztaglantin mentes és nagyot nőttek a pilláim tőle. :slightly_smiling_face:

Csak egy oldalon találtam meg ugyanezeket a maszatokat, ott a Beige Porcelaine számozása 110. A Beige Albatre ott is 01, tehát ennek a világosabbnak lennie.

1 Likes

Esetleg ezek a swatch-ok segítenek:
https://www.johnlewis.com/lancome-teint-idole-ultra-wear-all-over-face-concealer/p5708088

1 Likes

Köszönöm a segítséged!! :blush:

1 Likes

Nagyon köszönöm!! :blush:

Fura módon, az üvegben a 010-es tűnik világosabbnak, de a swatchon inkább a 01-es. Azt hiszem utóbbi lesz a befutó. :slightly_smiling_face:

1 Likes