Ajánlást kérek!

Nem hülyeség, valóban nem szabad csak úgy elkezdeni edzeni akármit, főleg ha valami komplikáció is volt szülésnél vagy a terhesség alatt. Érdemes urogynekológus orvoshoz elmenni, aki nőgyógyász is egyben, a hat hetes kontrollra, mert ő tudja megállapítani hogy tényleg helyrejöttél-e, netán van egy jó kis hólyagsérved, végbélsérved, stb. Ilyen tünetekkel szigorúan tilos futni vagy emelni. Sőt igazából a testsúlyunk 10%-a felett nem lenne szabad emelgessünk semmit, mert az túl megterhelő a medencefenéki területnek.
Ugyanakkor normál esetben helyreáll a test a szülés után, van hogy tenni is kell érte, de alapvetően nincs tiltva az edzés utána sem. Csak ésszel kell, meg azért nem árt, ha orvos is lát előtte.

1 Likes

Szia! Én április óta vintedezek, előtte kerültem, mint ördög a tömjént. :joy: Azóta viszont teljesen rákattantam, habár én is inkább eladok, és ruhát-cipőt nem ott vásárolok (mert amit személyesen, üzletben szoktam venni, az is sokszor visszakerül az üzletbe) :-D.
Sajnos, a felhasználási feltételek elolvasását nem fogod megúszni, mert elég sok szabály van és az eladás sok esetben szigorú feltételekhez kötött. Tilos hamisítványt, szőrmét, gyógyszereket stb. árulni, parfüm-kozmetikum esetében pedig kizárólag bontatlan termékeket lehet(ne) feltenni eladásra. Ez utóbbi esetében azonban fullon van a parfümszekció bontott, esetleg félig elhasznált illatokkal - akinek szerencséje van, a felbontott termékeit nem szedi le az algoritmus, de sok esetben meg igen és másodszor már kitiltás jár érte.
Az eladásnál neked csak a csomagméretet kell megadni: kicsi - közepes - nagy, és be tudod állítani, hogy milyen módon tudod küldeni, abból választhat a vevő. A Packeta alaphelyzet, azt nem tudod kivenni a szállítási módok közül, de van Foxpost, GLS és Sameday is. Ezek bármelyikét ki tudod iktatni, ha nem akarsz mondjuk Sameday automatával kínlódni vagy nincs a lakhelyeden.
Ha azt állítod be, hogy a csomag közepes, de mondjuk a vevő egyszerre 2-3 dolgot is megvesz, ami már csak nagy dobozba fér bele, akkor sincs baj: a vinted átvállalja a csomagméretből adódó többletköltséget, nincs vele dolgod.
A pénzt akkor kapod meg az eladott termékért, ha a vevő átveszi a terméket, majd rányom a vinted felületén a “minden rendben” gombra. Ha gondja van, az egy másik regény lenne, most nem írom le.

Egyébként totál egyszerű: :smiley: Vevő megveszi a terméket, azonnal levonják tőle a pénzt - Te kapsz egy szállítási címkét kóddal. Nem kell semmit nyomtatni, méregetni, töltögetni. Becsomagolod a cuccot, ráírod a szállítási kódot a dobozra és elviszed feladni. Vevő megkapja, elfogadja, megkapod a pénzt. Ennyi. Nem kell semmi mást írkálni a csomagra, egyébként is anonim az adás-vétel, nem tudod a vevő civil nevét, címét, semmit.
Ha van még kérdés, szívesen segítek! :slight_smile:

4 Likes

Nekem lenne kérdésem, az árazással kapcsolatban. Az előbb keresgéltem, csak pár márka ami eszembe jutott, semmi szűrő, és teli van 7-800 Ft árakkal. Jó, ezek használat cuccok.
Én mondjuk új cipőket akarok feltenni, de ezek pár évesek. Volt egy kollégám, aki zsákszámra hozta, mert hozzáfért, de közben méretet váltottam, szóval mind kicsi.
Hogyan árazol, hogy vigyék és ne ragadjon be?
Mennyi ideig lehet fent egy hirdetés?
Kapsz valamilyen státuszt az eladások után? Pontoznak?

Köszi.

1 Likes

Van/volt fent pár zsírúj cipőm, Högl, Nike, nyáron Mango, MK szandál - nem vették meg.
Pedig elég nyomott árakon tettem fel őket (Nike 10ezer például). Nem mindig az árazástól függ ez, mert keress rá a Högl-re. Az új Högl cipőket bőven húszezren felül árulják általában, csizmákat még drágábban. Aztán ott van a “Designer” szekció, ahol többszázezres cuccok is vannak. Azzal ne foglalkozz, hogy mások mennyiért tesznek fel termékeket és azzal se, hogy a Vinted milyen árat ajánl a feltöltésnél. 700-800,- Ft annyira kevés, hogy azért nem is érdemes elmenned a csomagot feladni!

A lengyelek (már bocsánat) pofátlanul alkudnak, de ész és értelem nélkül vásárolnak. :joy:
Úgy lődd be az árat, hogy amennyit szeretnél érte kapni + 10-15 %. Úgyis lealkudják, azonban nem vagy köteles elfogadni az ajánlott árat, tehetsz ellenajánlatot vagy egyszerűen elutasítod. Nem jár ezért semmi szankció. Ha nem viszi el az első vevő, majd elviszi más.
Hirdetés akármeddig fent lehet, de van egy szabály: nem csinálhatjuk azt, mint a KM-n, hogy időnként a régit letöröljük és feltesszük újra, algoritmus azonnal kiszúrja, dádá jár érte.
Ezt egy módon lehet megkerülni: ha a régit letörlöd és csinálsz új fotókat a termékről, ahol más a háttér vagy más szögből fotózod. Így rendben van, megkérdeztem erről a supportot. Egyébként lehet előre-sorolást is kérni, de az pénzbe kerül és semmi értelme.

Igen, pontozás van! Ugyanúgy 1-5 csillag, mint a KM-n. Mind a vevő, mind az eladó értékelhet, sőt, a Vinted kéri is ezt, de nem kötelező. Ha nem írsz értékelést, a Vinted automatikusan értékel.
Pár fontos dologra azért felhívnám a figyelmet, mert sokan ódzkodnak ettől: meg kell adni bankszámlaszámot a regeléskor, oda tudod majd átutalni a vinted-egyenlegen felgyűlt pénzt, amit az eladásokból kapsz.
Kb. 1000,- Euro bevételnél kérnek személyazonosság igazolást. Tehát fel kell tölteni vagy a személyit, vagy a jogsit. Amíg ezt nem teszed meg, addig nem tudsz tovább adni-venni. Úgy tudom, hogy 5000,- Euro összeghatárnál pedig már bankszámla-kivonattal kell igazolnod, hogy Te vagy Te. Ezen mondjuk én is felhúztam a szemöldököm, de messze vagyok még ettől a bevételtől, szóval ez egyelőre nem izgat különösebben.

5 Likes

Köszönöm, tök jó dolgokat írtál. Az új cipőknél magasnak találtam az árakat, ennyiért webshoptól megveszem és visszaküldöm, ha nem jó.
Az 1000 Ft alatti tételeket nem értem, ennyiért kár vele szenvedni.
A bankszámlaszámmal kapcsolatban, jól értem, hogy nem megy át automatikusan, van egy Vinted egyenlegem, amit tovább tudok utalni magamnak?

2 Likes

Igen, így van: a vinted egyenlegen gyűlik a pénz. Azt akármikor átutalhatod magadnak, “kifizetés bankszámlára” gombot megnyomod. Nekem általában másnap már a saját számlámon van a pénz.
Ott is hagyhatod az összeget és ha Te is vásárolsz, akkor abból vonják le a megvásárolt termék árát (ha elég rá).
Egyébként többé-kevésbé elég jól össze van rakva a rendszer, persze adódnak itt is érdekes dolgok, például az, hogy a vevővédelemtől túl sokat nem kell várni. Ha elégedetlen a vásárló jobban jársz, ha megegyeztek a megoldásban (pl. visszaküldés kinek a költségére történjen stb.).
Ja, és az nem lehet reklamáció tárgya, hogy a vevőnek nem jó a méret vagy nem tetszik a termék.

5 Likes

Hát amúgy ez a vinted… Bármire rákeresel, találhatsz 1000 Ft-ért, 5000-ért és 10-ért is terméket.
Szerintem a jó eladás titka a jó kép, és a folyamatos feltöltés. Én most nagyon rá vagyok kattanva, de csak korlátozottan vásárolok, igyekszem a legjobb ajánlatokat kifogni.
@Gloria, ha felregisztrálsz vintedre, van kedved megosztani velünk a profilod? Felkeltetted az érdeklődésem.

1 Likes

A platform elég egyszerűen kezeli az eladó és vásárló közötti tranzakciókat, és praktikus, hogy az egyenlegedből tudsz vásárolni, ha úgy döntesz. A vevővédelem tényleg nem mindig nyújt teljes biztonságot, így érdemes rugalmasan kezelni az esetleges problémákat, például visszaküldéssel kapcsolatban. Az is igaz, hogy a méret vagy személyes ízlés miatti reklamációkat a Vinted nem kezeli, szóval ezek miatt nem lehet visszatérítést kérni – érdemes erre figyelni, amikor valaki vásárol!

1 Likes

A Victoria’s Secret Bare Vanille illatára hajazó termékeket keresek. Pl. tusfürdő, parfüm, testápoló, kézkrém, stb. Köszönöm! :slightly_smiling_face:

Pupa Milk lovers , Oat milk and vanilla van belőle testápoló, tusfürdő és testvaj is, jelenleg akciósak a Pupa oldalán, szerintem nagyon hasonló karakter mint a Bare Vanilla.
3 féle illat van amúgy, Rice Milk and sugar és Almond milk and flowers.
Nagyon erős, karakteres mind a három vakvásárlást nem ajánlok.

2 Likes

Köszönöm! :slightly_smiling_face: Ajándék lenne, szóval kvázi vakvásárlás, de majd leszek én az ellenőr. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Mind a három isteni finom, a tejek eléggé vékonyak, ennek okán pikk-pakk beszívódnak, hidegebb időben én a vajat szoktam kenni.
Az én kedvencem a mandulás és a rizstejes :slight_smile:

2 Likes

Erről a készülékről van valakinek személyes tapasztalata? Barátnőm hívta fel rá a figyelmemet, Tik Tokon nagyon megy, állítólag.

Köszönöm szépen!

Laura Mercier palettákról mi a véleményetek?
@Amadea
@Kokapu
@Blanky
Vagy akinek van tapasztalata, bocs, most nem jut eszembe töb név.

Sajnos megláttam a Cultbeautyn a Winter Wonderment palettát. :heart_eyes:

5 Likes

Nekem nincs Laura Merciertől konkrétan semmim. 🤷
Ez nem volt nagy segítség. :see_no_evil:

1 Likes

Sajnos én sem próbáltam még semmit a márkától. :frowning:

1 Likes

Jól befürödtél velünk, LM-től csak az ikonikus púdert és egy bb krémszerű izét használtam, szemhéjpúdert soha.
Ha a paletta tartósság is kérdőjel (elvegre a színeket, pigmentáltságot le lehet csekkolni), szerintem egy jó szemhéjalap a legelvetemültebb szemfestéket is a helyén tartja.

Én most a @Montelino által mutatott kis luxury neszeszerek ellen küzdök, a Cultbeauty közelébe se megyek.:see_no_evil:

1 Likes

Vártam, hogy lebeszél róla valaki. :grinning:

3 Likes

Igen, a fórum tipikusan az a hely, ahol lebeszéljük egymást a vásárlásról.:rofl::rofl::rofl:
Minek az neked? Elég egy barnás Essence paletta, egy szempillaspirál és kész, teljesen felesleges ennyinél több sminkcuccot tartani. Alapozó nem is kell, meg pirosító, frincifranci, ugyan.
Ezt szeretted volna?:smiley::smiley::smiley:

5 Likes

Azóta dobtak még az ajánlatra. :innocent:

1 Likes