Szerintem ne félj ilyen “halott” topikba se írni - legrosszabb esetben nem válaszolnak gyorsan, de legjobb esetben fel tudnál éleszteni egy topikot
Én szeretem a Maybelline Superstayt, persze nem mindennapi viseletként, de alkalomra szuper. Múltkor fesztiválozni voltam benne, 40 fok, folyamatos ivás és egy brutál hambi után is tökéletes volt. Szerintem az a titka, hogy le kell húzogatni az applikátort és csak vékony rétegben kenni, különben pereg. Felvitel után várok 10-15 percet, amíg szárad, utána zsepivel leitatom, plusz én picit le is szoktam púderezni, hogy ne maradjon ragacsos. Kicsit macerásnak hangzik, de így nekem bombabiztos. Lemosni olajos lemosóval érdemes, különben meg se mozdul.
Ami még nekem extratartós kategóriában bevált: MAC retro matt formula, Jeffree Star folyékony rúzsok. Illetve új felfedezettem egy filléres trend it up rúzs (Trend It Up Hero Stay Matte Rúzs), még csak egyszer volt rajtam, de döbbenetes a tartóssága.
Maybelline SS verhetetlen szerintem ebben a kategóriában. Én szeretem a Pupa kétoldalú folyékony rúzsát is, de tapasztalatom szerint szín függő a tartósság, és felbontás után idővel fokozatosan romlik. A MAC retro mattot régen használtam, de úgy emlékszem, jól működött. Nem próbáltam, de csak jót hallottam a Jeffree rúzsokról (biztos kipróbálnám, ha tartós formulára lenne szükségem).
A tartós rúzsok sajnos mindig szárítanak
A Jeffree Starr folyékony rúzsokat nagyon szerettem, sokkal kényelmesebbek, mint a Maybelline SS és nagyon szép, hordható színekben kapható. Régen használtam, de úgy emlékszem, hogy könnyen eltávolítható (cserébe nem olyan atomvillanás-biztos, mint a Maybelline).
Aki hagyományos (fából készült) szem-és szájceruzát használ, mivel hegyezitek?
Elkezdett nagyon csúnyán működni a hegyezőm, valószínűleg nem elég éles már. Beszereznék egy újat. Tudtok jót?
Hát én egy sima drogériásat használok. Vajon egy professzionális márka hegyezője hosszabb életű? Lehet megérné legközelebb nekem is komolyabb hegyezőbe fektetni.
Nekem egy Tweezerman van, kb. 6 éve vettem, azóta is jól hegyez (de a teteje hamar letört).
Én már jó pár éve az Essence hegyezőjét használom, amit anno kb. 300 forintért vettem. Nincs nagyon összehasonlítási alapom, de nekem idáig bevált
Én a legegyszerűbb sima drogériásat használom. Egy MAC szemcerka miatt vettem a márkától hegyezőt, de azt pl azért, mert a “mezei” hegyezők szétforgácsolták a MAC fa részét és az anyagot is A sajátmárkásuk pedig teljesen jól hegyezte. Érdekes, másoknál ezt nem tapasztaltam. Oda jó a mai napig az átlag hegyezőm is.
Feltúrtam a topikokat, de nem találtam meg, amit kerestem. Műtét utáni hegre milyen kencét ajánlotok? Varr már leesett, halványítani kell és hogy kevésbé húzódjon. Köszi
Magamtól bármelyik cinkes és/vagy cicás krémet mondtam volna…
De erről volt egy szakszerűbb cikk is:
Nekem a Bioderma és a LRP hegkezelője nem vált be, 21 cm-es heget kenegettem több éve. Az a heg amit nem kentem teljesen ugyanolyan, mint amit kenegettem.
Contratubexet arcra kentem még a pattanás utáni hegekre, segíteni nem segített szerintem, de viszketett az arcom tőle. Utóbbi legalább “olcsó” volt.
A mai tudásommal inkább kollagén port vennék és belsőleg kezelném a bőrömet.
Sima vazelin.
A szájceruza tényleg nagyon tartòs de hidratáld le előre, nekem nagyon kiszárítja az ajkaimat,. Mac retro matt és a Pat Mcgrath Mattetrance ami nálam nem kopik le hamar .
Én a Dermatix ultra gélt tudom ajánlani. Piszok drága, de kevés kell belőle, több műtétem után is jól működött. Ezenkívül kollagént szedtem.
Köszönöm a tanácsokat
Lànyok, kis segítség kellene.
Barátnőmnek jövő hónapban tart gender- partyt, amire hivatalos vagyok.
Ti mit vinnétek ajándékba?
Kérdeztem, hogy lesz- e ajándék lista, vagy valami amit kifejezetten szeretne, mert szívesen megveszem, még nem válaszolt.
Magamtól valami cuki babás szettet vennék ami jó mindkét nemnek, pl : 0-6 hónapos korig cumitartó, cumicsipesz és cumi vagy valami hasonlót. Esetleg Brendonba ajándékutalványt de az olyan személytelen
Kozmetikumot nem merek, mert mi van ha ekcémás/ száraz/ kiütéses lesz a kicsi és akkor úgyse tudja elhasználni.
Egy étteremben lesz tartva, így a barátnőmnek biztos viszek még egy csokor virágot is a férjének is valamit de még azt nem tudom.
Szerintetek jó lesz ez így?
Nálunk egy éves ikrek vannak a családban, minden alkalomra utalványt vettünk. Igen, kicsit személytelen, ha úgy nézzük, viszont pici lakásban laknak, korlátozott a hely (meg egyébként is), nem akartunk felesleges n+100. valamit venni. Minden alkalommal nagyon örültek neki, hogy így tényleg olyasmit tudtak venni, ami kell, olyat, ami nekik tetszik. Mi a babaszafarit választottuk, ott a szükséges apróságok mellett játékok, bababútorok, gyerekülés, nagyobbaknak bicikli, motor stb is van. Szerintem nem gáz az utalvány, fordított helyzetben én is jobban örülnék ennek mint egy ezredik cuminak, cuki rugdalózónak vagy csörgő zörgő játéknak.
Valami ajándékkártyát vagy ilyesmit vennèk. Ahol tudod, hogy szokott vásárolni ès vannak babacuccok is. Lehet olyan is, ami nem kifejezetten a babàról, hanem a barátnődről szól. Én például borkóstolóra szóló utalványt ajándékoztam és nagyon örültek a férjével. Úgy tudom, a babájuk pár hónapos korában igénybe is vettèk randi gyanánt
Szia!
Cumit szerintem ne vigyél, hacsak nem tudod előre, hogy szeretnének. Mi pl. nem cumizunk, és az összes cumit amit kaptunk, adományboltba vittem.
Még egy teljesen fölösleges ajándék a nyunyóka. Egy kislányra vagy 5-öt kaptunk.
Ha babás cuccot szeretnél, akkor vihetsz popsitörlőt, popsikrémet, fürdetőt (pl. dora natura), shea vajat (kislánynak popsikrém helyett is jó, de amúgy ekcémára, vagy szimplán baba testápolónak). Esetleg rágóka - az előbb-utóbb úgyis kelleni fog.
Én legjobban a következőknek örültem: müzli (hester’s life, viblance), polcz étel, fruit balls (rossmannban kapható). Ezek nyilván nem a babának mennek, de az első hetekben megváltást jelentettek.