Ajánlást kérek!

A TO emulziós 2% granactive retinoidjáról váltanék (még fontolgatom) valami picit erősebbre, de a squalános verzió sajnos ki van zárva. Van esetleg valakinek bevált termék ami olyan 0,5% erősségű retinolnak felel meg*? (Az A-Game-et már próbáltam, nem nagyon tetszett az állaga.)
*Igazából nem találom, hogyan viszonyulnak ezek erősség szempontjából egymáshoz. De van ahol azt írják amit használok belépő szintű cucc.

2 Likes

Esetleg THE INKEY LIST RETINOL SERUM?

1 Likes
1 Likes

Köszi az ajánlásokat. Amúgy mit szóltok az EU-s szabályozáshoz?

Én most rendesen lemaradtam, teszel be linket?

Nem akarok semmi tévinfót terjeszteni, remélem, ezek megbízható források:
(Nem full ban, csak szabályozás)

+több skincare youtuber is beszél róla

2 Likes

Meg lehet találni az eus szabályozás szövegét valahol? Vagy tudja valaki hogy ez csak a retinolra vonatkozik-e, vagy az összes retinolszármazékra? És ha az összesre, akkor fajtánként 0.3, összesen 0.3 vagy összesen 0.3% retinolnak megfelelő? (Bár tulképp engem az érdekel leginkább hogy a bakuchiolt belevették-e - az nem retinol, de nem egyszer marketingelték már phytoretinol-ként)

1 Likes

ColourPop (tipp: @zalla, ahol most éppen free shipping van, infó: @Vicus -tól).

2 Likes

Sajnos már nincs, két napig tartott.

Én hajnalban (mikor írtam ide) még majdnem vettem valamit, akkor még kint volt a banner. Csak semmi sem tetszett meg igazán/nem találtam elég infót a színekről.

Ismerős ismerőse Ausztráliában él. Koreai bőrápoló és smink márkát keres, amit kint tud rendelni. Ezen a vonalon vak vagyok :confused: Valaki rutinos tud ajánlani ilyesmit?

Másik kérdés, csak itthonra. Szintén valami koreai, anti-ageing, itthon is rendelhető vonalat keres, ami nem tartalmaz parabéneket és nikkelt :slight_smile: Ötletek? :slight_smile: köszi :slight_smile:

Régebben néztem ausztrál Youtubereket és ha jól emlékszem ők innen rendelték a koreai cuccokat: Beauty, Skin Care, and Health and Wellness | YesStyle, a kérdés másik feléhez viszont sajnos nem tudok hozzászólni

2 Likes

Szerintem elég sokmindent tud, ha az erre szakosodott oldalakon keres, pl:

https://kbeautyaustralia.com.au/

A parabéneket még könnyen ki lehet szűrni az összetevő lista alapján, de a nikkelt (vagyis annak hiányát) sajnos nem szokták feltüntetni sehol. Azt el tudom képzelni, hogy lehetne írni a márkának és rákérdezni, de lehet ők sem tudják, annyira nem szokott ez téma lenni. (Sajnos, pedig a nikkelre én is erősen allergiás vagyok, és éppenséggel jó lenne valami infó erről is.)

2 Likes

Sziasztok! Kombinált, tág pórusú, pattanásra hajlamos, de felszíni vízhiányos érzékeny bőrömre keresem a vilag leglightosab hidratálóját nyárára :smiley: Valami szérumos, vizenyős cuccra gondolnék elsősorban, nem baj ha rendelős, az se ha picit drágább. Hátha valaki hasonló bőrrel van megáldva :innocent:

Clinique Moisture Surge? Neutrogena Hydro Boost? Geek&Gorgeous Hydration Station?
Most jelent meg a Revoxnak egy hialuronos hidratálókréme, az is jó lehet.
Vagy egy combosabb géles állagú hidratáló szérum is elég lehet, pl. Glow Hub Hydration Hero, Cosrx csiganyálas esszencia stb.

3 Likes

Ugyanilyen bőröm van, nyáron nappal csak szérumot használok, abból is valami nagyon vizeset, éjjelre szoktam nem teljesen folyékony dolgokat kenni, pl:

Abszolút jó jellemzés rá a “szérumos, vizenyős cucc”. :grinning:

Ez utóbbi egy géles cucc, nagyon kevés kell belőle, mert nagyon jól el lehet oszlatni, de inkább éjszakára gondolnám jónak.

Nappal alapozó alá nekem most ez a kettő megy:
https://www.dm.hu/balea-hidratalo-tonik-beauty-expert-2-panthenollal-es-0-2-allantoinnal-p4066447381757.html

2 Likes

A Clinique overnight maszkot akartam linkelni, elég könnyű, 100 ml és most láttam, hogy 16000 Ft az ára. Kb. 2 éve 8000 Ft körül vettem meg. :hushed:
Ennyit szerintem nem érdemes külön nyári hidratálóra költeni, kb. G&G árban max.

Próbáld ki a permetüket, annál könnyebb semmi nem lesz.

2 Likes

A Hydration Station mindenhol készlethiányos most. Nyárra magamnak is szerettem volna. Hát kb a no way kategória, még az app-ban is készlethiányt jelez.

@bernadettu @Izar köszönöm :slight_smile:

1 Likes

Skinsmarton van.

1 Likes