Ajánlást kérek!

Én a CeraVe Moisturizing Lotion-t szoktam, ő a normál testápolóm, és napozás után is ez esik jól. Nagyon lightos, de ha nyáron ő is sok, akkor tusolás után vizes bőrre viszem fel. Úgy már kellemes szokott lenni. :slight_smile:

1 Likes

Sziasztok! Automata szemceruzát keresek babakék színben.
Hagyományos van Catrice,de kb lehetetlen meghegyezni, illetve hamar lekopik.
A Müllerben láttam Make up Factory ( vagy vmi hasonló),de 4100 forintot nem adnék ki, mielőtt megkérdezem a Tisztelt KM Fórum Közösségét,hogy jó minőségű -e.
Néztem még DM,ROSSMAN,Pupa, de nem találtam.
Esetleg valami tipp lelőhely tekintetében?

https://www.dm.hu/bourjois-paris-vizallo-szemceruza-contour-clubbing-waterproof-nr-63-sea-blue-soon-p3616305493279.html

Esetleg ez a cerka? :slight_smile:

1 Likes
Hagyományos száj- és szemceruzát be lehet ba... tenni a fagyasztóba egy éjszakára, utána könnyebben lehet hegyezni*. Ha még úgy sem viszi a hegyező*, akkor vagy élezni kellene (már akinek van erre kapacitása?), vagy újat venni.

*Vasi vagyok, nekem az faragó, nem hegyező.)

3 Likes

Ő jól helyezhető?
Van 3 különböző hegyezőm,de egyikkel sem tudom normálisan meghegyezni ezt a Catrice babakéket, ezért gondolkodom automata ceruzában.

Igen,erre gondoltam én is
A hegyezőim szinte újak,mert vettem többfélét,hátha valamelyikkel sikerül úgy meghegyezni,hogy nem töröm le a ceruza hegyét 2-3szor. :grinning:

Azt sajnos nem tudom, csak eszembe jutott a márka és rákerestem.

1 Likes

A Make Up Factory szuper minőség, szemhéjtusom és cerkám van tőlük.

2 Likes

Ugyan a Pupa szemceruzák nem automaták, de jól lehet őket hegyezni. Nagyon sok szemceruzát próbáltam már (Urban Decay, MAC, Pat Math, Jeffrey Star, Catrice, Kaleidos, Colourpop, Gosh, Rimmel, Essence, Artdeco stb.), de nekem a Pupa a kedvencem. Egy ezerévesTweezerman hegyezőt használok.
Nem lehet, hogy a Catrice ceruzád bele eltört?

2 Likes

Köszönöm szépen, sajnos Pupánál nem láttam olyan színt,amilyet keresek.

Tekerek kettőt és egyszerűen letörik a hegye :grinning:
Ha csak egyet,az pedig túl rövid lesz. Esélyes,hogy béna vagyok. :grinning:

Aden, Rimmel, Avon vagy Nyx jut eszembe egyből.

1 Likes

Esetleg ez?
https://www.notino.hu/maybelline/lasting-drama-tartos-zseles-szemhejtus/p-16238733/

MAC is van, de az lilásabb.

1 Likes

Rimmelnek sajnos nincs a keresett szín, legalábbis az itthoni drogériákban.

Aden, köszönöm, hogy eszembe juttattad. Azt hiszem nagyon régen ettől a márkától volt ezüst színű,amit nagyon szerettem.

Avonnál is szét nézek,hátha van ez a szín.

A Rimmelnek meg van a barna és a szürke automata ceruzája, nagyon szeretem őket

1 Likes

Nagyon szívesen, örülök ha segíthettem. :relaxed:

Babakék viszonylag elég speciális szín, de hátha talalsz vhol.

Rimmelt használom én is, sztem zseniális, ahhoz képest, hogy drogériás viszonylatban elérhető. :relaxed:

1 Likes

Az Essence-nek is van kék:

1 Likes

Köszönöm,de szerintem nekik nincs nagyon világos kék. Legalábbis nem láttam.

Ha nem bánod fagyasztani a hagyományos sminkceruzákat, késsel is lehet őket faragni. Láttam is valamelyik professzionális sminkmárkánál erről videót de azt most nem találom. Addig itt egy-két kép hogy mire gondolok, bár a videón ilyen keret nem volt:
613lVXMOVeL.AC_SL1500
2ce1e947583713fc532cf1b9ef7967fb
Amúgy, rendes (papírhoz való) ceruzákhoz létezik úgynevezett “long-point sharpener”, az a lényege hogy kisebb szögben farag, tehát hosszabb lesz a hegy.

Tudnátok nekem ajánlani olyan gyógyszertári kevert cuccot, amit ők készítenek és nem krém, hanem tömör szappan? Egyáltalán létezik ilyen? Annyi az igény, hogy normális tisztítson, szagok ne maradjanak utána stb.
Nem vagyunk tusfürdősök férjjel, de a szappannal, ami normál kereskedelmi forgalomban kapható, egyre kevésbé vagyunk kibékülve. A tusfürdő mindkettőnknek “csúszik”, ő viszket tőle, én szimplán izzadtságszagú maradok, pedig izzadós típus sem vagyok. A hagyományos szappan pedig egyre inkább szárít, férj viszket is tőle. Ezek teljesen márkafüggetlen dolgok. A patikai fürdetőkrém mindegy, hogy naturlandos vagy tégelyes, szintén csúszik és nem tisztít rendesen.

Gyszertárit nem ismerek, de ezt jó szívvel ajánlom a Dm- ből.
1000008007

Érzékeny bőrök is jól tűrik, nem szárít szanaszét.

Van teljesen illatmentes verzió is.
1000008008
3 db van egy csomagban.

4 Likes

Patikait én se tudok (szerintem ők nem főznek szappant, az elég hosszú procedúra), de esetleg natúrboltos kézműves szappanok? Főleg olyant javasolnék ami glicerines, kecsketejes és/vagy aloeverás, de illatmentes.

1 Likes