Valószínűleg nem jól fogalmaztam, PÚDERT keresek szem alá.
De köszönöm a tippeket!
Sztem értették a Csajok, csak olyan verziókat ajanlottak, amikhez nem kell pudré Chilly Vanilly-re még egy nagy piros pont! Púdert én sem használok a szemem alatt. Sztem nincs az a cucc, ami nem ül be 25 fölött.
Illetve az még esetleg járható út lehet, bár évek óta nem próbáltam, hogy a korrektor után azonnal vastagon baking a púderrel és talán úgy megtartja ránc nélkül.
Nekem van egy Pat McGrath Under eye púderem (Light változat), az olyannyira nem látható a szem alatt (órák múlva sem), hogy mindig azon tipródom, egyáltalán került-e oda valami? De egyszer direkt megnéztem fekete ecsettel: kerül.
Mondjuk nem pont a könnyen és olcsón beszerezhető kategória…
- 1 szavazat a Chilly Vanillyre, szuper termék, igazi game changer, el sem hittem, hogy ilyen van , egy Shiseido korrektort ütött ki a nyeregből, amióta megvan a kis CV azóta elő sem vettem a másikat.
Tranexám sav? Exacylként szedtem vérzésre mit csinál a bőrön?
Köszönöm szépen Lányok, megpróbálom semmivel se rögzíteni a szemem alját. Essence megvan, tolom majd azt is.
Az a’! Őszintén? Nem jöttem még rá. Valahol inkább ez a “mit nem csinál” dolog jött le abból a bizonyos fejesugrásból amit csináltam - “fehérít” (gondolom folthalványító hatású), elvileg melazmára nagyon jó, emellett segíthet aknés bőrön is, meg sebhelyeken.
Aztán még említették itt ott hogy… sebhúzó vagy vérhúzó? Az angolom is hagy maga után kívánnivalót, meg a források is amiket használtam, gondolom ez ugyanaz mint a belsődleges hatás…
Szóval részemről ez mind nem biztos, mert kb ez volt az a pont ahol abbahagytam a “sebacious filament deep dive”-ot, és tértem vissza oda, hogy kb mint egy igazi blackhead, szalicilsav jó, dupla tisztítás jó, cink PCA talán jó, szilikon roooooossz.
Paese Puff Cloud vagy mianeve az kimondottan szem alá való - ez nekem pont nincs meg, de a márkában főleg púderügyileg még nem csalódtam. Igaz, nekem nem ráncosodás szokott a gondom lenni hanem hogy eltűnik/mászik a korrektor, de a Cotton Delight Illuminating Loose Powder van most nyitva, rajtam szem alatt az is működik vékony rétegben laza ecsettel feltapogatva.
Lehet érdemes lehet egy lehelletnyit szaténosabb darabbal próbálkozni. Az @Amadea által ajánlott Hourglass is ilyen. Régen én a Mac Mineralize Skinfinish Natural púderét használtam, mikor egységes, de nem durván púderes eredményre vágytam.
Nekem minden púder plusz ráncokat alkotott, de a Chilly Vanilly + Dior Forever korrektorból egy nagyon pici mennyiség ujjal felütögetve és egy kis Hourglass púder optikailag sokat javított az összképen és nem aszott ösze a szemem alatti terület.
De a korrektorba óvatosan beleütögetett szemkörnyékápoló sem rossz megoldás.
Nekem is minden púder ráncosította a szemem alját, még az Hourglass is. Hidratáltam, szilikonoztam, mindegy volt.
A Chilly Vanilly az egyedüli, ami használ és nem tol rám 10 évet.
Köszönöm a választ. Nem dereng,hogy változtatott volna bármit is a bőrömön,pedig rövid ideig a megengedhető legnagyobb mennyiségben szedtem.
Igaz,csak itt-ott voltak pattanások/miteszerek,amit,ha nem a kis pálcával szedtem ki, botrányosan nézett ki.
Viszont amióta hormonspirálom van, csodaszép az arcbőröm, rutint nem változtattam.
@koalace -nak segítettünk spórolni (ne vegyen púdert), ellenben javasoltunk mas, drága megoldásokat.
Ha már púder, Bobbi Brown Retouching Powderhez hasonlót tudtok ajánlani? A pink árnyalatot használtam nagyon lightos, soft focus pirosítóként. Már csak miligrammok vannak belőle, és ha jól láttam, már sehol sem kapható Púderből is jó lenne valami hasonló, a korábbi zsíros bőröm 46 évesen már inkább normális, és a régi mattító púdereim már egyáltalán nem állnak jól.
:DDDD
Nem, most ellenállok mindennek, nagyon szeretném felélni valamelyest az arcápolási- és smink készletemet és pénzt spórolni ezáltal. Egyátalán nincsenek kihasználva a kincseim, nyilván fizikai képtelenség is volna egymagamban ennyi cuccot elfogyasztani… Csak egy példa, reggel átválogattam a rúzsaimat, hát, van van 20 ugyanolyan árnyalatú, és nagyon szomorú, hogy egyiket se igazán használom. Most hoztam be melóba, hogy itt is kenegessem napközben.
Arcápolási szekció ugyanaz. Remélem eljutok odáig, hogy tényleg csak a legminőségibb cuccaim lesznek, értelmes mennyiségben. Ez volna a cél, sminkben is.
Impulzusvásárló voltam régen nagyon, láttam egy jó KM review-t és rohantam a drogériába…Amúgy sztem magányos is voltam, azért is vásároltam.
Én is csatlakozom az Hourglass ajánlókhoz, csak a veil loose verzióval. Én amióta itt kaptam róla ajánlást, csak ezt használom (két mini teljesen elfogyasztva, jelenleg pedig a normál méretű van bevetésben). Szem alá és egész arca is megy, én maximálisan elégedett vagyok vele
Valószínűleg belsőleg szedve nem a bőrön fogja kifejteni a hatását. Vannak ilyen összetevők, a B vitaminok, hialuronsav, q10 is ilyenek ha jól tudom - meg a kollagén, de az meg na… azt inkább szedni kell.
Eléggé napsütéses helyre utazunk majd júniusban, melyik fényvédő sprayt javasolnátok testre? A szűrő mindegy, csak komfortos legyen a használata. Preferálom a pumpásat, de a hajtógázas sem probléma. Gyógyszertári márkára gondoltam így első körben.
Köszönöm szépen.
Évek óta a Photoderm Kids a bevált családi naptejünk. Mindenkire megy, a strandon, tengerparton arcra is simán, gyorsan felszívódik, nem ken össze semmit, soha nem égtünk meg vele.
Illetve idén vettem egy Altruist naptejet is, de azt még nem próbáltuk.
Köszi az ajánlást. A Krémmániás véleményeket figyelembe véve is erre esett a választásom, szóval meg is rendeltem a pirulafutártól, ott is hasonlóan jó áron volt, mert most több fényvédő márkára is van kedvezmény, érdemes ránézni. Került a kosaramba 100 faktoros fényvédő is, bőrgyógyász azt javasolta anyukámnak (Eucerin actinic control) és @zalla anno te is ajánlottad