Ajánlást kérek!

Nekem elsőre úgy tűnik, hogy Lencseee hirtelen azt hitte, hogy neki válaszoltad ezt. Ha nem, akkor nem tudom, de már én sem szeretek annyira tanácsot adni, mert ha kéretlen, akkor beleszólásnak tűnik. Másrészt nekem is voltak olyan vágyott dolgok, amikről senki sem tudott lebeszélni.

3 Likes

Nekem két nagyon jó barátnőm van, az egyik a TCA-val is kimenne napozni ha a fejébe veszi, hogy az valamiért jó, a másiknak meg legutóbb már ott tartottunk, hogy utánvéttel megrendeltem a póthajára az ő címére amiket én is használok és úgy sem keni. Egy hete mondta, hogy háááát lehet, hogy el kellene mondanom, hogy melyik cuccot, hogy használja :smiley:
Régebben én ezeken tudtam aggódni, aztán letettem a dolgot, mert ha neki jó úgy ahogy van, akkor nekem miért ne lenne?
Saját részre szoktam kérdezgetni, segítséget kérni, sminkben egyáltalán nem vagyok otthon és jól esik ha tanácsot kapok :slight_smile:
A makacs ragaszkodás ismerős, hiába volt lepkepuki a Trussardi Delicate Rose, mindenki mondta, hogy nagyon szép, nagyon jó , de mivel a tartósság a vesszőparipám, ne vegyem meg, mert majd leszek tőle olyan ideges…
Nyilván ennek tudatában pár éve azért megvettem,( vagy tavaly? szörnyű a memóriám) pár hét alatt el is fújtam és csak egy kicsit voltam ideges :smiley:

3 Likes

@Lencseee, ez hatalmas félreértés volt.
Volt egy másik bekezdés is, amit én sem vettem egyébként észre. Ha azt elolvasod, érthető a hozzászólás, amit félreértettél.

Én a Mighty Meltnél érzem inverz módon, hogy használjam én ezt annak ellenére, hogy az első helyen komedogén összetevő van? 4-es pontszámmal írta a krémmánia az Ethylhexyl Palmitate-ot. Néztem, hogy csak én vagyok hülye, hogy csúnya pattanások jönnek ki, csak pár percig van rajta? Nem. Durva pattanásokat okoz.
Többször visszatértem hozzá, és MINDIG kiütések jöttek tőle ki. Mivel alig van új dolog a rutinomban, ezért fájó szívvel kellett lemondanom róla.
Vagyis én abban hiszek a saját bőrömnek :slight_smile: , hogy nem használok rá olyan lemosót (még akkor sem, ha egy percig van rajta), ami láthatóan nem jó neki, azaz tartalmaz komedogén összetevőt, pláne első helyen. Ha választanék, inkább a tonernél, essenciánál hagynám, hogy jobb összetevőkkel ápoljon, hisz az fenn is marad.
Ja, a töredékéért kapható szenzitív Garnire lemosótól semmi baja a bőrömnek.

Ez azért durva, hogy még így is gondot okoz. Lemosónál a komedogén hatásra még nem is gondoltam, de most majd átbogarászok ilyen szemszögből mindent, amit magamra kenek. A krémválasztásomat is nagyon megnehezítette ez korábban.
Először próbáltam volna a koreai oldalon mozogni, és annyira elhittem, hogy náluk van a szent grál, szépen összepakolásztam, hogy miket akarok kipróbálni. Vásárlás előtt gondoltam, csak megnézem én az összetevőket. Még ha csak komedogén lett volna…Annyira kiábrándító volt, hogy a cuccok legalább felét a paraffin, sls és társaik miatt kellett kiejtenem.

Sziasztok!

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok és szuper tippeket adtatok! :blush:
A hétvégénk úgy alakult, hogy szombaton sikerült beszaladni az Etele plázában lévő Douglasba. Sajnos egyik ajánlott terméket sem tudtam kipróbálni, mert nem volt, illetve az eladónő egy Armani és egy Douglas alapozót tett fel végül, de egyik sem volt az igazi. Szerintem sokat is tett fel, illetve egy jó ideje nagyon száraz a bőröm (a tavalyi Covid-omból ez maradt). A DW-ből nézett színt, de az teljesen más volt, amit régebben használtam. Így ez az út inkább tapasztalatnak volt jó. De legalább elindultam. :slight_smile:
Az alapozást itthon próbálgattam vasárnap, mert zavart, hogy miért lett olyan a próba, amilyen. Azt eddig is tudtam, hogy száraz a bőröm, de nem gondoltam, hogy ez alapozóval ennyire látszik. Van szentgrálotok hidratálás terén?
Úgy néz ki, kedden ismét Budapestre kell mennem, hova menjek, ahol ki tudom próbálni az alapozókat?

Ha nem kell erős fedés esetleg Armani Lumonous Silk. Nekem most jó, nyáron már sok lesz, kombinált bőröm van. Akinek száraz a bőre gondolom egész évben viselheti. Próbáltál egy hidratáló primert vagy nappali krémet az alapozó előtt? Lehet szebb lenne bármelyik alapozó azután.

A L’Oréal egyik CC-je halvány zöld, semlegesíti a pirosságot, most olvastam csak, hogy azért keresel alapozót. Én nem erőltetném a Double W. - t, ha csak ez a gondod, szebb a természetes fedés, főleg eseményeken.

Hidratálás mellett egy fizikai bőrradírt is bevetnék szerintem. Amikor néha valamilyen kémiai hámlasztót használok, vagy csak olyanja van a bőrömnek, akkor nem mutat valami szépen egyik alapozó sem az arcomon, főleg a DW nem. Ilyenkor reggel átmegyek az arcomon egy kis Bioderma Sebium Gommant-al (értelemszerűen a bőrtípusodnak megfelelő radírt válaszd), és máris sokkal vállalhatóbb az eredmény. (Mindenképpen fizikai radírozást javasolnék, kémiai hámlasztót viszont semmiképp, mert azzal csak azt szoktam tudni elérni, hogy cafatokban jön le a bőröm, és semmilyen alapozó nem mutat jól.)

Ha valóban vízhiányos is emellett a bőröd, akkor én a glicerinben hiszek. Gyógyszertárban vagy bioboltokban is lehet elvileg kapni, én online vettem, egy-két csepp az arctonikhoz keverve nagyon szépen feltölti a bőröm. Konkrét krémet nem tudok mondani, mert nappal az alapozóm alá nem használok arckrémet, de biztos lesznek majd tippek a többiektől. :slight_smile:

1 Likes

Kért segítséget, igen. Én meg szívesen segítek is, ha tudok. Csak ahogy beszélt arról a termékről, hogy micsoda jó ajánlások vannak róla a tiktokon, meg ahogy csalódott hogy csak online van, de alig van valahol készleten, egy kicsit rosszul éreztem magam hogy nem tudtam segíteni, akkor mondtam neki hogy igazából ha lemosó olaj kell, tudok másikat, olcsóbb, könnyebben beszerezhető, hasonló szimpla összetevőkkel, jó véleményekkel, csak az a sztárolt kivonat nincsen benne, de hogy úgyis lemosandó. De az nem volt jó, mert tiktok. Ráhagytam, ki vagyok én hogy erőltessem…
Csak aztán nem hagyott nyugodni, hogy talán marhaságot mondtam? Ezért kèrdeztem itt, és azért raktam a sztorit nyíl alá, mert csak kontextus, illusztráció a kérdésemnek.
A válaszokat egyébkènt köszönöm! Nem akartam itt vitát indítani

4 Likes

Hát igen, úgy tűnik a lenyitható rész mindenkit megzavart…

1 Likes

Nem csináltál semmi rosszat, jól tetted, hogy kérdeztél.
Valaki félreértett egy segítő szándékú választ és annyi.

7 Likes

Mindenki hiperérzékeny. Ez csak egy fórum, úgy is kellene kezelni. Egyik törli magát, másik álnéven jön, vagy csak leselkedik. Azért vagyunk itt, mert ugyanaz érdekel minket. Tessék felnőni és peace.

7 Likes

Én minden nap olvaslak benneteket, de csak néha írok. Én is leselkedő vagyok?:sweat_smile:

8 Likes

Igen! :smiley:

1 Likes

Nem, most a megsértődik, eserleg törli magát, vagy újra regel és ugyanúgy olvassa naponta a fórumot emberekre gondolok.

1 Likes

Tuti ők jelentgetnek :smiley:

2 Likes

Ne csináljak akkor legközelebb lenyithatót? Pedig kedvenc funkcióm itt a fórumon :see_no_evil:
Amúgy kollégám nem krémmániás, teljesen más érdekldési körei vannak. Mutattam neki az oldalt, érdekes is volt neki, hasznosnak találta, de érzem hogy legfeljebb csak csillagozásokat fog csekkolni, nem lesz “egy közülünk” :smiley: nem baj. Nem mindenkinél működik az “állj át a sötét oldalra, van nálunk smink” módszer.

14 Likes

:rofl::rofl::rofl:
Megnevettettél!

6 Likes

Ha már glamour napok, szempillaspirál ajánlást kérek. Kicsit mindegy kategóriába került mostanában ez a termékkör nálam… Lehet drogériás vagy high end is (és az sem baj, ha nincs rá kupon).

Nem tudom, mik a szempontjaid. Magam részéről ezt ajánlom, ha high end https://www.douglas.hu/p/estee-lauder-sumptuous-extreme-lash-multiplying-volume-mascara-569549

és ezt, ha nem: NYX Professional Makeup Worth The Hype Mascara szempillaspirál, Black - 1 db

Mindkettő hagyományos kefés, nem vegzálja a szememet és ha akarom, hétköznapi, ha akarom műszempillahatás. Nem póklábasok. Más kérdés, hogy számomra indokolatlanul gyorsan száradnak be, de ez legyen a legnagyobb bajom.

2 Likes