Rákerestem. Sebacious filamentek.
Nagyítós tükörben látszanak jobbára.
Azok alapján, amiket írsz, van egy olyan gyanúm, hogy nem a smink vagy a szmog okozza ez, hanem hormonális változás.
Nekem nagyon mitesszeresedik a bőröm, az alábbiakat teszem ellene:
- nia minden este (engem nem bánt)
- retinol het 3x (fokozatosan lett bevezetve)
- a többi estén G&G Cheer Up (BHA+mandulasav, utóbbinak antibakteriális hatása is van)
- arcocskatörlő cseréje naponta
- párnahuzat cseréje heti 2x-3x
- agyagmaszkot lehet használni heti 1x (már nem élek vele, nem éezem szükségét). Nekem a L’Oreal Detox vált be
- a PC azelain-BHA boostert nagyon szerette a bőröm, de a retinollal együtt sok volt, majd ha az elfogy, akkor ő lesz a nehézbombázóm
- mindennap dupla tisztítás (olajos és utána géles), de csak este, reggel csak sima vízzel.
Hirtelen ennyi jut eszembe. A skinsmartos lányok találták azt ki, hogy megtisztított arcra BHA, és arra kenni agyagmaszkot, és azelőtt lemosni, hogy megszárad.
Az is fontos kérdés, hogy vízhiányod van-e? Mert az is plusz olajtermelést indít be. Nekem a homlokom zsíros, ott alig fordul elő mitesszer, de a többi rész vízhiányos és ott fordulnak elő mitesszerek.
Ja, ne aggódj miattuk. Mindenkinek vannak akinek legalább kétszámjegyű az életkora. De lefogadom hogy máson sosem vetted észre.
A Neilacare webshopban lehet kapni kénport, egy bőrápolós Insta oldal (skinlatte) szerint nagyon jó rájuk. Nem rendeltem még meg, mert elég drága.
Ha már kénpor, lehet kapni kénes arccuccokat is elvileg patikában. (Néha bioboltokban is). De óvatosan velük, sokszor nagyon erősek, egy hámlasztóval vagy retinollal össze tudnak veszni.
Ó, a skinlatte Klaudia leghozzáértőbb magyar skincare mondjuk influencer, inkább írnék szakértőt. Kedvencem, hamarosan bőrápolással kapcsolatos könyve jelenik meg.
Amúgy a Skinsmart marketingvezetője.
Ma is tanultam valamit, ilyenek nekem is vannak. Bár mostanában talán kevesebb.
Igen, olvastam, hogy lesz könyve, kíváncsi vagyok rá.
A DW-re mégegy szavazat, annál strapaíróbbat én sem ismerek, és az én bőröm aztán feszegeti a határokat rendesen.
(A kérdés mondjuk, hogy lesz-e időd korrigálni picit, vagy sem. A DW-el nekem az a bajom, hogy ha javítanom kell, az nagyon trén tud kinézni, képtelen vagyok építeni. A Guerlain Parure Gold Matte az egyetlen ami matt, nagyon szép bőrképet ad, és napközben ha újra kell pár helyen kennem, akkor gyönyörűen egybeolvad a már fent lévő réteggel, nem túrósodik be és nem is látszik, hogy javítottam. Ő nekem a tökéletes, de majd akkor szerzem be nagy kiszerelésben, ha elfogynak a meglévők. Utána viszont marad ő, és mással már nem fogok kísérletezni. Már csak azért sem, mert mellette nem lesz rá pénzem… )
Esetleg még a Dior Forever 24H jut eszembe ami elég tartós volt nekem, de a korrigálást ő sem szereti annyira.
Szempillaspirálból az Houglass Caution nálam a non-plus-ultra. eMag-on van most teljes kiszerelés elég baráti áron. Én tőlük vettem anno a travel size verzióimat, eredeti terméket kaptam nagyon jó áron. Két hét alatt ide is ér tőlük. Mást nem tudok javasolni, mert minden spirál 1-2 óra alatt a szemem alatt landol, a Caution az egyetlen ami bírja egész nap, főleg ha egy pici púdert is teszek alá, bár nála még ez sem kötelező.
Nekem a folyton könnyező szemeimre a Heimish spirál vált be a legjobban, konkrétan egy sírást is túlélt
Köszönöm szépen Lányok, irtó segítőkészek vagytok!
Retinol megy, arctörcsi ezer éve megy, fertőtlenítem őket, egyszer használom csak/arcmosas. Mandulasav is oszlopos tagja a rutinomnak, parnahuzatra is figyelek, agyagmaszk van, de keveset használtam eddig, azelain a Q&A markatol van, dupla lépésben arctisztítok. Száraz a bőröm, hamlik homlok, orr, áll vonalon, sztem a nyomkodastol.
Fogok feltenni ide termékeket, amik itthon vannak és el kezdem csak azokat használni. Aztán beszámolok mi újság.
Nagyon szépen köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget.
Indulok is futni.
Haha, és látod ezt elsőre nem is írta senki, mivel mind jártunk már ebben a cipőben (vagy járunk most is), tudjuk, milyen nehéz megállni. Mindenesetre hajrá, tényleg nem segít, a nagyítós tükör meg végképp nem!
Ilyen kukacocskák nekem is vannak, elmulaszthatatlan… Agyagos pakolás, olajos lemosó, stb… de az a tipikus tiltólistás orrtapasz a legfőbb fegyverem. Meg a nyomkodás néha, de az csak titokban!
Igazán nincs mit, a magam részéről csak gyorsan bepötyögtem egy kávé mellett, hogy mikkel próbálkozom. Sokkal kevesebb mitesszerem van, mint régen, de így is el tudok keseredni.
“Remek” játék egyszerre hidratálni és a pórusokat purgálni, remélem, sikerül egyensúlyba hozni a bőröd!
Jó futást, nálam is mára van beütemezve.
Ezt a kettőt próbáltam, szerettem, hasonló bőrrel rendelkezem, ajánlom.
- Clinique High Impact, van vízálló verziója is és mini méret
- Smashbox tinted moisture
Gondolom, erre az egy alkalomra nem kell nagy befektetés, elég a kis kiszerelés és lehet, hogy egy kézzel kenhető BB krém szerű termék jobb választás.
A Notino-n dobtam a kosárba, van rá kupon is, legjobb lenne kipróbálni élőben, ha pesti vagy az sem gond, de majd a lányok megírják hol, mert nekem fogalmam sincs.
Ó, ettől most fényt kaptam. A nagyítós tükrömet csak azért nem semmisítem meg most azonnal, mert vaksi vagyok, és a sminkeléshez is az kell már
Köszönöm szépen a Holika BB krém ajánlast. Egyelőre szuperül bevált. Nagyon szeretem.
Felváltva használom a Stream2Sea színezett fényvédőjével.
Örülök, hogy tetszik!
Nem ismerem ezt a márkát, jónak tűnik. Mivel nem találtam eddig elfogadható árú 30-as fényvédőt, 50-eset kenek.
Most jöttem meg a futásból. A tavasz jele a bogárfelhők…
A totál elkenődésmentes és este langyos vízzel lemosható szempillaspirálom: L’Oréal .
Nekem nincs gondom azzal, hogy sokat vesz fel, nem póklábas, de az igaz, hogy elég 1 réteg és gyorsan kell vele dolgozni. Annyira bevált, hogy nem is kísérletezek tovább.
Fényt? Hú, apám anno így hivatkozott rám, én vagyok az a fia aki fényt kapott. (Lánynak születtem, statisztikai hibaként - mindhárom testvérem fiú.)
Viccet félretéve: én is csak azért tartok nagyítós tükröt mert -6-os a szemem és máshogy nem fér el már a mini szemecsetek nyele sem. Vagy szemüveg, vagy nagyítós tükör, a kettő együtt soha!
Meg amúgy kezeket fel aki sose látott magán “sebacious filament” nevű izéket! Ugye hogy mindenkinek van vagy legalább volt? Mint a többi nyavalya amit máson sose veszünk észre, KP, narancsbőr (nem a bőrgyógyászati cellulitisz, az más), szarkalábak idővel.
Esetleg érdemes átnézned a táplálékkiegészítőket is, ha szedsz, saját tapasztalat:)
Biotin, ritkább esetben más B-vitaminok tudnak szisztematikus faggyú-túltermelést okozni; vannak növényi kivonatok ahol felmerülhet, hogy a természetes ösztradiol szintet csökkentik, vagy a természetes tesztoszteron szinteden növelnek. Ha fehérjét eszel esetleg pluszban, arra is nézz rá, hogy milyen alapú, szója és tejsavó is tud pattanást okozni ha érzékeny vagy rá.