Nagyon szépen köszönöm!!!
Ez a BB krém az egyik fixa ideám (vagy szent grálom, ha úgy tetszik).
Megrendeltem
Remélem, szeretni fogod!
@koalace ezt a BB-t én is tudom ajánlani, @Amadea ajánlására szereztem be én is, egy kis csoda. Kissé egységesít, de senki észre sem veszi, hogy ez smink.
Nagyon kíváncsi vagyok!
Kb mikor szoktál futni, és milyen környezetben, ha szabad megkérdeznem? Igen, lehet a smink a ludas, de lehet hogy más környezeti tényező pluszban ront rajta (szmog, por, pollen, arctörölgetés, egyéb mittudomén…)
Én speciel nem edzenék BB krémben, legfeljebb színezett fényvédőben, de csak mert én leizzadok mindent. Kivéve az AG tinted botanicalt, de még azt is le kell mosnom utána, mert ha edzés alatt nem is, de utána rövid időn belül vállalhatatlan lesz a fejem, semmi nem segít.
Duna-parton, Margitszigeten. Szóval ott nem csak cuki mókuskák vannak, hanem szmog is van…
De nem gondolom, hogy ezzel volna gond, mert bringázok is sokat a városban, és országszerte, és eddig ezen tevékenység kapcsán pattanás nem keletkezett rajtam.
Eskü tinikoromban nem voltam pattanásos, most meg 40 évesen egy pubertás korúra hajazok…
Ismerősek ezek a pattik, nekem volt egy “második kamaszkorom” ami arcbőr-szempontból rosszabb volt mint az első. Talán nem is a futás okozta nálad, legalábbis nem direktben. Nem tudom használsz-e kémiai hámlasztókat, de nekem speciel egy gyengéd PHA reggelre a meglévő esti BHA-rutin mellé sokat segített.
Illetve ami nálam még bejött, az a niacinamid elhagyása (egyéni intolerancia lehet, de valahogy mindegyik magasabb koncentrációjú nia kiütött). Meg ami furán hangzik, de én reggel csak vízzel mosok arcot, azt is csak ha megizzadtam éjjel. Nyugodtabb a bőröm azóta.
Margitsziget? Ott sok a fa meg ártéri fűfélék, ha jól tudom. Azok tudnak allergizálni - talán ha futás után arcot tudsz mosni, még ha nem is egy full rutin, az segíthet.
Lehet, hogy hormonális oka van, nálam is jelentkezett, de BHA, azelain legyőzte.
A niacinamidra gyanakszom egy ideje, de basszus kb. már mindenbe beleteszik.
Lehet megpróbálok 2 hetet nélküle. Főleg a homlok és állam néz ki ordenáré módon. Az orcáim és az orrom full mitereszesedik, irtó zavaró, főleg nagyítós tükörből szemlélve. Sajnos nem bírom ki és nyomkodom rendszeresen, aztán meg hámlik és piros a megszadizott terület. Tényleg borzasztóan festek most…
Amúgy igen, kémiai hámlasztok, mandulasavat példéul nagyon szereti a bőröm. PC BHA savat is jól toleráltam, most fogyott el.
Azelain is jó volt tényleg, lehúzta a pattikat, Q&A márka, csak szárított.
Mitesszer ellen mondjatok vmi nagyágyút Csajok!
Az nem feltétlenül volt baj nálam, hogy valamiben van niacinamid. Az volt a baj, amikor százalékban megadták - 2% határeset, alkalmanként használva nem okozott gondot, de napi használat vagy magasabb százalék már okozott puklikat, ragyákat, főleg állon, orrtőben, szemöldökben (!) és ahol a szemüveg ül az orromon. Pedig amúgy a tág pórusaim orcán sokkal szebbek voltak tőle…
Szemöldökben is van ragyám. most, h mondod…
basszus…
Futás előtt is arcot mosok, utána is.
Margitszigeten amúgy most még nagyon ritkén futok, Duna-parton futok belvárosban. por, szmog ott biztos van…
Lehet, hogy félre kellene tenni mindent, mert valamelyik termék okozza.
Lemosó Cerave Sa + hidratáló + fényvédő
Ha eddig nem volt ilyen gondod, akkor valami oka van, meg kell keresni.
Én Paula-fan vagyok, csak az ő bha termékeit tudom ajánlani, van liquid, lotion, gél, cream, mindenkinek más válik be.
És a nyomkodást abba kell hagynom!
Csak nehéz…
PC BHA jó nekem is.
Szeretem a termékeit, használok párat tőle.
Ez most lehet hogy hülye kérdés, de amikor azt mondod “mitesszer” akkor azokat a mélyfekete dugókat érted, változó átmérővel, vagy a halványabb pontszerű (erre nem tudok jó szót magyarul) “sebacious filament”-eket ami legtöbbször az orron és az állon jelenik meg? Utóbbira mondanak sokmindent, olajos arcmosás percekig, szalicilsav, arbutin, tranexamic acid vagy mi ez - ezzel még most is vannak gondjaim, pont nemrég láttam milyen mély a nyúl ürege itt az interneten.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? 2 hét múlva lesz a nagyon fontos megjelenésem és majdnem 6 év után újra tennék fel egy kevés alapozót. Viszont a helyzet az, hogy strapabíró terméket keresek (izzadás, öltözés álló, illetve nagyon-nagyon kipirulok minden komolyabb mozgásra és ennek az elfedése lenne a cél). Van esetleg ötletetek, hogy milyen márka irányába induljak el? Régebben az Estée Lauder Double Wear-jét használtam és nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb választás most.
Továbbá szempillaspirálból is a legbombabiztosabbat keresem.
Nagyon-nagyon sokat logisztikáztam egy szakember felkeresésével aznap, de sajnos úgy alakult, hogy ez nem lett opció.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
Ja, ezt amúgy nem lenne szabad. Soha senki nem nézi a bőrödet úgy mint te magad nagyítós tükörben. Tedd le a nagyítót, és lépj egy nagyot vissza a sima tükörtől is. Amit onnan nem látsz, azt egyrészt nem szabad nyomkodni, másrészt meg sem más nem látja rajtad, se te nem látod máson.
Ha Double Wear volt az eddigi etalon, akkor szerintem az a legbiztosabb ha visszatérsz hozzá - nem igazán találtak fel még jobbat, legalábbis tekintve hogy ez az etalon a legnagyobb fórumozóknál is. És állítólag van belőle mini is. Más alapozók között van ami jobban bírja a gyűrődést, de kényelmetlen; van ami kényelmesebb vagy olcsóbb, de az meg nem lesz olyan strapabíró vagy olyan jó fedésű/finishű.
Strapabíró spirált kimondottan nem tudok, nem használtam feketét évek óta, amiket anno ismertem és kedveltem azok már nincsenek forgalomban. De ha nem akarsz vízállót, a tubing formulák kimondottan eseményre valók, állítólag kibírják az esőt/könnyeket VAGY a lájtos dörzsölést is, de nem mindkettőt egyszerre. Viszont nem kell durva lemosó sem.
Ettől függetlenül ha ajánlanom kéne valami mást de gyorsan, a kritériumoknak megfelelően, Maybelline SuperStay, ha találsz belőle megfelelő színt, és Essence Bye Bye Panda Eyes.