Nekem aztán nem egyszerűen sminkelhető a szemem, mégis a MAC-re szavazok.
Ha tényleg ennyire egyöntetű a mac hatása nálatok, akkor szerintem inkább passzolom a pat palettát. Azóta lett egy nagy, azon biztos tovabbadok, a kicsit meg megtartom esti bulikra. egyszerűen nem fér a fejembe, miért nem működik nálam, annyi videót megnéztem róla (kerestem olyat, amik nem first impressionök), próbáltam természetes és szintetikus ecsettel, ujjal…és semmi sem segít rajta(m) :-/
Még egy pont a Paint Potra, régebben nekem is volt, használtam önmagában és alapként is jól funkcionált, nem potyogott róla a festék. Aranyos- beige árnyalatú volt, szerettem , de mivel ritkán sminkelek előbb makkant meg minthogy elfogyjon.
Ha van otthon esetleg mandulaolajad, az is segíteni fog. A legtöbb körömápoló olaj csak pár összetevőből áll. Mandulaolaj és vagy barackmagolaj, esetleg még E-vitamin, kis üvegben, de legalább drágán.
Sosem felejtem el, hogy amikor megkaptam az UD Primer potiont (volt férj hozta reptéri shopból), nagyon boldog voltam, hogy végre lett egy klassz szemhéjprimerem, mert addig én is csak kínlódtam a zsíros, lógó szemhéjammal. Még a legvállalhatóbb egy Rimmel primerrel volt (legalábbis úgy emlékszem, hogy Rimmel volt, mert azóta már azt sem árulják itthon), de azzal sem az igazi.
Aztán 2 nappal később egy esküvőre mentünk, ideje volt bevetni az UD-t. Hát életemben olyan csalódást azóta is csak a Natasha Denona palettám okozott. Nemhogy a lakodalom végéig, már szertartás végére kezdett eltűnni a Nabla Dreamy, pedig az a Rimmel primerrel már egész jól bírta.
Szóval az UD nekem sem vált be. Semmivel.
@Amadea kolléganő ajánlására kipróbáltam tégelybe kinyomva, úgy egy kicsit használhatóbbnak bizonyult.
Egyébként szerintem van az úgy, hogy egyik-másik márkával nem vagyunk kompatibilisek, hiába zengenek mások ódákat. Azokat el kell engedni. Nekem ilyen a Natasha Denona (legalább arra nem költök ).
A NARS egyébként tényleg nagyon jó, a MAC-hez képest nekem annyiban, hogy valahogy könnyedebb. Egyrészt nekem a mélyítőbe és fölé a MAC-re púder, vagy csontszínű szemhéjpúder kell, hogy rendesen tudjam satírozni, másrészt selymesebb érzete is van.
De az tuti, hogy nincs benne annyi, mint a MAC-ben, és a kiszerelés miatt nem is nyerhető ki belőle a teljes mennyiség, mint egy tubusból, amit a végén akár szét is lehet vágni.
Azt a Rimmelt használom, amit említettél, nagyon jól tartja a sminket. Este olyan a szemem, mint reggel, nem mozdul, nem kopik. A Notinoról spájzoltam be belőle, amikor még volt. Most néztem, már nem kapható.
Az ajánlásodra szerintem a NARS-ot fogom választani, ha ez a két darab elfogy.
Nekem a wet N wild szemhéjprimer vált be a legjobban! Csak néha nehézkes a beszerzése.
A MAC paint pot nekem sajnos pénzkidobás volt, el sem bírtam oszlatni a szemhéjamon, összegyűlt egy csíkban. Amúgy szeretem a márkát, de ez nem jött be.
Itt van most, de csak 4000 Ft kosárértéktől hajlandók szállítani: pinkpanda w 'n w szemh. primer
Meg itt, ahol nem tudom milyen feltételekkel szállítanak: parfimo w’n w szhéj primer
Ha esetleg tartalékolnál…
Köszönöm, van még egy tartalékom.
Illetve múltkor megvettem ezt, még nem próbáltam.
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani természetes hatású (amitől nem nézek ki úgy, mint ha egy medvelepke hernyó ülne a szememen…) műszempillát? Még sosem próbáltam, azt sem tudom, milyen típussal érdemes kezdeni.
Köszönöm!
Érdemben nem tudok hozzászólni, csak vizuális típus vagyok
Rejtett szemhéjam van, nyáron a 40+ fokban is bombabiztos, vagy még a Made to Last stick, igaz az szemhéjpúder, de a világos színek szuper primerek.
Régebben azt mondtam volna menj be a MAC- be, de megnéztem a pillákat és egyik sem szolíd.
https://www.notino.hu/bloom/natural-ragaszthato-muszempilla-termeszetes-hajbol/p-603495/
Szerintem ez szép, lehet hozzá ragasztót is kapni, én feketét vennék , mert az átlátszónál ha túl sok kerül fel akkor beüthet a csipa effektus.
Nem volt még, így ajánlani nem tudok konkrét márkát, de a magam részéről valami szolid, tincses vagy 1-2 szálas megoldással indítanék.
Youtubereknél láttam az Ardell-nek mágneses, de szolid pilláit. Itthon nem tudom, elérhetők-e.
Az, hogy mi lesz szolid, természetes hatású, nagyban függ a saját szemed formájától is. Ha biztosra akarsz menni, akkor lehet érdemesebb tincses pillával próbálkozni. 2-3 méretet érdemes venni, és olyan hatásúra építed, ami neked tetszik. Igaz, időigényesebb. Viszont szerintem nem nehezebb felrakni, kis gyakorlat kell a tincses és a soros esetén is.
Lányocskák, használtok ajak primert rúzs alá, ami kicsit hosszabbítja a rúzsok hordási/fennmaradási idejét? Mi vált be? Ajánljatok valamit közepes árkategóriában lécci!
Van 1-2 drogériás rúzsom, amitket szeretnék tovább a számon tartani.
Ezeket lestem az N-betűsben, mert ákcijó is van rájuk és így még a Mac sem olyan borzalmas drága, de annál feljebb nem mennék (7340.-)
@umpalumpa Van amikor használok primert (inkább élénkebb árnyalatú rúzsok alatt), de legtöbbször nem. A MAC nekem jól bevált, ezt bátran ajánlom.
KÖszönöm!
A MAC-et én is csak ajánlani tudom, sokkal hosszabban fennmarad vele az olyan rúzs is, ami normál esetben 2 percig bírja.
Bevallom töredelmesen, nekem kb mindegy, hogy van-e ajakprimer fent vagy nincs. Tapasztalatom szerint a MAC-es prep and prime-al is ugyanannyira tartós a rúzsom, mint a carmex-el, úgyhogy nekem sajnos megrohadt a primerem. Nem is pótoltam, számomra teljesen feleslegesnek bizonyult.