Kb. egy hónapja beszélgettünk többekkel arról, hogy a Teint Idole UW alapozó Lys Rose-ja 220C néven született újjá, és panaszkodtam, hogy a bolti próba alapján úgy láttam, nem ugyanolyan a színe.Több ajánlást is kaptam más márkákból, azokról később.
Szóval rendeltem mintát a 220C-ből, és összehasonlítottam a régi 02-vel, amit használok. Sajnos nem tévedtem, valóban sárgásabb. Próbáltam lefotózni a különbséget,mentem lámpától lámpáig, de nem nagyon sikerült, a sárgás és a rózsás kontrasztját visszaadni, a 220C a képen inkább neutrálisnak tűnik, de élőben sárgásba hajló szín. A lényeg így is látszik. Az alsó a 02, a felső a 220C.
Ez sajnos rossz hír azoknak, mint pl. @creammaniac, akik a 02-es árnyalatot használják.
Javasolta valaki, hogy próbáljak más árnyalatot az UW-ből. Sajnos csak a Care & Glow verzióból sikerült világosabb mintát rendelni. A 115C egészen szimpatikus, de sajnos C&G változatban nem jött be, hamarabb szárad, gyorsabban kell felvinni, nem eléggé tartós, és engem szárít. Próba nélkül pedig nem is mernék ilyen színű UW-t rendelni.
A C&G 220C-je furcsa mód majdnem egyezik az UW 02-vel, de a fentiek miatt felejtős.
Rendeltem 3 féle Dior mintát, a színeket nem találtam el. A Forever Skin Glow és a Forever Natural Nude 2N-ek jóval világosabbak és sárgásabbak, mint szeretném, a Forever 00 Neutralt majd akkor használom el, amikor Morticia Addams leszek farsangkor. Az áruk miatt nem kajtatok másik színű minták után.
Nos, egyelőre nem találtam meg a Lys Rose utódját, viszont rendeltem egy Missha BB-t 23-as színben, mert réges-régen azt használtam télen-nyáron (fura, de alkalmazkodott). Az elképesztő szépen beleolvad a bőrömbe, sokkal jobban, mint a Lys, de persze ugyanazokat a jóságokat nem fogja nyújtani, mint a Lancome. Lehet, hogy beérem azzal egyelőre, ha kiderül, hogy még mindig szeretjük egymást.