Szia!
Én pár hónapja kerestem színkorrektort szem alá, mert nagyon átkéklik az erem. Nekem a catrice tégelyes korrektora bevált, a 100-as árnyalatú egész barackos, de nem narancssárga.
Rózsaszínes vagy barackos esetleg sárgás vonalban gondolkozol?
Én korábban a benefitet próbáltam (boing brightening concealer) de mintha kifutó lenne a tégelyes verzió. Az nehezebb állagú volt, viszont könnyen terült. Volt rózsás árnyalata és barackos is.
Mióta kevésbé zsíros a bőröm, a Maybelline Instant Age Rewind korrektorát használom a Neutralizer árnyalatban. Ez inkább sárgás, de a Brightener rózsaszínes. Könnyedebb állagú, közepes a fedése, nem ül be a ráncokba. Valószínűleg a katonai árkokat nem fedi el, de rohanós hétköznapokra nekem jobban bevált (nem kell fixálni).
Nekem kék-kékeszöld karikákra a Pupa Cover Cream Concealere vált be 04-es, barackos árnyalatban, ez hétköznapokra elég is. Nekem tetszik, hogy nem ‘világosítja’ a területet, mint a Clinique Airbrush és társai, csak korrigálja a színt. Alkalomra, vagy ha nagyon nagy a baj akkor efölé megyek még alapozóval, ami egy clinique even better clinical CN28, moisture surge hidratálózselével felütve - a fedése így is elég, és így nem szárítja a bőrt, nem emeli ki a ráncocskákat sem. Az arc többi részére színezett hidratáló, vagy nagyon ritkán alapozó megy.
De “kár”, hogy dec. 1-jén megyek Berlinbe, és ott a Sephorába… Rare Beauty-ra rámegyek, úgy érzem.
Szuperek vagytok, köszönöm szépen a visszajelzéseket!
Időközben kapcsoltam, hogy a wake up effect camouflage korrektor az igazából ennek a lilakarimásnak az elődje volt és most a képen látható az, ami van “feleslegben” itthon. Nekem önmagában nagyon viaszos és nehéz, viszont kísérlet címen ma aláhidratáltam (egyébként napközbenre nem szoktam) a CT magic eye rescue-val és így teljesen okésan nézett ki, még a végén lehet maradhat egy darabig
Árnyalatban azt hiszem a némileg rózsásabb jobban működik nekem (talán kicsit melegbe hajló, nagyrészt semleges-olivás hóka bőrű vagyok, a Revlon ColorStay 150 buff áll hozzám legközelebb, hangyányit sötét), úgyhogy lehet első körben megpróbálkozom az Instant Age Rewind Brightener árnyalatával, köszönöm a javaslatot @zalla
Azért ránézek a Pupára is, még sose volt tőlük semmim, de mostmár van Pécsen is üzletük, úgyhogy meg tudom nézni személyesen az árnyalatokat, holnap megyek is egy kört arra, köszönöm @grund!
irigykedem éppen, csak kihallatszik
Durván rozáceás bőrre mit javasolnátok? Hámló piros bőr, az arcon pár tűhegynyi sötétvörös pötty van.
Laser kezelést, ha van rá keret,nagyon szép eredményeket hoz.
Megkérdezhetem, hogy kinek kell? Nagyon nem mindegy, hogy férfi, nő, idősebb vagy fiatal? Van rutinom a területen, szívesen ajánlok, de nem árt tudni, hogy mekkora a keret, mennyire legyen egyszerű, van-e hajlandóság többlépéses mókolásra?
Nagyon szép eredményeket lehet elérni drogériás vonalon is.
De persze önmagában kevés lesz, lehetőleg tartózkodni kell mindentől ami kiváló ok lehet.
Alapozó / BB krém ajánlásokat szeretnék kérni. Korosztály 40+, egy-egy bőrhiba, pigmentfolt, valamint kisebb ráncocskák (nem túl mélyek) is előfordulnak. Fontos, hogy könnyed legyen, inkább a ragyogás fokozás, szépítés a lényeg. Száraz, érzékeny bőr.
Ezen felül érdekel, ha van esetleg bevált korrektor, pluszban a bőrhibákra specifikusan.
Nem igazán vagyok korrektor párti… Pedig nincs a koromhoz (39) képest rossz állapotban a szem alatti területem. Ennek ellenére eddig az összes öregített rajtam egy ötöst…Valószínűleg a technikám nem túl pro…
BB krémből nekem a Missha a nagy szerelmem. De tényleg… Nem tudom mennyit hasznaltam mar el belőle. Jól fed, pici kell belőle. Ezt kenem szem alá is, hogy ne nezzek ki reggelente háromnapos vízihullának.
Holika Holika Aqua Petit BB krém.
Korrektor: Tarte Shape Tape, Dior óafranctudjamianeve Glow, Catrice Camouflage.
A hölgy 40 körüli. Egyszerűbb, olcsóbb, drogériás vonalra gondoltam, esetleg koreai kencékkel kibővítve.
Alapozó ajánlás: L’oreal True Match. Könnyed, közepes fedéssel és nem matt.
Minden kezdet nehéz, az tuti.
Hasonló preferenciákkal a DM-ben nézelődnék, csak illatmentes vonalon. Találtam egy jó testes hidratálót, figyelembe véve hogy tél van nagyon fontos érzékeny bőrre (is) a hidratálás, valószínűleg annak hiánya is sokat ront az állapotán. Nekem szinte fáj a hideg.
Nem gondoltam túl, egyszerű, de ha megvan az állandó dupla (nálam ez a lépés mérföldkő volt, dupla!) lemosás, hidratáló és egy azelain szérum kb. egy hónap alatt sokat javulhat a helyzet.
Később váltanék krémes lemosóra, ami drágább lesz + BHA mindenképpen. (Rengeteg félét próbáltam, liquid, lotion, mindig utáltam, az én hasonló érzékeny bőröm krémes terméket akart, megtaláltam Paula’s Choice 2% Body Spot, van travel kiszerelés)
A másik opció a G&G- ből, egy hasonló terméksor, ha kicsit nagyobb a keret
- lemosó balzsam
Mighty Melt - gél lemosó
Jelly Joker - szérum, aPAD, StressLess
aPAD
Stress Less - Paula’s Choice bha
2% BHA Body Spot Exfoliant utazó kiszerelés - testesebb hidratáló
Happier Barrier
Annyit még hozzátennék, hogy rengeteg terméket, márkát kipróbáltam az elmúlt 5 évben, és véglegesen megtérek a Paula’sChoice-hoz. Még elhasználom ami van itthon, de venni már nem veszek mást, mert bőven jobb, mint amennyivel drágább.
Köszönöm szépen, ebből simán össze tudunk állítani egy rutint!
Nagyon aranyos vagy
Jut eszembe, Revox azelainsavas krémje már van. Maradhat?
Nem próbáltam, de ha szereti, akkor nincs gond.
Rendben, köszönöm szépen!
Még valami, niacinamide, azt elfejtettem, szépen majd be lehet vezetni. És persze a fényvédő is fontos lenne, az fizikai legyen, valószínűleg a kémait úgysem bírná a bőre.
- nacinamide
5% Niacinamide Body Serum
Ezek a PC kis kiszerelések nem olyan vészesek, ha ml árat is nézünk. A BHA 60 ml.
Gondoltam rá én is, de örülök, ha egy nagyon alap rutin összejön.