Ajánlást kérek!

Szia!
Én pár hónapja kerestem színkorrektort szem alá, mert nagyon átkéklik az erem. Nekem a catrice tégelyes korrektora bevált, a 100-as árnyalatú egész barackos, de nem narancssárga.
20231114_215636

3 Likes

Rózsaszínes vagy barackos esetleg sárgás vonalban gondolkozol?
Én korábban a benefitet próbáltam (boing brightening concealer) de mintha kifutó lenne a tégelyes verzió. Az nehezebb állagú volt, viszont könnyen terült. Volt rózsás árnyalata és barackos is.
Mióta kevésbé zsíros a bőröm, a Maybelline Instant Age Rewind korrektorát használom a Neutralizer árnyalatban. Ez inkább sárgás, de a Brightener rózsaszínes. Könnyedebb állagú, közepes a fedése, nem ül be a ráncokba. Valószínűleg a katonai árkokat nem fedi el, de rohanós hétköznapokra nekem jobban bevált (nem kell fixálni).

Nekem kék-kékeszöld karikákra a Pupa Cover Cream Concealere vált be 04-es, barackos árnyalatban, ez hétköznapokra elég is. Nekem tetszik, hogy nem ‘világosítja’ a területet, mint a Clinique Airbrush és társai, csak korrigálja a színt. Alkalomra, vagy ha nagyon nagy a baj :smiley: akkor efölé megyek még alapozóval, ami egy clinique even better clinical CN28, moisture surge hidratálózselével felütve - a fedése így is elég, és így nem szárítja a bőrt, nem emeli ki a ráncocskákat sem. Az arc többi részére színezett hidratáló, vagy nagyon ritkán alapozó megy.

2 Likes

De “kár”, hogy dec. 1-jén megyek Berlinbe, és ott a Sephorába… :smiley: Rare Beauty-ra rámegyek, úgy érzem. :smiley:

6 Likes

Szuperek vagytok, köszönöm szépen a visszajelzéseket!

Időközben kapcsoltam, hogy a wake up effect camouflage korrektor az igazából ennek a lilakarimásnak az elődje volt és most a képen látható az, ami van “feleslegben” itthon. Nekem önmagában nagyon viaszos és nehéz, viszont kísérlet címen ma aláhidratáltam (egyébként napközbenre nem szoktam) a CT magic eye rescue-val és így teljesen okésan nézett ki, még a végén lehet maradhat egy darabig :grin:

Árnyalatban azt hiszem a némileg rózsásabb jobban működik nekem (talán kicsit melegbe hajló, nagyrészt semleges-olivás hóka bőrű vagyok, a Revlon ColorStay 150 buff áll hozzám legközelebb, hangyányit sötét), úgyhogy lehet első körben megpróbálkozom az Instant Age Rewind Brightener árnyalatával, köszönöm a javaslatot @zalla :slight_smile:
Azért ránézek a Pupára is, még sose volt tőlük semmim, de mostmár van Pécsen is üzletük, úgyhogy meg tudom nézni személyesen az árnyalatokat, holnap megyek is egy kört arra, köszönöm @grund!

1 Likes

irigykedem éppen, csak kihallatszik :speak_no_evil: :see_no_evil: :sweat_smile: :laughing:

1 Likes

Durván rozáceás bőrre mit javasolnátok? Hámló piros bőr, az arcon pár tűhegynyi sötétvörös pötty van.

1 Likes

Laser kezelést, ha van rá keret,nagyon szép eredményeket hoz.

1 Likes

Megkérdezhetem, hogy kinek kell? Nagyon nem mindegy, hogy férfi, nő, idősebb vagy fiatal? Van rutinom a területen, szívesen ajánlok, de nem árt tudni, hogy mekkora a keret, mennyire legyen egyszerű, van-e hajlandóság többlépéses mókolásra?
Nagyon szép eredményeket lehet elérni drogériás vonalon is.
De persze önmagában kevés lesz, lehetőleg tartózkodni kell mindentől ami kiváló ok lehet.

2 Likes

Alapozó / BB krém ajánlásokat szeretnék kérni. Korosztály 40+, egy-egy bőrhiba, pigmentfolt, valamint kisebb ráncocskák (nem túl mélyek) is előfordulnak. Fontos, hogy könnyed legyen, inkább a ragyogás fokozás, szépítés a lényeg. Száraz, érzékeny bőr.
Ezen felül érdekel, ha van esetleg bevált korrektor, pluszban a bőrhibákra specifikusan.

1 Likes

Nem igazán vagyok korrektor párti… Pedig nincs a koromhoz (39) képest rossz állapotban a szem alatti területem. Ennek ellenére eddig az összes öregített rajtam egy ötöst…Valószínűleg a technikám nem túl pro…

BB krémből nekem a Missha a nagy szerelmem. De tényleg… Nem tudom mennyit hasznaltam mar el belőle. Jól fed, pici kell belőle. Ezt kenem szem alá is, hogy ne nezzek ki reggelente háromnapos vízihullának.

missha-perfect-cover-bb-cream-spf-42-pa

1 Likes

Holika Holika Aqua Petit BB krém.
Korrektor: Tarte Shape Tape, Dior óafranctudjamianeve Glow, Catrice Camouflage.

2 Likes

A hölgy 40 körüli. Egyszerűbb, olcsóbb, drogériás vonalra gondoltam, esetleg koreai kencékkel kibővítve.

1 Likes

Alapozó ajánlás: L’oreal True Match. Könnyed, közepes fedéssel és nem matt.

1 Likes

Minden kezdet nehéz, az tuti.

Hasonló preferenciákkal a DM-ben nézelődnék, csak illatmentes vonalon. Találtam egy jó testes hidratálót, figyelembe véve hogy tél van :nerd_face: nagyon fontos érzékeny bőrre (is) a hidratálás, valószínűleg annak hiánya is sokat ront az állapotán. Nekem szinte fáj a hideg.
Nem gondoltam túl, egyszerű, de ha megvan az állandó dupla (nálam ez a lépés mérföldkő volt, dupla!) lemosás, hidratáló és egy azelain szérum kb. egy hónap alatt sokat javulhat a helyzet.
Később váltanék krémes lemosóra, ami drágább lesz + BHA mindenképpen. (Rengeteg félét próbáltam, liquid, lotion, mindig utáltam, az én hasonló érzékeny bőröm krémes terméket akart, megtaláltam Paula’s Choice 2% Body Spot, van travel kiszerelés)
Screenshot_20231122_194106_Mein dm
Screenshot_20231122_194130_Mein dm

A másik opció a G&G- ből, egy hasonló terméksor, ha kicsit nagyobb a keret

Annyit még hozzátennék, hogy rengeteg terméket, márkát kipróbáltam az elmúlt 5 évben, és véglegesen megtérek a Paula’sChoice-hoz. Még elhasználom ami van itthon, de venni már nem veszek mást, mert bőven jobb, mint amennyivel drágább.

4 Likes

Köszönöm szépen, ebből simán össze tudunk állítani egy rutint! :slight_smile:
Nagyon aranyos vagy :hugs:

Jut eszembe, Revox azelainsavas krémje már van. Maradhat?

1 Likes

Nem próbáltam, de ha szereti, akkor nincs gond. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Rendben, köszönöm szépen! :slight_smile:

Még valami, niacinamide, azt elfejtettem, szépen majd be lehet vezetni. És persze a fényvédő is fontos lenne, az fizikai legyen, valószínűleg a kémait úgysem bírná a bőre.

Ezek a PC kis kiszerelések nem olyan vészesek, ha ml árat is nézünk. A BHA 60 ml.

https://dm.hu/balea-ejszakai-arckrem-niacinamiddal-p4066447428766.html?wt_mc=app.dm.pdsteilen.laufend

1 Likes

Gondoltam rá én is, de örülök, ha egy nagyon alap rutin összejön. :pray:

1 Likes