Ajánlást kérek!

Lancome Teint Idole UW helyett mit ajánlanátok - ami itthon, Mo-on kipróbálható, boltban tesztelhető és nem Estée DW (az túl maszkos már az én ízlésemnek)? Most sajnos nincs pénzem képek alapján vakrendelni valamit, ami aztán nem jó színű lesz rajtam.

Dior Forever esetleg? Elég sok szín van nekik, és Douglas-ban szokott lenni mindből teszter. Van hozzá színben passzoló korrektor is. Már ha a matt hatás és a tartósság a cél. Ma pont ez van rajtam, és egész jól bírja, persze nem egy DW, de nem is szárít úgy, és nem emeli ki a ráncokat.
Ha nem fontos, hogy matt legyen, akkor Dior Skin Glow. Gyönyörű bőrképet csinál, nagyon szeretem, bár vérzik a szívem, mert a zsíros bőrömhöz annyira nem ideális. De akkor is csodásan néz ki. :slight_smile:
Mik lennének az elvárásaid? A Teint Idole miért volt jó, és miért váltanál?

1 Likes

Az UW tökéletes minden szempontból, az örök kedvencem, de majdnem elsírtam magamat, amikor az új verziót kipróbáltam, ugyanis teljesen más a színe, mint a réginek. (Lys Rosé —> 220C)
Rettegve nyomkodom a Lys flakonját, mi lesz, ha kifogy…
Amit szereznék, hogy legyen viszonylag tartós, nyáron ne folyjon le, télen ne szárítson ki, és erős körvonalak nélkül lehessen eldolgozni úgy is, ha nem akarom az egész képemet, csak részeket lefedni vele. Az UW mindezt tudta.

1 Likes

Igen, az UW tényleg nagyon jó, én is használtam egy időben.
Szerintem a Dior Forever megfelel ezeknek a követelményeknek, bár az az érzésem, hogy kicsit erősebben fed, és szárazabb, mint az UW. Mondjuk engem sosem szárított ki (ellentétben a DW-vel), de nálam zsírosabb bőrű ember nem létezik.
Ami még eszembe jutott az a Clarins Skin Illusion Velvet. Nincs akkora választék színekben (bár Notinón van), de nem annyira erős a fedése, mint a Forever-nek, és úgy összességében egy gyengédebb alapozó. Tartós ő is, és biztos, hogy nem fog kiszárítani, eldolgozni pedig szerintem könnyebben lehet, mint a Forever-t. Douglas-ban szerintem lehet kérni mintát ha találtál egy jónak tűnő árnyalatot, max. pár kis üres tégellyel felfegyverezve mész.

1 Likes

A Clarins árban szimpatikusabb, meg a vélemények összessége is picit jobb az esetében. Köszi, meg fogom nézni.
Esetleg drogériás vonalon van valamilyen hasonló, mint a Lancome szerinted?

1 Likes

Okés, felraktam ma a Teint Idole UW-t és beleszerettem ismét. :smiling_face_with_three_hearts:

Valóban nem tudok más olyan alapozót ami ilyen szép bőrképet ad és ennyire könnyű eloszlatni, amiket fent ajánlottam, azok sem ilyen jók, velük jóval több a munka és mattabbak is.

Ami a legjobban hasonlít, az a Dior Skin Glow, ő a másik olyan alapozó, ahol felvitel után mindig elcsodálkozok, hogy milyen szép lett tőle a bőröm. Ujjbeggyel is fel lehet vinni, nem kell hozzá szivacs vagy ecset, és fel lehet vinni vékonyan és vastagon is. Ahhoz képest, hogy Glow a neve, nekem sosem tűnt olyan nagyon ragyogónak, szóval érdemes lenne esetleg tenned vele egy próbát. (Notinón lehet belőle kis tubusos mintát venni ha saját 5 darabos Discovery Box-ot állítasz össze: KATT. Ezzel az állagát le tudod tesztelni, de persze továbbra is ott van a Douglas. :slight_smile: )

Teljesen ugyanolyat mint az UW nem ismerek viszont.

Az nem lehet, hogy esetleg az új UW színekből egy másik másik passzolna?

Szia, pont eltaláltuk egymást! :slight_smile: Lásd az előbbi válaszom még a Dior Skin Glow-ról.
Sajnos drogériás alapozókat nem használok, úgyhogy onnan nincs viszonyítási alapom.

Még annyit, hogy minden létező alapozót nem próbáltam, erősen Dior, Clarins és Lancome vonalon mozgok, nomeg persze a jó öreg EL DW. Szóval lehet, hogy van ami nagyon hasonlít, csak én nem próbáltam. A krémmániás kolléganők biztosan fognak még adni jó tippeket. :slight_smile:

1 Likes

Lehet, hogy teszek egy próbát a Diorral, köszi a tippet. Másrész igazad van, nekem is eszembe jutott, hogy más színt megnézhetnék az UW-ből. Rémes dolog színt választani az én fejemre: ami színben, tónusban passzol, az többnyire hullává varázsol, ami eléggé sötét, az biztos, hogy vagy sárgásan vagy malackásan sikít a bőrömön. A Double Wer Ecruje volt még annak idején a tökéletes, de ahhoz nem térnék vissza, ahogy írtam is.

1 Likes

Az Ecru 1N2, úgyhogy Dior-nál is az N vagy C árnyalatokat nézd. Én pont azért szeretem őket, mert a W és WO árnyalatok prímán passzolnak az erősen sárgás bőrömhöz, de persze nem mindenki sárga. :slight_smile:
A Foundation Matrix-t ismered? Megadod neki az összes olyan alapozót ami árnyalatban jó neked és ki tudod választani, hogy melyik márkától ajánljon potenciálisan passzoló árnyalatot. Meglepően jól működik.

Ja még ezek is vannak:
Findation
Match My Makeup

1 Likes

@legallybrunette, az olasz Zalando-on kapható a Lancome Teint Idole UW az általad keresett
220c - lys rosé árnyalatban, és e 2 napban van -15% kód is.
Nem tudom, a magyar Zalando-on is van-e Beauty szekció?

Nagyon köszi, de nekem az a gondom, hogy amit most 220C-nek hínak, más árnyalatú, mint ami régen a Lys Rosé volt, sárgásabb. Ezért nem vettem meg az új formulát, mert kipróbálva nem ugyanaz a két szín.

Ah, értem🤨, … annak ellenére, hogy a 220c mellett szerepel a “lys rosé” elnevezés is, más árnyalatú lenne ez a Zalando-s? Mert azért a Zalando-n - gondolom - nincs akkora forgalom a beauty szekcióban, mint egy parfumeriában, így lehet, hogy az itteni cuccok még az előző verzióból valók.

1 Likes

Azért írják mellé, hogy aki a nevesítettet használta, tudja, melyik szám az újból az ő árnyalata. De sajnos nem az. Volt a Müllerben egy régi és egy új teszter is, kipróbáltam, de mivel a Lys Rosé is éppen hogy nem sárgássá válik rajtam, a 220C pedig sokkal sárgásabb, nem igaz, hogy pontosan ugyanaz a kettő, hiába állítják. Így nálam nem lesz az utódja.

A Lys Rosé száma 02 volt. A 220C csak az újon szerepel.

1 Likes

Basszus, ez rossz hír nekem is, én is ezt az árnyalatot használom, anno még a Marionnaudban vettem. :tired_face:

1 Likes

Legutoljára már csak a FB Marketplacen tudtam megcsípni egy csak kipróbált példányt. Szomorkodva spórolok vele. :frowning:

1 Likes

Nem vagyok otthon a MAC alapozóiban, de talán a színpaletta és a többféle alapozófajta segíthet. Ha ennyire spec. szín kell, ott biztos körülnéznék.

1 Likes

Lányok, kinek melyik webáruház a kedvence, ha koreai termékről van szó?
Gondolom első helyen a Stylvana van a jó áraival. Magyországiak közül szerettek valamit? (Ezeket fedeztem fel eddig: Whole Goods, Amayaa, The Box and the Beauty, My Belle, Helloskin, Koreaikrém, Koreai Maszkok.) (szerk: eszembe jutott a BBkrem.hu is, de ott minden drágább, mint máshol :unamused:)

Van valami koreai termék, amit akkor is vesztek, ha más arcápolási cuccaitok nem is onnan vannak? Úgy sejtem főleg a toner lesz az :wink:

Én otthoni áruházak közül csak a Whool Goods-t ismerem, onnan 2x rendeltem. Gyorsak, rendesen csomagolnak. Mintákat is lehet venni. Fényvédőt, arclemosó olajat vettem legutóbb. Vannak hűségpontok a vásárlás után, mondjuk a 2. rendelés alkalmával nem lehetett beváltani őket.

1 Likes

Azt olvastam, hogy új helyre költözött a webáruház (új domain talán) és a vásárlók adatainak átvitelét nem oldották meg. Szóval újra kell regisztrálni és megpróbálják helyre állítani a pontokat.
image

Nem most rendeltem, szerintem nem ez lehetett a probléma (akkor nem tudtam volna belépni a régi adataimmal), de ettől függetlenül ott találtam meg amit akkor kerestem és nem kellett külföldről rendelni.

1 Likes