Ajánlást kérek!

@aalexaa Jaj hát aki ilyen meséből előlépett szépséges Hófehérke, annak csodásan áll az a szín, ezt tényleg neked találták ki, de biztos sok más piros/vörös is jól áll. :slight_smile:

@Amadea A kíváncsiságot abszolút meg tudom érteni, nálam szinte folyamatos ez az állapot. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Akkor egyébként pont fordítva vagyunk, mert a pinkes nude színek belőlem csinálnak vizihullát, a sötétebb, lilás színektől úgy nézek ki, mint egy zombi, a magenta viszont abszolút az én színem, attól életre kel az arcom. :slight_smile:

@anon21269124 A Velvet Teddy nekem sem működik, úgy nézek ki vele, mint aki a 90-es években felejtette magát. Mehr ugyanúgy. A Twig-et már ki sem próbáltam, pedig lehet, hogy kellett volna. :smiley:

2 Likes

Nem tökéletesek a fotók nála, mert műtermi körülmények között fotóz. De mióta belőttem magam a kékes-narancsos spektrumon, jobban tudom használni az oldalát keresésre.

Nekem sem állnak jól a hagyományos nudeok, de rájöttem, hogy túl sötét hozzájuk a bőröm és zöldesbarnás a bőrtónusom.
Velvet Teddy? Vízihulla Twig? Barbie.
Ami nekem jól áll, az a Taupe. Az egyedüli pinkes barna amit el tudok viselni magamon az a Charlotte Tilbury Very Victoriaja.

2 Likes

Úristen, de szép vagy te is és a színeid is!
Rajtam pont fordítva van, olyan jólesik a Liptensityk állaga.

1 Likes

Én magentának látom @aalexaa rúzsát és a körmeit is.:see_no_evil:
Szemét telefonok…

1 Likes

Ügyes vagy, hogy kicselezed a műtermi fényeket.
Egyszer láttam a Lethal oldalán, az olívás tónusúaknak milyen színeket ajánlanak és köztük volt egy nagyon vad narancsos pirosító is.

Ami nude rúzs nekem nagyon tetszik (és még jól is áll), az a MAC Smoked Almond Liptensity Lipstick, van egy pinkes beütése. Temptalia képén teljesen pink, persze.

1 Likes

Köszönöm szépen mindenkinek :smiling_face_with_three_hearts:

@Amadea , @zalla én más színűnek látom telefonon, tableten és gépen is, úgyhogy igen, sajnos fokozottan igaz, hogy a szín nagyban függ a kijelzőtől is. Ezért is annyira nehéz online válogatni és megpróbálni meglátni a nüansznyi különbségeket.

A nude-okkal nekem is vigyázni kell, ami túl rózsaszínes, az sokszor borzalmas rajtam, ami világos, “visszafogott”, az meg túl halvány. Nekem nagyon kell a kontraszt, élettelennek tűnök nélküle, úgyhogy általában a sötétebb bőrhöz ajánlott vagy “hivalkodóbb” árnyalatokkal próbálkozom nude vonalon is.

A Twig mondjuk az egyik kedvencem, az valahogy pont tökéletes arányban rózsaszínes, még nem túl sok, és elég színe van ahhoz, hogy meglegyen a szükséges kontraszt. A Mehr borzasztóan tetszik képeken, vagy tíz éve szemezek vele, de attól félek, hogy az már túl rózsaszínes lenne. A Kinda sexy is tök jól néz ki képeken, de az egyértelműen túl világos lenne :frowning:

3 Likes

A különféle fényekről ne is beszéljünk; ami a kora reggeli, meleg árnyalatú lámpafényben rózsaszínes volt, az a munkahelyi mosdó kíméletlen napfényében iszonyú püspöklila lett a számon és persze totálisan nem illett a szemsminkhez. Meg is szabadultam a galád rúzstól.
Ennek örömére ma elővettem a LE Skyscraper Rose-t, ezt a világító magentát, mert miért ne, a busz így is elhozott a munkahelyre.:see_no_evil:

2 Likes

De szép vagy! :star_struck:

1 Likes

Na igen, nekünk a fürdőszobában hideg fényű lámpa van, az előszobában meleg, és egyiknek sincs köze a természetes fényhez :grinning: Úgyhogy én minden reggel rohangálok a kistükörrel mint a mérgezett egér, hogy minden fényben lecsekkoljam magam :sweat_smile:

2 Likes

Köszönöm szépen :blush:

1 Likes

Nagyon helyes pofid van, a szád pedig…húúú :relaxed: A körömformád szintén :wink:
Ezen a lámpás szaladgáláson most nagyon kacagok :smiley:

1 Likes

Nagyon szép a sminked, a szád formája is és az a rúzs tökéletes. :hugs:

1 Likes

Nagyon alapos vagy! Bár, gondolom, már 98%-os biztonsággal meg tudod mondani, milyen árnyalatok állnak jól.

1 Likes

Nagyon szép vagy is iszonyú dögös ez a rúzs rajtad! :heart:

1 Likes

Rájöttem, hogy nincs piros rúzsom (saját használatra), és nem is tudok ajánlani - kis késéssel reagálva @Amadea kérdésére. Talán túl sok az elvárásom :smiley: Nem csak a szín nem mindegy, hogy mennyire pinkes, vagy narancsos, milyen színű az arcom vagy a fogam tőle… De pirosban elvárom azt is, hogy ne kopjon, egyáltalán, mint a beton álljon meg az ajkaimon. Ilyen rúzs meg ritka, mint a fehér holló…
A Pupa kétoldalú folyékony rúzsait szeretem, de a folyékonnyal meg az a legnagyobb baj, hogy rövid időn belül elhasználandó (max 1 év), annyit meg nem használom.
Piros rúzsom volt az Estée Laudertől, ecsettel nekem nem hozták azt a színintenzitást, amit akartam, közvetlenül felkenve pedig mindenhol nyomot hagyott. A MAC-ről hasonló a tapasztalatom, de igazából minden kitekerős hagyományos rúzs nekem csak ecsettel tartós, de egyik sem annyira, mint a folyékonyak. A kevésbé márkás piros rúzsaim (drogériákból, Kikotól, stb.) pedig említésre sem méltóak, csak negatív tapasztalataim vannak.
Nektek mennyire fontos a tartósság? Kenegetitek napközben inkább többször, zsepivel leitatjátok? Hagy nyomot a poháron?

4 Likes

Nálam két vonal van: amikor szeretném, ha természetes lenne az eredmény, és amikor feltűnő vöröset szeretnék.
Az első esetben vagy egy kevésbé intenzív krémes vöröset választok (ld. fentebb említett Velvet Dragon) vagy az erős, szintén krémes vöröset óvatosan, vékony rétegben viszem fel az ajkaimra.
Ha az igazi “húdevörös” hatásra törekszek (évente 1x :upside_down_face:), akkor azt folyékony rúzzsal érem el. Nekem a Huda Liquid Matteja vált be. Durva az illata, de extrém tartós.

2 Likes

@anon21269124, @Key4U, @Blanky köszönöm, csajok! :blush:

@Amadea most már nagyjából igen (bár azért vannak időnként mellényúlásaim), de ehhez persze hosszú évek próbálkozása kellett. Még jó, hogy a pénztárcám egyetemista koromban csak a drogériás cuccokat engedte meg, így legalább “olcsón” megúsztam a tanulási folyamatot. Bár ezzel gondolom mind így vagyunk, kellett jó pár felesleges és előnytelen cucc ahhoz, hogy megtanuljuk, mi áll jól és mi nem.

5 Likes

Ez esetemben rúzsa és színe válogatja, hogy mit várok tőle. Igazából két dolgot nem tolerálok semmilyen szinten. Ha szétszárítja a számat vagy ha körbemegy a fejemen. Egyébként a piros rúzsokkal többnyire ez is volt a problémám, hogy annyira nem tartós egyik sem és borzasztóan maszatolódnak még a mattok is :flushed: A nude-osabb, természetesebb színeknél nem különösebben érdekel, hogy kopik vagy nem, de az erőteljesebb színektől elvárom, hogy ne két ivás után tűnjenek el. Jellemzően a MAC-nél találtam két olyan színt (Relentlessly Red és a Flat out fabulous), amiket felkenve nem is nagyon izgatom magam, hogy utánkenem vagy nem, mert reggel felteszem és megfeledkezem róluk. De annyira szépen kopnak és olyan jól bírják a napot, hogy legkorábban délután 3-kor jut eszembe, hogy kéne kezdeni velük valamit. És még akkor is ott vannak.
Folyékonyakból Max Factorom van egy nude és egy relentlessly red-hez hasonló szín. Na azok a reggelim után már nincsenek, de szájceruzaszerűen megmaradnak, így ajakbalzsammal együtt is jól mutatnak. Bár a legjobb, ha újrakenem.
Szívem nagy szerelmei amúgy általában olyan színek, amik egy ivást sem bírnak. Sok márkát és finist próbáltam rúzsoknál, de egyedül a MAC matt-jai vagy retro mattjai bírják rajtam a strapát és ott sem minden szín :slightly_smiling_face: A pirosak vagy bordósak jellemzően ott sem. Mindig arra jutok, hogy le kéne állnom a rúzsokkal, mert semmi értelme 8 színt tartani 5 márkától, ha úgysem használom el és a tartósságot tekintve is vannak kifogásaim. De mit tegyek, ha imádom őket? :roll_eyes: :shushing_face:

3 Likes

Igen, ez egy hosszabb tanulási folyamat, ráadásul mi magunk is változunk, így tkp. élethosszig tanuljuk, mi a jó nekünk.

Nekem nem fontos a tartósság. Inkább szépen kopjon, minthogy cafatokban megmaradjon a számon és szárítsa (sajnos így jártam pár tartós rúzzsal.
Sose voltak a folyékony rúzsok a kedvenceim, a krémes, kitekerős rúzsok előnyösebben állnak és fél másodperc őket felapplikálni (amikor a hajnali szeánsz a végéhez közeledik, általában már kis késésben vagyok és mivel a rúzsozás az utolsó lépés, nagy előny a könnyen kezelhetőség).
A reggeli és a kávé/tea után letörlöm a rúzs maradványait és a távozásig nem kenem újra. Munka közben nincs időm a sminkem figyelni, a gyakori vízivás stb. miatt állandóan kenegethetném.

2 Likes