Ajánlást kérek!

Sokat nem tudok hozzátenni, mert a kezem és lábam is jó karban van mostanság (pedig túl sokat nem teszek érte), a lábamon sehol semmi száradás vagy bőrkeményedés. Még a könyököm is pihe-puha, ami kész csoda, mert voltak az életem során olyan periódusok, amikor mindhárom terület olyan volt, mint a smirgli, most meg a sarkamon kívül semmire nem kenek semmit, és mégis jó.
Lábra én a LUSH Repeat lábbalzsamát javasolnám, nekem nagyon bevált. Még két éve kezdtem el használni, akkor a sarkam nagyon tropa állapotban volt, száraz a végtelenségig, így pillanatok alatt szétcincálta a harisnyám. Ez elég gyorsan rendbetette és azóta minden reggel lelkiismeretesen kenem a sarkamra: egyrészt nagyon sokat spórolok így harisnyán ( :smiley:), másrészt tényleg jó karban van az a terület. Nem kell belőle sok, egy borsónyi a lábadra elég, vagy fél borsónyi a sarokra.

Müller: a Blahán lévőben azon a helyen ahol régen Elf volt, most úgy rémlik, hogy az Artdeco natúr vonala van.

2 Likes

Húzódozom a külföldi rendeléstől :cold_face: Nem követem a rendelős topic-ot, de mintha a BB-nek lenne EU-s raktára, jól emlékszem? Ebben az esetben lehet, h tennék egy próbát, de ha vám, áfa meg ilyenek is a rendeléssel járnak, akkor kihagyom.
iHerbről csak ha valakihez társulhatnék, mert csak1-2 holmi érdekel. De nem létszükséglet :slight_smile:
Amúgy jellemző, hogy nekem is akkor támad gusztusom egy márkára, amikor már nehezen elérhető :laughing:

De szép színe van a Repeatnek! Ha végigmentem a házi szereken, ami itthon van és a Balea vagy Ombia ureás lábkrém nem segít, akkor ez lesz a következő kiszemelt. Nem tűnik olcsónak, de ha tényleg csak egy borsónyi kell, akkor lehet, h ez a jobb ár/érték arányú kenőcs :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Likes

Még egy szavazat az Ombia ureás lábkrémre, olcsó és jó. Kb. három naponta pedig a Scholl töltős sarokreszelője, két perc alatt végzek vele. Régebben volt elemes sarokreszelőm is a Scholltól, de nagyon hamar tönkrement, azt nem ajánlom. Ez a töltős ugyan drágább, de egy töltéssel nagyon sokáig bírja. Körömlakk a szandálos időszakban mindig van a lábamon, én csinálom magamnak, manikűrös, pedikűrös nálam szóba sem jöhet.

https://kremmania.hu/kremek/ombia-med-10-urea-labapolo-balzsam
https://kremmania.hu/kremek/scholl-velvet-smooth-wet-dry-ujratoltheto-talpreszelo

4 Likes

Hmm, ezt a Scholl sarokreszelőt úgy érzem muszáj lesz beszereznem. Annyi jót olvasok róla, remélem tényleg akkora csoda, mint ahogy írják!

2 Likes

Nekem is az elemes volt az valami tragédia, semmire sem volt jó pedig igazán nincs nagy probléma a lábammal, azt én sem javaslom megvenni. Én csak talpvakarónak hívtam, mert reszelni nem reszelt semmit :smiley:
Ezt a tölthető wet/dry változatot még nem láttam, de ígéretesnek tűnik.

1 Likes

Biztosan genetika is. Nekem olyan száraz, kemény tud lenni, mintha egész nap mezítláb a földeken kapálnék, páromé meg puha, mint a babapopsi. Próbálkoztam habkővel és elektromos talpreszelővel, de nekem ezek kimondottan kellemetlenek, fájdalmasak. A krémeket sajnos nem tudom elviselni. Néha kenegetem a TO glikolsavval, talán eddig ez a legjobb, de rendszeresen kellene, plusz minden alkalommal türelemmel meg kellene várnom míg beszívódik

1 Likes

Nem vagyunk egyformák :slight_smile:
Igazságtalan, hogy a férfiak nagy részének olyan testi adottságai vannak “csak úgy” alapból, amikre mi, nők vágyunk, elvárják tőlünk és kemény munkával szerezzük meg :laughing:

2 Likes

Azért a genetika mellett szerintem az is nagyban hozzájárul, hogy ők általában kényelmesebb cipőkben járnak, és szandálban is sokkal kevesebbszer.

7 Likes

Igen, és szinte mindig zokni van a lábukon :joy: amiatt is puhább, hiszen nem engedi annyira a bőr vízvesztését.
Najó, befejeztem az elméleti fejtegetéseket :nerd_face:

4 Likes

Nem hülyeség amit mondasz. Az én sarkam (kipikopp) viszonylag normálisan néz ki, ahhoz képest hogy nincs jogsim, ergo gyalog megyek munkába minden nap. Nem puha, még véletlenül sem, de a kilométer/bőrkeményedés kimondottan minimális.
Lehet ez is úgy működik, mint a gitárosok ujja? Egy darabig száraz, kemény, néha vérzik, de rá kell dolgozni és akkor majd a kegyetlen sok gyakorlás után udővel “visszapuhul”?

1 Likes

Áhh ha Balatonon nem húzok papucsot és két hétig mezítláb közlekedek a kertben akkor az én lábam is pontosan úgy néz ki mintha szénbányász lennék, sikálni kell este a zuhany alatt, hogy vállalható legyen.
Vigyázni kell rá és folyamatosan karbantartani.

1 Likes

Még egy szavazat a karbantartásra. Én habkővel sikálom a zuhany alatt, sokáig azt hittem semmi értelme, de ha naponta kétnaponta csinálom, bizony meglátszik az eredmény. Tegnap kipróbáltam a glikolsavat rá az itteni ajánlásra és ez egy csodatipp, nagyon köszönöm! Kezd végre szép lenni a lábam és nem repedtsarkú nyannyeres.

1 Likes

A körülöttem élő férfiakból kiindulva, a pasiknak pihe-puha a tappancsuk. Nyilván nem a modernkori metroszexuálisnak, aki titokzoknit hord a bebújós stricikopogós alá és villog a szőrös bokacsontja a szivarnadrágból :roll_eyes: de aki rendes (nem nyakig húzós) pamut zoknit hord kényelmes sneakerrel, sportcipővel vagy öltönycipővel, kerüli mezítláb az utcai papucsot vagy szandit, és ismeri a körömkefét, azoknál nem láttam sem bőrkeményedést, de repedést sem.
Férj havonta jár pedikűröshöz, de neki a körmei miatt muszáj. Eldöntheti, hogy a sebészetre jár vagy a pedikűröshöz. Az utóbbi szerintem szimpatikusabb megoldás.

2 Likes

Sírok a röhögéstől :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

5 Likes

@umpalumpa Most rendelek iherbről. Ha kell vmi sikíts!:grin:

1 Likes

Hah, már lesem is az oldalt! Köszönöm! :smiling_face_with_three_hearts:
Mondd, mit rendelsz, ha nem vagyok túl indiszkrét?
Amit kerestem az e.l.f.-től az ott nincs, de ha már itt a lehetőség a kedvességed miatt…
Kissé elvesztem a kínálatban.

1 Likes

Vitaminokat. Töménytelen mennyiségben szoktam onnan. :grin:

1 Likes

Neked nem kapja el a magyar vám azonnal? Nekem kint minden iherb csomagomat megfogták. A legutóbbi ügyből baj is lett, 1 évig leveleztem (idén tavaszig) mire végül nem büntettek meg. Azóta nem rendeltem kintre. A kedvenc lemosóm csak azon az oldalon elérhető. Terveztem itthonra egy rendelést, de nem nagyon van idegzetem levelezni velük és ezután ritkán leszek csak itthon és valószínűleg csak hétvégén, amikor ügyintézés sincs vidéken.

1 Likes

A kurkumás kivonatokat nézem éppen. Egyelőre jobb a reklámjuk, mint az itthoniaknak :thinking:

1 Likes