Ajánlást kérek!

Ha ez segít: én tojok az egészre. Egyrészt, nem vagyok hajlandó pántos szandált hordani, rövidtávra balerina vagy ha elegáns, akkor oxford, ha sétálni kell akkor csakis sportcipő. Mondjuk én gyalogkakukk vagyok (nincs jogsim), plusz egy gyerekkori baleset miatt kiesik minden ami jelentősebb sarokkal rendelkezik, kb 6 centi a max amiben még képes vagyok lépegetni úgy hogy nem fenyeget a bokaficam.

De! Jó erős savak (kúraszerűen a “láb-fátyolmaszk” se rossz, persze márkája válogatja, de ezeket csak kora tavaszig. Amúgy jó az a sav is ami arcra túl erős volt), plusz vagy O’keefe Healthy Feet, vagy az Anaconda munkavédelmi kézkrém. Én egyébként nejlonzacskót és zoknit teszek a bekent praclikra, ha nem is egész éjjel, de legalább egy pár óráig.

P.s.: egyszer volt egy PedEgg-em, nagymamámtól kaptam, de egyrészt nem igazán használt, másrészt rosszul voltam tőle. Ha már fizikai hámeltávolítás, akkor inkább valami gépesített, forgó csiszológép nekem.

1 Likes

A Balea ureás tappancsápolói nagyon jók. Lábfürdő + krém.

Kézi reszelőt használok,szintén Balea. Amikor épp kedvem van hozzá,de ilyenkor nyáron olyan 2 hetente,amikor lakkozok is.
Van habkövem is,de azzal nem igazán tudok mot kezdeni.

2 Likes

A túlsúly nálam is játszik, de az extrém magas sarkak nálam is kiestek. Max 6 centinél én is határt húzok. Nyáron jöhet a szandi, de semmi extrém dolgot nem kezdek a tappancsaimmal. Havonta pedikűrös, fürdéskor körömkefe, éjszakára krémezem testápolóval vagy ami épp a kezembe kerül. Fura, de a pedikűrös csak a talpamat hámozza, mert a lábkörmeimhez bárki hozzányúl rajtam kívül, begyulladnak. Tavaly kipróbáltam a lábon a géllakkot, idén kimarad. Nem volt akkora truváj. Lakkozni ezer évente szoktam őket, alapvetően nem tudom szépen kifesteni és macerásnak érzem, pedig szeretem, ha szépen ki vannak “színezve”. Szóval mondjuk évente 2x van kifestve 1 hetet. Idén szerintem ki is marad, nincs hozzá hangulatom.

1 Likes

De jó,épp kifogytam a naptejből, Aldi pedig a szomszédban van :+1:

1 Likes

Üdvözlöm az

hozzáállásodat :grin: :clap:

A magas sarok itt sem játszik. De muszáj nyitott szandiban nyomnom a nyarat. Sokat jegelem 30 fok felett (kenem, felteszem, tornáztatom, diozmin-heszperidin, bla-bla-bla…), különben ég a lábfejem, mint a fene.
Ezt a zacsis-zoknis balhét megjátszom, köszi a tippet! 1 órát bizti kibírok így lefekvés előtt.

1 Likes

Asszem volt Baleás lábkrémem :thinking: és jó is volt. Na, úgyis megyek DM felé, akkor szerzek egyet. Köszi a régi-új ötletet!
Majd ezt kenem a zoknis-zacsis módszerrel együtt (á la @random )
Ja, a habkő: még a fura helyeken lévő bőrkeményedést is szenvedés vele kezelni, pedig az élével jól el lehet érni.

Magas Urea tartalmú hámlasztó krémet javaslok.

Aldi Ombia, 10%, 5-600 Ft
Medimento, 20%, 2200 Ft körül
Uriage, 30%, 3000 Ft körül

20230618_193537

9 Likes

A lábkörömfestés mellett szól, hogy sokkal jobban tart ott, mint kézen. Ha nem áztatod magad minden nap kádban, tengerben, medencében, akkor 2 hétig simán vállalható. Pedikűrössel is festethetsz, ugye?
Pedikűrösnél hasonlóan jártam, annál az egynél akinél egyszer voltam, nekem is begyulladt 1-2 köröm(ágy). A hámozás meg úgy csikiz, hogy na! :sweat_smile: Nem is járok ilyen eseményre.

Köszönöm!
Szép készlet! Nálad biztos nincs gond a lábápolással. Puhaság mindenhol :wink:
Ez volt az ureás krémem: https://kremmania.hu/kremek/balea-ureas-labapolo-krem Nemtom lehet-e még kapni. Ha nem, akkor az Aldisra rárepülök.
Hú, az Uriage lehet a legjobb az összetétel alapján! Melyik a kedvenced?

Én csillámosat kenek azt semmi se szedi le :smiley: (Ok, én nem járok strandolni meg ilyenek)

1 Likes

Pont ma voltam pediztetni :slight_smile:
Hat hetente járok pedikűröshöz kb. fél óra az egész és szerencsére két utcányira van a lakkozást meg tudom magamnak is oldani, nyaralás előtt szoktam gél lakkot rakatni a lábkörmömre is.
Kiegészítésnek az esti testápolóból jut a talpamra is, meg van Balea sarokreszelőm az a smirglipapírszerű, az is nagyon jó, néha átszaladok vele a talpamon.
Különösebb problémám nincs, a klumpa korszak óta van egy rendszeresen visszatérő keményedésem és még egy ami újabban köszönt be.
A pedikűrösöm Callux termékeket használ, kifejezetten lábápolashoz van kitalálva mindenük, ma olyan hámlasztó zselét kent fel, hogy áztatni sem kellett a lábam, csak ámultam, hogy már ilyen is van.
Nyáron nagyon szeretem a papucsokat és a T- pántos szandálokat eszméletlen jól tud mutatni egy szép lakkozás, én ezt nem tudom és nem is akarom elengedni.
Szerintem egy ápolt láb, lakkozott lábkörmökkel az szexi , kortól függetlenül.

6 Likes

Egyik sem, nem szeretem a talpamat kenni. :joy:

1 Likes

Akkor a kezedre megy?

Kiköptem a kávém a röhögéstől :smiley:

1 Likes

@umpalumpa Nagyon jó a téma, mindig megküzdök a talpaimmal, de már kicsit feladtam a küzdelmet és alig figyelek rájuk. A páromnak bezzeg olyan pihepuha sarkai vannak, én nem tudom hogyan csinálja! De szerintem tuti van benne genetika, hiába van rajtam pár plusz kiló, mert tesóimon nincs, de a sarok náluk is problémás terület.
Néha elmegyek pedikűröztetni, de akkor sem vagyok mindig elégedett, még nem találtam meg az igazit. De magamnak sem tudom igazán puhára megcsinálni, úgyhogy be-betévedek egy szalonba néha.
Alapvetően lábkrémekkel kísérletezek, most egy Naturlandos van, szeretem, működik. Ezen kívül hámlasztózni szoktam, nem sajnálom rá a bevált hámlasztóimat sem, ha jó áron sikerült beszereznem. Van ugyan fém sarokreszelőm meg smirglipapíros sarokreszelőm is, de nagyon ritkán vetem be őket. A dolog rákfenéje a rendszeresség. Valószínűleg sokkal szebb eredményeim lennének, ha oda tudnék figyelni rá.
Egy ideig csak olyan szandált hordtam ami a sarkat takarja. Mostmár ez nem szempont, bevettem a lesz*rom tablettát, nézegesse, aki akarja. Nálam vannak sokkal ízléstelenebb emberek is - jó ezt mindenre rá lehet mondani, de biztos vagyok benne, hogy túldramatizálom a helyzetet a valósághoz képest.
Körömlakkozni viszont szeretek, imádom, ha mindenféle színekben virít. Megyek is, kilakkozom őket!

3 Likes

Nagy piros pont a lakkozásért! :red_circle: :ballot_box_with_check:
Másik piros pont a “lesz@rom” tablettáért! :red_circle: :ballot_box_with_check:
Egytértek, a rendszeresség a legjobb :+1:

1 Likes

Megint én. Elf kozmetikumokat hol szereztek be?
Az elfcosmetics.com nem szállít ide, az elf-kozmetika.eu nem tűnik megbízhatónak és régi cuccaik vannak.
Müllerben van? :thinking: :confused:

Ja, és még hozzá akartam teeni, hogy valóban genetika lehet nagyrészt ez is, hogy kinek milyen a sarka bőre. Hasonló példa: a könyököm miatt már nyávogtam itt egy sort, ami pigmentált, mostanában száraz is, nade a férjemét kéne látnotok! Olyan, mint a ma született kismalacnak, rózsaszín, puha, sima. 50 fölött van és sosem kente semmivel. Mondjuk az ő családjában mindenki kék szemű, szőke vagy világos hajú, én meg a félig észak-afrikai ősökkel mehetek a fenébe, ha kevesebb pigmentet akarok magamra :sweat_smile:

3 Likes

Festethetek persze, csak valamiért nincs ehhez és a szárogatáshoz türelmem. Nagyon gyorsan nőnek a lábkörmeim, nem biztos, hogy a 2 hetet kibírják. Arról nem beszélve, hogy a lábamon is képes vagyok leverni a lakkot 4 nap után :smiley: Utálom, ha megkopik a fénye vagy ha valamiért sérül és azonnal lemosnám.

Ahogy @Luiselotte is írja, tényleg elegánsabb egy festett női lábköröm, de valamiért nagyon macerás nekem. Mindegy. Majd lesz valami :slight_smile:

A hámozás nekem régről megmaradt. Sajnos a táncból visszamaradt bőrkeményedéseket máshogy nem igazán lehet karbantartani. Hozzáteszem, nekem is van reszelőm otthon, amit elvétve használok, de mivel a nagy gondokat úgysem tudom megoldani, így van, hogy el is felejtem. Mondjuk így sem panaszkodhatok, mindig ápolt a lábam. Bármikor és bárhol le merem venni a cipőt/papucsot/szandit :slight_smile:

1 Likes

A sarok és a könyök amúgy hormonális kérdés is. Pl a pajzsmirigyesek vagy egy-két más autoimmun betegséggel bármit kenhetnek a sarkukra/könyökre, olyan lesz, mint a sivatag.

1 Likes