Ajánlást kérek!

Virágvizet nem használtok toniqnak?
Én annyira szeretem őket, levendula, rózsa, izsóp stb. mind jöhetnek.
Arctisztítás után virágvizes vattapamaccsal törlöm át az arcom, majd aztán jöhet a szérum és a krém vagy nappalra az SPF +smink.
Bármelyik bioboltban kaphatóak :slight_smile:

@Amadea : Köszi a tippeket! Az AHA/BHa tonerből annak idején számolatlan flakont elhasználtam, nagyon szerettem, de ott is az történt, hogy kíváncsi lettem, mi van még a piacon. :smiley:

@Mse : Köszi! A tonik nekem a hidratálás egyik lépése, mert rajta kívül sokszor csak szérum jön (vagy az sem, ha meleg van), szóval az Avene víz nem lenne elég nekem. :slight_smile: A GG érdekes módon nem ragacsos ha frissen mosott arcra viszem fel, de akkor nagyon kellemetlen ha az alkészült sminket próbálom vele egybeolvasztani. (Egyszer próbáltam, soha többé, úgy fénylett az arcom, mintha nem frissen hanem több órája sminkeltem volna.)

@Piko888 : Köszi a tippet, felírtam a listámra! Na nekem jöhet a púder porossága, fél óra múlva már semmi nem marad belőle. :grinning_face_with_smiling_eyes:

@Key4U : Köszi! Vele már szemezgettem, lehet, hogy megpróbálkozok vele. :slight_smile:

@anon21269124 : Köszi, ezt is meg fogom nézni! :slight_smile:

@umpalumpa : EL-ből nekem egy másikból van 30 milis mintám, tetszik, hogy olyan sűrű állaga van és mégis jól beszívódik, az illata pedig egyszerűen fantasztikus. Az SNP-ről még sosem hallottam, és tetszene is, de ott figyel az elején a niacin, ami nálam kizáró tényező. :slight_smile:

@Kokapu : Hmm, van benne hyaluronsav, amivel nem vagyunk annyira barátok, de lehet, hogy ki fogom próbálni. Már jó ideje szemezek a Klairs dolgaival, valahogy vonz a letisztult dizájn, és a belbecs sem tűnik rossznak. :slight_smile:

@dunaimano : Imádnám, ha nem lenne benne niacin. Sajnos a legkisebb %-ban sem viseli el a bőröm… És mostanában mindenbe beleteszik… :cry:

@Luiselotte : Használtam régebben, de én úgy, hogy tettem bele hyaluronsav port és így kaptam egy kicsit viszkózus löttyöt, ami nyáron önmagában is elég volt.
Mivel elég minimál a rutinom, így a toniknak a hidratálás is a dolga, szóval önmagában nekem annyira nem praktikus, de jó, hogy mondod, mert nyárra lehet, hogy veszek egyet, csak úgy fújkálni felfrissülés céljából. :slight_smile:

6 Likes

Drogériás szempillaspirálokból lett új kedvencetek mostanában?

Igaz nem mostanában, hanem már kb. fél éve, de ezt vettem csak újra:
https://www.dm.hu/alverde-naturkosmetik-szenzitiv-szempillaspiral-nothing-but-volume-volumennovelo-p4058172178313.html

Létezik barnában is a fekete mellett, szuper a keféje, a festék állaga, és le van fóliazva a kupakja, annyira hogy látszik, h. bontatlan-e. :slight_smile: És nagyon baráti ára van.

1 Likes

Nekem az Essence Another Volume Mascara egész jól bevált.
https://kremmania.hu/kremek/essence-another-volume-mascara-just-better-szempillaspiral

Megtaláltam, amitől nem pandásodok és ami gyönyörű pillákat csinál rajtam. Írtam véleményt is az adatlapjára:
L’Oreal

Nekem is lett :slightly_smiling_face: Teljesen impulzus vásárlás volt, 5 percem volt beugrani a Rossmannba és mindenképpen venni szerettem volna egy szempillaspirált. Nincs semmim a Rimmeltől, viszont egyedül ebből volt barna (inkább barnásfekete)

https://kremmania.hu/kremek/rimmel-wonder-luxe-volume-szempillaspiral

Nagyon folyékony és erősen pigmentált, szerintem ez az első spirálom, ami teljes hosszában beszínezi a pilláimat. Annyira, hogy további szemsmink nélkül is nagyon látványos a hatás. Hátránya, hogy tapaszt, úgyhogy rá kell szánnom annyi időt, míg egy sima szempilla kefével átfésülöm, de gondolkodom rajta, hogy újra fogom venni, mert megéri a macera.

1 Likes

Sziasztok! Parfümhöz passzoló dezodor spray ajánlást szeretnék kérni. Mostanában dior j’adore a mindennapi illatom, és olyan deo sprayre vadászok ami illatban hasonlít rá, vagy jól layerelhető vele (már maga a parfüm deo verziója kivételével:D)
Esetleg tudtok hasonló illatú dezodort? Vagy ha akad valaki aki ugyanezt a parfit használja, milyen deót használ mellé?

Milyen fényvédőt tudnátok ajánlani száraz, rosaceás bőrre? Barátnőmnek keresünk valamit, több félét próbált és mindegyiktől hámlik, pirosodik a bőre (és korábban pedig bőrrákja is volt).
Előre is köszönjük, ha tudtok segíteni!

1 Likes

Kedves @Zsofia, lehet tudni mit használt eddig? Csak pár példát. Az érdekelne, hogy fizikait vagy kémiait próbált ki.

Hasonló cipőben járok, száraz, érzékeny, rosacea mind megvan sajnos.
Ha hámlik és pirosodik a bőre akkor nagy valószínűséggel valamelyik összetevő a ludas.
Tapasztalatom, vagy szimplán fizikai fényvédőt kell használni, esetleg ha bírja a bőre újgenerációs kémiai spf-et, azok kevésbé irritáló hatásúak.
A fizikai fehér, a kémiai csípett, nem egyszerű és sajnos kevés rá az esély, hogy egyből meglesz a befutó.

Mindenképpen spf 50 legyen és nagyon fontos, hogy az UVA a lehető legmagasabb tartományba essen. Személy szerint nekem ezzel is van gondom, mert ezt általában a régi fajta uv szűrőkkel érik el, az meg nálam nem játszik, mert kiég a szemem tőle.

1-1 darabot tudok ajánlani, használom és szeretem, nálam beváltak. Sajnos ez nem jelenti azt hogy másnak is működik. Mindkettő parfümmentes, erre is érdemes figyelni.

Heliocare mineral spf 50, enyhén szinezett fizikai fényvédő, picit olajos hatású, de beszívódik. Nem vagyok biztos benne, hogy nyárra jó választás, de 25 fok alatt szép a finish. 50ml, 7 ezer körül már jó áron van (vezető spanyol gyógyszeripari cég a gyártó)

Avene, szívem csücske, nálam a “ha csak egy maradhat” kategória győztese, illatmentes krém verzió, sokszor akciós, kb 5-6 ezer körül érdemes megvenni. 50 ml.

Ezeket a makeup.hu vagy a Notino webshoptól rendelem, természetesen csak akcióban. :grinning:

2 Likes

Uhh de kedves vagy, nagyon köszi a részletes választ! :blush:
Eddig Uriage és DM sajátmárkás fényvédővel próbálkozott. De meg fogjuk nézni amit ajánlottàl :kissing_heart:

Ezt is érdemes kipróbálni, abszolút nem irritál, kicsit fényes, de korrigálható. Aldi saját márkás termék, kb 1000 Ft.

20230506_102853

6 Likes

Elnézést, hogy belekérdezek, de foltot nem hagy? Tavaly majdnem az összes világos ruhám áldozatul esett az Altruist fényvédőnek, pedig arcon-nyakon használtam első körben.

20230609_085449
Tudnátok segíteni légyszi, hogy ezzel mit is kezdhetnék? Ha sima alkohollal összekeverem és visszapréselem, nem változtatja meg a minőségét?

Az alkoholos újranyomás mindig fog a minőségen rontani, mivel te kézzel nem tudod olyan jól lepréselni, mint a gyárban gépekkel. Emiatt lazább lesz a szerkezete, valószínűleg jobban fog porolni, és kevésbé szerencsés utaztatni, mivel még sérülékenyebb lesz az állaga. Jó esetben egyébként ezek semmilyen szinten nem zavarnak, többször préseltem már újra szétesett púdereket.

2 Likes

https://www.instagram.com/reel/CtjhM3woxt0/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

1 Likes

Köszönöm! :pray::smiling_face_with_three_hearts:

A MAC pirosítómat nyomtam újra pár éve alkohollal. Utána ki is kellett dobnom, mert kivörösödött tőle a bőröm. Azóta nem próbálkozom préseléssel.

1 Likes

Összetevőlistát kell nézni, meg a tapasztalat. Ha eredetileg hajlamos volt réteget képezni, akkor nem érdemes alkoholos újrapréseléssel próbálkozni. Meg akkor se ha eredetileg “baked” formula. Ezeknek légmentesen záródó új tartály kell.
Ha nem baked és nem is hajlamos réteget képezni, akkor izopropilalkohollal lehet próbálkozni.

Érdeklődöm, hogy a nyári szandálos időszakban hogyan tartjátok ápoltan a talpatokat? Új ötleteket gyűjtök, ha megosztjátok a rutint. Pedikűrös rendszeresen vagy néha? Odafigyeltek egész évben rendesen? Éjjel történik a csoda a krémes zokniban? Reszelő vagy habkő? Manuális vagy gépi? Krémek, pakolások, savak?

Nekem évről évre nehezebb a szárazságot orvosolni. Ahogy öregszem sokat romlik a helyzet (plusz súlyfelesleg) és a többi évszakban csak tessék-lássék foglalkozom vele. Régen jó kislány voltam, minden egyes nap a zuhanyozás végén fogtam a kis reszelőmet és végig szaladtam vele a sarkaimon. Már rossz vagyok :smirk_cat: és megiszom a levét ilyenkor. :weary: Ezekkel szoktam vagy most fogok próbálkozni:

• Van egy PedEgg nevű száraz kézi reszelőm, ami az első lépés lesz, bár nincs sok kemény rész. Ez tuti cucc, a nagyja melót elvégzi.
  • Áztatás, majd reszelés és kék Nivea krém
  • Egy gyenge hámlasztó tonik, ami az arcomnak nem jó
  • A zuhany alatti fenntartó kezelést igyekszem nem kihagyni
  • Egy esti krémet muszáj bevetnem, pedig ezt a részt utálom a legjobban (a lepedő maszatos lesz, ha éjjel kimegyek csúszkálok a papucsban, ráhúzott zokniban melegem van és egyéb “firstworldproblem”)
  • Ha szandál van rajtam, akkor már tilos krémnek lennie a lábamon, mert komoly szánkázást generál és ronda hólyagok keletkezhetnek miatta.

…és komolyan megfordult a fejemben, hogy középkorú nőként letéve egy újabb elvárást (csakis puha, rózsaszín és illatos lehet egy nő lába minden körülmények között) tojok az egészre és csak annyit foglalkozom a talpammal, hogy nekem még megérje és kényelmes legyen. És itt beugrik még egy gondolat, de az már más lapra tartozik. (Hasonló korú nők, mennyire érzitek láthatatlannak magatokat?)
Huh, ez hosszú lett :footprints: :foot: :foot: :footprints: :foot: :foot:

8 Likes