Ajánlást kérek!

Sipo patika, most volt pár napja ingyenes szállítás akció. Vagy Pingvin, szerintem ezek a legolcsóbbak.
A Pingvin szállítás nagyon lassú, sok idő a feladásig (MP hozza) ezért a Sipo-t preferálom, nagyon gyorsak, GLS szállítja.

3 Likes

A Sipo tényleg jó, korrekt, gyors.
Amikor konkrétan kell valamilyen termék, akkor meg rákeresek Google-ben és a Vásárlás fülön kiadja, hogy hol mennyibe kerül, így össze tudom hasonlítani, hogy hol a legkedvezőbb.

1 Likes

Ekozmetikum.hu
Gyorsak, megbízhatóak.
Most a CeraVe-ra és több más márkára is 25% van.
Én akkor tértem át rá, amikor meguntam, hogy a pingvin lassú és készlethiányos.

2 Likes

Oh, köszönöm szépen.

Még egy szavazat az ekozmetikum.hu-ra. Bár a Dermedickel vonzottak magukhoz, sok termék jó áron van. Alap kozmetikai márkák (Maybelline, Nyx, L’Oreal) is elérhető náluk.

3 Likes

Azt hiszem olyan esetben kérek ajánlást, ami nem annyira érinti a fehér bőrűeket, inkább a kreolos, olivás és félvéreket, akiknek egyik szülője sötétebb bőrű.
Nos, mindig könnyen pigmentlódott a bőröm ahol nem kéne, többek között a könyököm. Talán csak zsenge gyerekkorban volt egyszínű a karom többi bőrével, aztán besötétedett. Sokáig nem zavart, de a helyzet egyre rosszabb lett, közben nem barnulok annyit, mint fiatalon (növekvő kontraszt) és belépett a képbe az iszonyú szárazság. Amivel eddig próbálkoztam: krémek minden mennyiségben. rétegezve is toner-szérum-hidratáló. Hámlasztó (AHA), de az kicsinálta 2 alkalom után. Fizikai radír (ez is bántja) zsíros krém, fényvédő. A szín halványítását már feladtam, ez ilyen. De a szárazság annyira zavar, hogy naponta 3-4x kenem egy vékony kézkrémmel, majd rá egy réteg Nivea. Régebben a citromlé is megvolt :sweat_smile:
Vajon mit nem próbáltam még ki?

1 Likes

Banális és talán buta kérdés: nem könyökölsz túl sokat? Pl. melóhelyen.
Bent az irodában nekem is száradt. Itthon viszont leszereltem a kartámaszt a forgószékemről (rossz helyen volt, és fájt miatta az alkarom), és a pozitív hozadéka, hogy most már jó ideje nem szárad ki a könyököm sem.

2 Likes

Tudnátok ajánlani nekem barackos árnyalatú folyékony (nem tégelyes) korrektort? Szem alatti karikákra keresek valami könnyen kenhető, szép inci-s színkorrekciós terméket. Előre is köszönöm szépen!

Nekem a kezem ekcémás, extrém módon sebes, repedezett. Az utóbbi időben a LRP Cicaplast kézkrém csodát tett vele (a kiszerelése új, nem tudom, hogy a formulája is változott, mindenesetre én az új kiszerelést használom).

Pigmentációra esetleg az aPAD? Nekem segített a terhesség utáni hyperpigmentáción(meg ugye alapból hajlamos vagyok rá az olivás bőröm miatt). A skinsmart honlapja szerint hidratál is.

1 Likes

Hmm…, az aPad még nem volt. Ha hidratál is kaphat egy esélyt. Köszi!

1 Likes

Egyáltalán nem buta, sem banális a kérdés!
De, sokat könyökölök itthon. Sokat vagyok az íróasztalomnál (végre van sajátom :smiling_face_with_three_hearts: és bepörgött a kreatív oldalam). Az van, hogy mindig sokat könyököltem. Inkább a hormonális változásokra meg öregedésre gondoltam, mint romboló tényezők, de a sok bőrnyomorgatás (könyöklés) miatt igazad lehet.
@zalla ajánlását még megfogadom, aztán ennyit a könyökömről :sweat_smile:

1 Likes

Ez a kézkrém? https://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-cicaplast-mains

1 Likes

Igen!

1 Likes

Nem tudom ezt próbáltad-e már, de zseniális ez a kézkrém. https://kremmania.hu/kremek/cien-sos-kezkrem

1 Likes

Pigmentfoltos kollegina jelen!
Nekem az arcomon volt 2 nagy melasma, a Pigmanorm krém + laser tüntette el vagy 3 éve azóta sem jött vissza.
Nagyon erős, bőrgyógyász tudja receptre felírni és külföldről tudod behozatni az Európa patikával, ha süt a nap akkor már nem szabad használni .
A másik amit ajánlok az a lézer, a Perladerm rendelőben nagyon kedves és profi a doktornő, most ősszel megyek majd a homlokommal, mert tavaly tavasz óta mikor anyukám majdnem meghalt , azóta virít a homlokomon egy paca.
Nekem az epémtől+ stressztől jönnek ki, örök küzdelem, de már van rá ellenszerem :slight_smile:

2 Likes

És az a lézer “leégeti” a felső réteget? :thinking:
Juj, a Pigmanorm tényleg erős (tretinoin, hidrocortison). Száraz, de vékony részre kéne kennem, sztem nem bírnám. Az viszont szuper, hogy neked használt!

2 Likes

https://kremmania.hu/kremek/bioderma-cicabio-krem

Ugyan fehérbőrű vagyok, nem sötétebb, de a bőröm érzékeny és van néhány nyűgöm. Ez a krém eddig szó szerint mindenre jó volt; horzsolás, pattanás, ekcéma, szeborrea, túlhámlasztás, sérült barrier, napallergiás, belobbant rész lenyugtatása, véraláfutás, legutóbb a szám szélét csapta ki valami, 2 nap alatt megszüntette a problémát.
Sok cicatartalmú, nyugtató krémet próbáltam, de egyik se ér a nyomába. Sima arc-és szemkörnyékápolóként is imádja a bőröm.
Szerintem ha levágnák a fejemet, másnapra visszanövesztené.

6 Likes

Ami Amadea-nak a Bioderma Cicabio krém a minden nyűgre, az nekem a Bepanthen vagy Neogranoemon :grinning:. Inkább előbbi, az utóbbiba sajnos tesznek levendulaolajat, ami részemről bőrirritáló anyag.

3 Likes

Nem égeti le , a bőr nem sérül maximum egy kicsit piros lesz és érzékeny. Ugyanolyan mintha IPL- re mennél, nem tudom azt próbáltad-e. Több helyen többfélét is próbáltam már, nem kell tőle félni.
Amire Te gondolsz az a fraxel laser ott egy komplett rácsszerkezetet égetnek a bőrbe de ez nem az.
A Meso laser a Bolvary beautyban + C - Vitaminos kezelés már az első alkalommal is áttörő eredményt hoz, ez volt a leggyengédebb kezelés .
A krém az tényleg gyilkos, csak a foltokra kentem vékonyan, heti 1x pénteken, másnap csak áttöröltem az arcom és vastagon hidratáltam, de így is minden alkalommal ráment a hétvégém, hogy hétfőre vállalható legyen a fejem. Ha kellene akkor megvenném újra, a homlokom most C - vitamin és Niaciamidos szérummal illetve a Nivea pigmentfolt elleni termékcsaládjával+ állandó napvédelemmel tartom karban, szépen halványodik.
Nyáron a vízben baseball sapi van rajtam meg lehet kipróbálom majd azt a wax szerű napozót is amit a szörfösök kennek, az nem ereszt át egy árva napsugarat sem,vízbe jó lesz, várost nézni nem ebben kell menni.
Ősszel majd írok róla, hogy milyen volt a laser kúra ha érdekel.

2 Likes

Néha érdekes, hogy apró dolgok miket okozhatnak. Nekem pl. már ott tartott az alkarom, hogy éjjel felébredtem a fájdalomra (gondolom, begyulladt valami). Sokáig nem tudtam, hogy mitől lehet, aztán egyszer csak, ahogy ültem, és könyököltem, rájöttem.
El is múlt, miután leszereltem a karfát.

1 Likes