Ajánlást kérek!

Sziasztok!

Off téma, e book olvasó.
Öregszem, vaksi vagyok, némelyik könyv betűméretétől már agyvérzést kapok.
Sokat olvasok. Nyáron is, napsütésben és este is.
Kislakásomban sincs már hely több könyvnek. :grin:
Milyen márkát, típusú e bookot tudtok jó szívvel ajanlani 150.000 ftig?
És könyvmolyként picit félek, hogy szeretni fogom e. Előnyök-hátrányok?
Köszönöm szépen!:slightly_smiling_face:

2 Likes

Szia :slight_smile:

Most nincs időm hosszabban kifejteni, de még visszajövök. Kb 8 éve használok ebook olvasót, ő a mostanim és a legnagyobb szerelem, semmiért sem adnám: :slight_smile:
A családban van vagy 5 darab, a legrégebbi szerintem több, mint 10 éves és még mindig hibátlanul működik.

4 Likes

Ên is az Amazon Kindle Paperwhite vonalát ajánlom, szintén évek óta hibátlanul nyúzva.
Szintén könyvmoly, aki szereti fogdosni, szimatolni a nyomtatott könyveket, de olyan kompromisszumot találtam, hogy amiről tudom hogy fontos könyv és többször elolvasom és szeretném, ha hosszú távon a könyvtáram része legyen azt papíron szerzem be. A többit meg letöltöm valahonnan, ha fent van.Így megvan oldva a kell a papír és a sok könyvem van egy kis gépen dilemma is.
Ha rákeresel itt, hogy kindle, kidobja szerintem a korábbi beszêlgetéseket, mert volt már téma és úgy emlékszem jó ajánlások voltak itt. :blush:

2 Likes

Nekem is Kindle PaperWhite van, még a II-es, mert akkor vettem, amikor gyesről visszamentem dolgozni. A gyerkőc most volt 12 éves, tehát 9 éves a szerkentyű. Imádom, nem cserélném semmire, legfeljebb majd egyszer ebből újabbra, de amíg nem megy tönkre, nem fogom lecserélni. Az E-ink nem rossz a szemnek, a világítás is teljesen más elven működik, mint mondjuk egy tabletnél és imádom, hogy tudom változtati a betűméretet, formátumot, és hogy bármilyen vastag egy könyv, ugyanazt a kicsi olvasót hordom magamnál.
Még amikor vettem, azt hiszem, hogy vagy amazonról, vagy ebayről (de abban biztos vagyok, hogy rendes német üzlet volt az is) vettem rá egy málna színű bőrtokot, ami tökéletesen passzol rá. Mágnessel erősen záródik (sosem nyílt még ki pl. táskában), nyitáskor felébreszti, becsukáskor elaltatja a képernyőt.

Sokáig ódzkodtam tőle, de az egyik legjobb vásárlásom volt (kb. mint az air fryer, csak ez úgye más célt szolgál), én mindenkinek ajánlom, akiben felmerül.

2 Likes

Ipari mennyiségben olvasok és már nem bírta el a könyvespolc itthon. Nekem most lenne 10 éves a Kindle, az első paperwhite előtti kiadás, de 2 éve teljesen megadta magát. Mondjuk a 8 év naponta több órás használat mellett nem is csodálkozom.
Hardcore könyvfüggő vagyok (illata, a papír fogása stb.) és nagyon féltem, hogy hogyan fogom megszokni és a szemem hogyan bírja. Jelentem, teljesen megszokható, a szememnek is bejött, sőt nekem pihentetőbb volt, mint a rendes könyv, valamint bőven kárpótol a méret azért, hogy a 900 oldalas könyvet nem kell bepasszírozni a retikülömbe. Nekem is amazonról volt, férjtől kaptam ajándékba. Azóta is imáimban van a neve. Jelenleg gépről olvasok és keresem a méltó utódot.

1 Likes

Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Utána olvasgattam, Kindle EPUB formátumot nem olvassa, és ha jól látom a PDF formátumú doksiknak sem lehet a betűméretét változtatni. :frowning:

Onyx márkával van vkinek tapasztalata? Leaf 2 típust néztem ki ebből.

Bár, ahogy nézem, eddig Kindle Paperwhite 5 a nyerő…

Szintén Paperwhite-ot javaslom: nekem egy II-es van, még 2015-ben vettem és tökéletesen működik. :slight_smile:

Hozzánk már nem férne be több könyv (meg más se), kicsi a lakás, nincs hely, ezen viszont több ezer könyv elfér, szóval nincs határ.

EPUB-ból simán át tudod konvertálni MOBI-ba, rengeteg ingyenes online konvertáló oldal van.
Viszont az Amazon éppen átáll EPUB-ra MOBI-ról, szóval már ez sem fog kelleni. (2022. decembere óta működik.)

A PDF egy érdekes szerzet, őt nem arra találták ki, hogy nagyon olvasgassa az ember, ezért valóban nem lehet a betűméretet változtatni. Érdemes azonban megpróbálni átkonvertálni ezt is valamilyen e-könyv formátumra, néha egész jó a végeredmény.
https://cloudconvert.com/
https://convertio.co/pdf-epub/

1 Likes

Én is ezen gondolkozom pár hónapja. Láttam az Amazonon a Paperwhite Kids verziót reklám nélkül, nem drágább és van hozzá 1 év ingyenes gyermek/ifjúsági könyv letöltés és ingyen tok (van fekete is). A gyerekmódot nem muszáj aktiválni, akkor egy sima Kindle Paperwhite.
Nem volt soha ilyen olvasóm, nem tudom a reklámok mennyire gyakoriak, mennyire zavaróak azokon az olvasókon ahol alap.
A MédiaMarktban 130 Euro a felnőtt reklámos 2021-es.

1 Likes

Látom van reklámmentes verzió.
Milyen a reklámos?
Olcsóbb majdnem 10.000 Ft-tal.
Olvasás közben megőrülnék a reklámoktól…

2 Likes

Engem is ez foglalkoztat, mennyire lehet zavaró a reklám. Jó lenne ha valaki írna akinek van.

Még egy hülye kérdés.
Ahol abbahagyom az olvasást, be lehet jelölni?:smiley:

Jah, védőfóliát se lehet kapni elvileg hozzá.

Lezár a képernyő egy idő után amikor abbahagyod az olvasát, és mikor feloldod a képernyőt ugyanott folytatja. Vagy ha kilépsz a könyvből, akkor is arra az oldalra ugrik vissza mikor újból megnyitod.

1 Likes

Nekem mindig reklámos változatom volt, csak rosszul hangzik, de semmi hátránya nincs.
Nem úgy kell elképzelni, hogy olvasás közben feldob reklámokat, abszolút nincs ilyesmiről szó. :slight_smile: A reklámmentes változatnál ahogy kinyitod a tokot, egyből az a képernyő jelenik meg, ahol abbahagytad, a reklámosnál kell egyet simítani a képernyőn, hogy ugyanez megtörténjen. :slight_smile:
A reklámmentes verzión van olyan opció, hogy mikor lecsukod/alvó üzemmódban van, akkor a jelenleg olvasott könyv borítóját látod úgymond képernyővédőként. A reklámosnál meg a kindle tesz be random képernyővédőt/könyvborítókat, ami ugyancsak semmilyen szinten nem zavaró (legalábbis nekem)
Itt bemutatják a különbségeket, így könnyebb elképzelni. :slight_smile:

3 Likes

Nekem reklámos van, SOHA nem ugrik fel olvasás közben semmi. Ha kimegyek a főoldalra, akkor azon van egy, vagy két sor, hogy milyen új könyvek vannak a Kindle Store-ban, de kizárólag könyves tartalom jön fel, semmilyen más reklám, és azok sem legfelül (ott az éppen olvasott, vagy legutóbb rátöltött könyv van). De ha olvasás közben nem megyek ki, csak simán becsukom a tokot, akkor újranyitáskor simán ugyanott folytatódik, ahol becsuktam, tehát ott sincs reklám. Én a Média Marktban vettem (csak a tokot az amazonon), és a reklámos volt éppen akciós, de sohasem zavart rajta a reklám.

2 Likes

Mivel én automatikusan becsukom a tokot, nem is láttam még ilyen alvó üzemmódos reklámot (na majd most kipróbálom, hogy nem csukom be). :smiley:
Tényleg nem zavaró.

1 Likes

Köszönöm, ez jól hangzik. Blanky videója is hasznos.

1 Likes

Hol találtad meg a batch kódot? Ez az: COL04270 ?

Igen, és 04270-ként néztem meg.