Ajánlást kérek!

Moschino Funny :star_struck: imádom, tartós, elérhető áron és a kedvenc nyári parfümöm. Én ezt ajánlom!:wink:

3 Likes

Lehet egy körkérdésem?
Ki milyen alapozót/CC/BB-t használ nyáron, és milyen púdert? Nagyon kíváncsi vagyok, hátha kapok jó ötletet.

Kezdem én: kombinált bőrömre
Bareminerals Complexion színezett,
Mac Blot púder (az Hourglass porpúdere nagyon átfénylik)

5 Likes

Egész évben a Shiseido : Perfect Hydrating BB krémet kenem, 3 árnyalatom is van belőle, 30 faktort tudnak, ezeket variálom- kevergetem, sajnos a legvilágosabbat kivonták, így ahelyett majd kell valami más de szerintem márkán belül maradok.
Aki csak egy lehelletnyi ,egészséges -picit bronzos fényt akar annak ajánlom a Lancaster : Sun Perfect 50 faktoros naptejét ami színezett, elsőre sötétnek tűnik de felkenve nem lesz az, jól terül és szép fényt ad a bőrnek.
Púderem nincs, ha nagyon párás az idő és úgy érzem kell valami akkor a Johnson’s levendulás hintőporból viszek fel egy keveset, egész nap meg se mozdul az arcomon és nem szárít.
Normál bőröm van az lemaradt .

3 Likes

Igaz, hogy a citrusos illatok hajlamosak hamarabb elillanni, rajtam Lencseeevel ellentétben kb. 12 percig érződött a Funny!, tavaly nyári szerzemény volt és nekem nagy csalódás a tartósság okán, az illatot pedig szerettem.

Az én kombinált bőrömre ez a legbombabiztosabb kombó télen-nyáron:
minimális mennyiségű EL Double Wear-t leheletvékonyan beleütögetem a bőrömbe RT szivaccsal, majd Mac Blot kerül rá.
Nálam az is sokat számít, milyen bőrápolókkal készítem elő a bőröm, nyáron csak egy könnyed antioxidáns szérumot és Evy hab fényvédőt rakok smink alá, különben hamarabb zsírosodik.
Persze 40 fokban így is, úgy is leolvad, de eddig egyedül ez bírja legjobban a strapát.

3 Likes

Nagyjából ugyanazokat az alapozókat és BB-ket amiket télen, mert a bőröm olyan szinten zsíros, hogy szinte semmi különbség a téli és nyári állapot közt. (Max. egy matt alapozó úgy fél órával tovább bírja…)

Most a Clarins Skin Illusion Velvet-et (106 Vanilla) használom a Clarins kerek púderjével együtt (02). Miután a Skin Illusion-t annyira szerettem, és hirtelen kellett utazáshoz valami ami mattra szárad és talán bírja a repülőn kötelező maszkot is, így erre esett a választásom. Szépen teljesít, persze kötelező aláhidratálni, de nagyon szép, természetes bőrképet ad, és azért valamivel tovább bírja kifényesedés nélkül mint a sima Skin Illusion.

Máskor a Purito Cica Clearing BB 23-as árnyalatban, amit az NYX Hue Shifterrel teszek sárgábbá, ehhez a Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder-t használom Pale Yellow árnyalatban.

A sima Skin Illusion alapozómhoz a By Terry Hyluronic Hydra Powder-t szoktam (a színtelent), vagy a YSL színtelen púderét. Mindkettő nagyon finomra őrölt és jól mattít, viszont nem lesz lisztes hatású tőlük a bőröm.

A következő áldozat lehet, hogy a Dior Forever 24 Wear lesz, de még meg kell találnom a színem, mert a 2,5W nagyon sötét, viszont a 2N meg nem elég sárga. A púder meg bármi ami itthon van éppen, az én bőrömnek nincs olyan, hogy túl matt, úgyhogy bármi jöhet. :grin:

2 Likes

Köszönöm @mlnda és @Lencseee nektek is, tettem ma egy szaglászós kört a Müllerben és a CK-t sajnos nem találtam, viszont a Moschinot igen, és szinte egy az egyben The Beat az én bőrömön, úgyhogy jött is velem​:heart_eyes: Úgy néz ki, tartós is rajtam. Ez is 2007-es illat, remélem, nem szüntetik meg egyhamar​:sweat_smile:Köszönöm mégegyszer a válaszokat :slight_smile:

4 Likes

Orulunk, hogy ilyen hamar ratalaltal az utodra! :grinning:

1 Likes

Semmit :smiley: Nyáron nincsen smink, csak különleges alkalmakra :slight_smile:

2 Likes

Ha nagyon muszáj alapozót feltennem nyáron, főleg nappalra, akkor csak púderalapozók jöhetnek szóba nálam, lehetőleg ásványi. Most ami van, az a Gosh Mineral Powder, az Artdeco tavaly nyári fényvédős préselt púdere (ezt azokra a fényvédőkre teszem amik fehérek), vagy a Kiko Dolce Diva szintén fényvédős préselt. Illetve valami bambuszpúdert szoktam még a poralapozó alá tenni a T-vonalra és az orr két oldalán az orcákra, most épp Paese van itthon. (Szerk: illetve ha valami randaságot szeretnék elfedni, akkor a hipererős fedésű korrektoromra)
Az Australian Gold színezett ásványi fényvédője van még itthon, ezt néhány webshop bb-krémnek titulálja - iszonyú száraz érzés amikor “megköt”, de ez legalább nem zsíros és nem mozog. Mindjárt kifogy egyébként, most a nem színezettet vettem meg pótléknak.

3 Likes

Mostanában korrektort használok csak (Avon True Bright Eyes instant korrektor - Fair Radiance), egy nedves szivaccsal. Erre egy száraz szivaccsal pedig ütögető mozdulatokkal egy teljesen egyszerű púdert viszek fel (Rival Loves me kompakt púder- azt hiszem a legvilágosabb árnyalatot használom). Mást nem visel el a bőröm a nyári alaprutinom felett.

2 Likes

Köszönöm a válaszokat! :heart_eyes:

2 Likes

Sziasztok! Sajnos a szandiszezon nem kímélt, lett egy-két bőrkeményedésem. Pedikűrös azt javasolta, hogy heti egyszer habkövezzem és shea vajas termékkel kenjem be kb. kétnaponta. Tudtok ilyen terméket ajánlani? Vagy nektek mi vált be?

Nekem 2 pedi közti karbantartásra ez a sima Baleás reszelő vált be.
https://www.dm.hu/balea-borsimito-ketoldalu-p4058172198144.html
Először Schollt vettem, az szerintem vagy 3-4x többe kerül de ugyanazt tudja mindkettő.
Általában zuhanyozás végén szoktam vele kalimpálni, majd száradás után krémezek , nem használok külön lábkrémet, az épp aktuális testápolóm kenem a talpamra minden este.
Pedikűrösöm ezt a márkát használja, zseniális , már az áztató víz is olyan mintha selyembe dugtam volna a lábam, a kezelés végén ezzel krémez:

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/uriage-xemose-cerat-krem

https://kremmania.hu/kremek/uriage-bariederm-kenocs-borrepedesekre

https://kremmania.hu/kremek/uriage-keratosane-30-gel-krem

2 Likes

Szia! Nekem a Balea (mű)habkövét (kék cseppformájú, 5-600ft talán) és a szintén Baleas ureas labkrémét nem veri semmi sem. A reszelős dolgok nekem nem váltak be, sem az elektromos csoda kütyük :roll_eyes:

1 Likes

Sziasztok! Régi sunyi olvasoként kérem a csoport bölcsességét :smiley: Olyan fekete szemceruzát keresek, ami relatív tartós vízvonalon. Drogériás szintén nagyjából mindent próbáltam, de vagy pigment nincs benne, vagy nem tartós. Ettől függetlenül bármilyen kategóriás ajánlásnak örülök, high end is jöhet, bármit megfizetek, ha ott marad ahol kell :blush:

Szia! :wink:

Bár az Essence-t biztosan próbáltad, de nekem nagy kedvencem. Nekem ez a kettő vált be igazán:

Ez abszolút lerobbanthatatlan volt rajtam:
Tekerős, de emlékszem az üzletben a hegyezős fajtájúak is sokáig a kézfejemen maradtak mikor próbálgattam.

1 Likes

Minden nyáron így járok szandiszezonban, de a pedikűrös szerint ezzel minden nő így van, még a legkényelmesebb szandiknál is :slight_smile:

Nálam 3-4 hetente van pedikűr nyáron, kettő között a helyzet súlyosságától függően egy erősebb körömkefe minden nap fürdéskor, majd vastagon bármilyen zsíros krém és zokni. Amikor nagyon gázos és a pedikűrös is esetleg kimarad, akkor ez https://kremmania.hu/kremek/balea-borsimito-sarokreszelo és utána a krém+zokni :slight_smile:

1 Likes