Ajánlást kérek!

Kedves @blessed :tulip: és @Gloria :tulip:, köszönöm szépen a tippeiteket, továbbítom is az érdekeltnek :wink:.
Amúgy kíváncsi lennék - függetlenül a bőr sajátosságától - ki milyen szemkörnyékápolót használ?

1 Likes

Most az EL ANR szemkrémét használom. Nagyon kellemes használni, jól hidratál, szeretem. Viszont újravenni nem fogom, mert nem hozza a wow hatást. Előtte a Clinique All About Eye- t használtam. Hozzá kell tennem, szemkencét még sosem vettem újra, még nem találtam meg az “igazit” :blush:

1 Likes

Én nem használok külön szemkrémet, viszont van egy akciósan vett Olay Serum Stick-em, ami egy icipicit hűsít, azt néha felkenem a szemem alá, ha húzódik vagy pufi (és az orcáimra, sőt manapság a számra és környékére is). Picit hidratál, picit véd, de a lényeg hogy kellemes érzés, és így el fog fogyni.
Szerencsém van, a szemem alatti terület nem szokott külön szárazabb lenni mint mondjuk az arccsontom vagy az orcáim, ezért nem igazán ruháztam eddig be szemkrémre. Pedig nem vagyok már tini.

1 Likes

Befotózom mit használok most. A HG-t keresem, mint mindenki. :slightly_smiling_face:
Rétegezni szoktam, szérum (szerűség, ezeket felváltva) + hidratáló, egyben még ezt nem találtam meg.

• Paula’s Choice antioxidáns szérum, nagyon szép világosító hatása van
  • Uriage Age Protect, szépen simít
  • Strivectin Intensive eye, látványosan simítja a szemkörnyéket
  • fölé hidratáló: Uriage Xemose szemkrém

A Paula’s Choice Recovery Moisture-ban is érdemes gondolkodni, ha csak szemkörnyékre megy az ára sem vészes, 60 ml. Ez most nincs bontva még, de ő lesz a következő, már használtam, szerettem.

Ami csalódás volt, a Cerave szemkréme, borzasztó, nem lehet elkenni. Próbáltam szárazon, vizesen, nem lehet felapplikálni, mindig jött vissza az ujjam hegyén. Kidobtam.
A másik a Skintegra, maga a krém tetszett, de a csomagolás, brr, hosszú vékony tubus, mindig felborul, elgurul.
A sminkmárkák krémeire még nem csábultam el, szerintem nem is fogok, elég inci-t néznem, már le is beszéltem magam róla.

IMG_20220422_201310

7 Likes

Aki olyan szerencsés bőrrel rendelkezik, mint te is, (egy bizonyos korig) elegendő lehet az arcra használt hidratáló :four_leaf_clover::wink:

Az én kismenyem is csalódott a Cerave szemkrémében és keresi az “igazit”, bár ő nem az állagára panaszkodott, hanem arra, hogy “nincs semmi hatása” = nem múltak el a ráncocskái🤗 (ha létezne ilyen szer, akkor nem lennének ráncos hölgyek - mondtam neki).
Mivel az ő ráncocskái azok a tipikus finom kis szárazságráncok, ajánlottam neki, hogy túrbózza fel a krémet valamilyen növényi olajjal (argán, marula …), ami gazdagítaná a TEWL-elleni emoliens védőréteget.

Amúgy a szemkém felaplikálásának szakértők által ajánlott módja: a gyűrűs ujjunk begyére tett krémet finoman kell bepaskolni (nem ide-oda huzogatni) a szemkörnyékre.

@Gloria szuper a rutinod :+1:, szuper termékekkel :ok_hand:, mindig kapok tőled ihletet valamire :wink: ; amúgy a túlárazott (és kétes mennyiségű/minőségű hatóanyagokat tartalmazó) sminkmárkák kozmetikumait én is abszolút mellőzöm.
Köszönöm a még fotóval is szemléltetett :ok_hand:tanácsodat :kiss:

3 Likes

Sziasztok, láttatok már ilyet? Párom kezén jelentek meg, egyre szaporodnak… Egy ideig kenegette valamivel, amit még bőrgyógyász írt fel neki egy másik bőrproblémára. Látszólag hatásos volt, de aztán lehámlott a bőr, és egyre több pötty jelent meg így is. Sebes, fáj, viszket. Bőrgyógyászhoz egy hónap múlva van időpontja, de addig nem tudom hogy bírja ki. Cicakrémmel vagy babapopsi kenőccsel gondoltam kenegetni, hátha enyhíti a viszketést, sebesedést.
IMG_20220423_092551

Ó szegény :open_mouth: Nem lehet, hogy ekcémás? Barátnőm is az, nem bírja a bőre a glicerint :frowning:

Hát eddig nem volt, vagy nem tudtunk róla. Ilyen kis piros pöttyök, dudorok vannak mindenfelé.

Elvileg kialakulhat felnőttkorban is, de nyilván nem vagyok doki :frowning:

1 Likes

Baratomnak ugyan igy nez ki a hatanak az also resze, napallergiatol (tavaly jött ki neki eloszor, azelott semmi baja nem volt). Az egyeduli ami segit neki az a kortison, sajnos. Ami enyhitett a fajdalmon, az a fenistil gel volt, de az meg nyilvan az okot nem szünteti meg🤷‍♀️ Ha rendesen keni naptejjel, akkor nem nez ki ennyire durvan (akkor is, ha polo/pulcsi van rajta).

Nekem is az ekcéma ugrott be elsőnek. Ha az, akkor folyékony szappant és tusfürdőt ajánlom szappanra cserélni. Nem tűnik korszerűnek, de a tömbszappanoknak van egy kis visszazsírozó hatása és legalább nem romlik a helyzet tőlük.
Kezelésre az Exxema repair tubusos krémet kipróbálnám. Nem olcsó, de sokféle viszketést enyhít és a gyulladást kicsit csökkenti. Naponta többször kenhető.
1 hónapra kapott időpontot? Botrány!

2 Likes

Ekcémától tud ilyen pöttyös lenni?
Folyékony szappant sajnos sosem fogja lecserélni. Utálja a tömbszappant, szárítja a bőrét.

Lehet, sajnos simán :expressionless:
A DM-nek van egy Dalli nevezetű 3 db-os szappanja. 2 valtozatban és mindkettő natúr. Az egyik kifejezetten zsírozó hatású. Pill, megkeresem.
Ez az: dm Magyarország - dm.hu Online Shop Nekem!

2 Likes

Nekem is ilyen a kezem ha Domestossal pacsálok, nem szereti. Ez aloe veratól elmúlni nem fog, max. kevésbé viszket.
Suprastin krémet kaptam rá és hamar segített, újabban ha nagytakarítás után egyből bekenem akkor már elő se jönnek.
Vényköteles.

1 Likes

Köszi, ezt kipróbáljuk, hátha.

1 Likes

Remélem javulni fog hamarosan :crossed_fingers:

Érdemes lenne beküldeni egy fotót, gyors segítségre számíthat:
Teledermatológia Ambulancia – Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika (semmelweis.hu)

AIPDerm

5 Likes

Lányok a Purito C vitaminos szérumát próbáltátok már? Ha igen mik a tapasztatok?

https://kremmania.hu/kremek/purito-pure-vitamin-c-serum

2 Likes

Már begyógyult vékony hegekre (kb. fél évesek) mit javasoltok? Contractubex stb.-t még érdemes használni? Hámlasztás? Retinol? Szilikon? Vagy ennyi idő után topical kezelés már hiába?