2024-es kedvencek

Igen, nagyon tetszik, hogy nem mennek át narancssárgába a bőrömön, hanem megmarad az eredeti jéghideg rószaszín. És nagyon könnyen el lehet őket oszlatni, ha véletlenül kicsit sok került egy helyre akkor is tudom, hogy el tudom dolgozni, nem lesz vele gond. :slight_smile:

A lábamra azért nekem is kéne, bár nekem a sarkamra, nem a lábfejemre, utóbbi jól elvan nyáron krém nélkül. De én nyáron testre való krémekre rá sem bírok nézni, nem megy. (Arckrémekre se nagyon, egy arctonikkal simán elvagyok, esetleg egy szérum ha nagyon lelkiismeretes akarok lenni, de az sem azért mert tényleg kell, hanem mert jó kilány vagyok néha. :grinning_face_with_smiling_eyes:)

A D&G púder óta rá sem nézek az Hourglass palettámra, pedig előtte én is onnan használtam a Diffused Light-ot a szemem alá. De ez a Solar Glow mindent visz. Persze a mostani kiadás (ami az állanó szortiment része) ugyanaz mint a Solar Glow, Notinón lehet kapni, ha mégis rá akarnál nézni. :wink:

1 Likes

Engem meglepett, hogy ezek a pirosítók mennyire pigmentáltak, nagyon óvatosan kell velük bánni.
Azért testápolózom nyáron, mert még a sima víztől is száradok. Amilyen pokoli volt a tavalyi nyár, az arcomra én is csak moderáltan kentem ezt-azt reggel (este aktívoztam, de élveztem, hogy nem szárad ki a bőröm…).

Láttam a D&G púdert a Notinón, és még pirosítójuk is van! Szép csendben felfejlesztették a luxy kínálatot (de gyanúsak nekem, úgyhogy nem nagyon rendelek tőlük).

Igen, valóban pigmentáltak, de ezt az eloszlathatóság jól ellensúlyozza. :slight_smile:

Nekem a bőröm most télen is olyan, hogy mondjuk 4-5 naponta igényel egy kis testápolót olajjal, és azzal jól elvan egy darabig. Nyáron olyan érzés ha rajtam van, mintha folpackba lennék csavarva. Az arcomon meg olyan zsíros a bőröm, hogy arcmosás után a tonik bőven jó nyáron, 5 perc múlva úgyis csillogok. :sun_with_face:

A Notino-ról én elég gyakran szoktam rendelni, rendszeres beszerzési forrásaim közt tartom számon. Na jó, Guerlain Meteorites-t soha nem rendelek tőlük többet, azt kétszer is megszívtam. Parfümöt sem, mert azt meg nagyon ritkán veszek úgy általában. De semmi mással nem volt eddig gondom. A D&G cuccok nemrég jöttek ki, esély sincs rá, hogy romlottak legyenek (mint a Meteorites volt).
Volt velük rossz tapasztalatod?

Nem is tudom, melyik a jobb, a zsíros vagy a száraz bőr. Ill. az arcom kombinált, remek pénzszórási lehetőség megtalálni a megfelelő alapozót és púdert (a krémek még hagyján).

Igazából egy rossz tapasztalatom volt velük, egy ABH Dipbrow Pomade régi lehetett, mert olyan száraz volt, hogy elvált a tégely falától (ismerem a terméket, tudom, milyen, ha friss, ez nem az volt). De a sok olvasott rossz tapasztalat, meg a találgatások, hogy eredetiek-e a termékek, elegendő, hogy bizalmatlanságot ébresszen. Az árképzésük is érdekes (tegnap nézegettem egy highlightert, a különböző árnyalatoknak nem ugyanaz volt az alapára stb.).
Catrice, Essence, Nyx, tehát olcsóbb márkákat simán rendelek tőlük, de high-endet nem merek.

1 Likes

Ezen én is sokat tűnődtem, és persze eléggé elfogult vagyok, de szerintem a zsíros bőr rosszabb. A logikám az, hogy hozzáadni könnyebb, mint elvenni. Ha száraz lenne a bőröm, telelocsolnám krémmel, meg olajjal, meg mittudomén mit használtok még, és csak előrébb lennék. A zsíros bőrnél viszont nem tudom megakadályozni, hogy zsíros legyen, ha a fejemre állok, akkor sem. Következésképpen leolvad az alapozóm, egész nap itatgatnom kell, fénylik a fejem, hülyén nézek ki. Utazáskor, valamint barátok és üzletfelek látogatásakor egy rémálom. Plusz a pattanások és eltűntethetetlen mitesszerek.
Az egyetlen pozitívum, hogy tényleg kevésbé hajlamos a ráncosodásra és fiatalabbnak nézek ki a koromnál. (Barátok, kollégák visszajelzése, meg a húszéves bolti eladó srácoké, akik simán letegezik 42 éves fejemet. :grinning_face_with_smiling_eyes:)

Egyszer volt alkalmam kipróbálni a száraz bőrt: amikor először volt rajtam az EL DW alapozóm. A szokásomhoz híven kis arctonik, aztán alapozó. Na, estére azt hittem, ezer pici darabra pattan az arcomon a bőr. Bármit kentem rá egy hétig, mindent beszívott és önmagához képest nagyon klassz fénytelen és zsírtalan volt. Élvezhettem volna, de őszintén szólva ez sem volt egy leányálom.
Szóval mégsem, a száraz bőr sem jó. :wink:

A Notinón az árak valóban érdekesek, gyakran röhgök, hogy az afrikai csajok szuper áron találnának alapozót, mert jellemzően az általunk hordhatatlan színek az olcsók. Ettől függetlenül én túltettem magam a két Meterotites fiaskón, és azóta nem volt velük problémám, pedig én meg nagyrész high-end cuccokat rendelek tőlük, már ha épp náluk van (csak/jó áron).
De teljesen értelek, a büdös Meteorites cucok után én is megfogadtam, hogy soha többet.
Na ennyire bízzak meg saját magamban. :laughing:
(Douglasból érkezett régen egy Tom Ford rúzs, ami már akkor is kissé avas volt, de pár hónap múlva teljesen. Eztuán én már nem bízok meg senkiben, megbízok hát mindenkiben. :grinning_face_with_smiling_eyes:)

3 Likes

Nekem elég sok kedvencem a koreai beauty boxból származik amit sikerült megcsípnem:
[Beauty of Joseon] Green Plum Refreshing Cleanser: gyengéd habzó lemosó ami sokáig elég,
[SKIN1004] Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum: szuper állagú fényvédő,
[Mizon] Only One intenzív lifting krém: én egész arcra kenem és pár nap után feszesebb érzetű az arcbőröm.

Sajnos sminkek terén nem tudok kedvencet mondani,körömlakkból talán Sally Hansen Crystal Top Coat:

Testápolás:
ezek a típusú tusfürdők nekem nagyon tetszenek hogy nem szárít, pumpás, de némelyik illatkombináció nagyon fura

Parfüm:
mivel nem vagyok jó illatok leírásában ezért csak belinkelem a Fragrantica oldalukat:
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/My-Vanilla-Garden-70190.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Green-Tea-The-Vert-56058.html

Sajnos a My Vanília Gerdent már nem gyártják, a zöld teás illatból pedig nyaranta elhasználok egyet.

3 Likes

Nos, ebben nem fogunk tudni igazságot tenni, ezért demokratikusan kijelentem, hogy nekünk, a kombináltaknak a legrosszabb!:rofl::rofl: A homlokom zsíros, a többi rész száraz. Vicces módon a homlokomnak semmi baja, ellenben az orcáimon, az államon, az orromon katasztrofális a helyzet: zárt komedók, tág pórusok, mitesszerek és képződő hegek (azaz nem gyulladásos akné).
Ami a homlokomra tökéletes, a többi régión nem működik és fordítva.

Viccet félretéve, senkinek nem egyszerű, főleg, ha a zsírosságot nem tudod kontrollálni semmilyen hatóanyaggal.

A Notinón mindig rávetem magam a jó kis akciókra és mindig lyukra futok, amikor kiderül, hogy a legsötétebb alapozó, korrektor, highlighter stb. az akciós, amit én még bronzernek se használhatnék.:exploding_head:

A Douglasszel még nem volt rossz tapasztalatom (bár nagyon ritkán rendelek tőlük), a Notino körül túl sok a szóbeszéd, ami tizen-huszonezres termékek esetében engem visszatart, de ez csak az én óvatosságom.

1 Likes

Igazat adok! :grin: Nekem is kombinált, ugyanez a helyzet, csak fordított a sorrend a homlokom száraz, a szemkörnyék extrém száraz, az orcák szárazak, orrom és környéke zsíros, az állam extrém zsíros …:roll_eyes:
Semmi nem működik ugyanúgy a két “térfélen”, alapozót illetve bb krémet is kétfélét használok egyszerre, évek óta.

1 Likes

És tudod, mi az extrém vicces? Ha itthon vagyok és nem kenek magamra semmit, az arcom minden része úszik az olajban.:rofl::rofl::rofl:

Milyen alapozókat használsz?

1 Likes

Notino-n én sem rendelek drága cuccot, arra ott Douglas, Marionnaud, de az a Notino mellett szól, hogy nagyon gyorsak. Ma reggel rendeltem, holnap jön.

1 Likes

Nekem az állam tocsog…:rofl:
Közel 10 évig a Double Wear volt a szent grál, aztán ahogy elkezdett a bőröm öregedni egyre kevésbé szerettem, mert egyre maszkosabbá és csúnyábbá vált rajtam. Próbáltam a IT CC-t, a Clinique CC-t, és még jó párat, de egyiket sem vettem újra…
Ami bevált a Holika zöld BB, és újra vettem a DW-t, de már csak korrektorként és az áll környékére. Ennek a kettőnek a vegyítésénél jobbat még nem találam.

1 Likes

Gondolkodom én is a kedvenceimen, alapvetően meglepően sok újdonság volt tavaly úgyhogy lássuk a listám.
Kezdeném a testápolással:
Isana kakaós sheavajas testápoló - rengetegszer tolta a KM régi oldala az arcomba ezt a terméket, és hát muszáj volt ellenőrizni azt a sok véleményt… Ár-érték arányban tényleg jó cucc, nagyon szeretem, alaposan hidratál.
Eucerin pH5 kézkrém - a testápoló verzióját próbáltam korábban, és annak nyomán ez egy korábbi patikai rendeléssel jött haza. Alapkrém, semmi illat, semmi extra, csak mélyre ható hidratálás, igazi téli létszükséglet.
Primus ajakápoló - ezt a filléres csodát! Tőletek van a tipp, ezúton is hála érte! :pray:
Arcápolás:
Secret key Starting Treatment Rose edition mist - régi darab, lassan fogy, de nagyon szeretem permetezni vele az arcom. Finom permetet fúj, gyengéden hidratál, jól esik használni.
Haruharu wonder olajos lemosó: sikerült tavaly több nagyon jó olajos lemosót találni, ez volt az első, amit szívesen újra vettem volna, ha nem várt volna a szekrényben még másik pár darab, amik szintén nagy kedvencek lettek, úgy mint:
Kosé Cosmeport Softymo Speedy
Skin1004 Madagascar Centella
Olival professional
További arcápolás termékek:
G&G Mighty Melt - gondolom nem kell bemutatnom
Banilo Co clean it zero lemosó balzsam - még a Mighty Melt előtt használtam, elégedett voltam vele, sokáig tartott, és nem volt olyan smink, amit ne tudtam volna eltávolítani vele
G&G Happier Barrier - gondolom ezt sem kell bemutatnom
G&G Hidration Station - vagy ezt sem
Purito Galacto Niacin 97 Power Essence - szuper kis géles állagú szérum
Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence - az esszenciák alapvetően kicsit a “nem értem” kategóriában vannak nálam, de ezt egészen kedvelem. Folyós állagú, egy tonerhez hasonló.
Cosrx advanced snail 96 mucin power essence - téli rutinom nagyszerű kiegészítő tagja, sokat ad az arcom hidratáltságához
Beplain clean ocean moisture fényvédő: ez nagyon betalált, új kedvenc: jó az állaga, könnyen felszívódik, nem hagy nyomot, a férjem is imádja (bármilyen kozmetikai termék esetén igaz, hogyha egy férfi szereti és szívesen használja, akkor az biztos jó)
Parfüm:
Lancome Idole Nectar - nyáron nagyon megkedveltem, minden parfümériában ezt fújtam, végül megkaptam ajándékba. Most ezzel a parfümmel nagyon tudok azonosulni.
Dior Miss Dior - szerelem illat több éve, most először van meg parfüm formájában, szintén ajándékba kaptam.
Smink:
Essence multichrome flakes topper - szerintem tavaly más újdonság nem is volt, nem szántam időt és energiát a sminkes hobbira, meg ahogy már korábban is írtam, kicsit lecsengett bennem. Ez a kis topper meg önmagában vagy smink fölött is elég ütős, én imádom használni.
Huhh, nem is lett rövid a lista, nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent fogok írni.

6 Likes

Kettőnkből össze lehetne rakni egy száraz és egy zsíros bőrt.:rofl:
Úgy látszik, ez a kombinált bőr Szent Gráljai. Az EL DW az etalon alapozóm, a legvilágosabb szín pont passzol és rajongok a fedéséért (mert az is kell) is. Télen nem tudom használni, bármennyire aláhidratálok, a többi évszakban viszont igen.
A zöld Holika Holikát is nagyon szeretem.

Most egy MAC alapozóval kísérletezgetek (Studio Radiance), hátha kihúzom vele a telet, meg a Tirtir piros cushionnel, mindkettő szép bőrképet ad.

2 Likes

Wow, tök jó!
Jaj, nekem a Douglas és a Marionnaud nagyon nem bír vonzó választékkal és borzasztóak a webshopjaik. Ha már high-end, akkor Cultbeauty, Sephora, mert persze arra van gusztusom, amit itthon nem lehet kapni.

1 Likes

Mindkettő borzasztó a maga módján. :joy:

1 Likes

Egyetértek, sőt, azt hiszem, mindenkinek a saját nyűgje a legrosszabb. :smiley:
De kombinált bőrrel aztán tényleg nem lehet egyszerű az élet, az biztos.

Én az egyik Dior poralapozó utántöltőmet rendeltem mostanában a Notino-ról, egy EL DW poralapozót (téli világos színem), mindegyik tökéletes. Úgy vagyok vele, hogy ha mégsem lenne az, akkor rájuk borítom az asztalt és kész. :grinning_face_with_smiling_eyes: (Viccet félretéve, mindkét lejárt Meteorites-t visszavették, úgyhogy valamennyire megmaradt a bizalmam.)

2 Likes

Mintha magamat hallanám a zsíros bőrrel kapcsolatban. Még a DW-vel kapcsolatos tapasztalatom is ilyen, így jártam, mikor nem kentem alá semmit.
Most púderalapozót használok, pedig azt hittem, hogy télen aztán hú, de ki fog száradni alatta, de nem.

1 Likes

Idén az zsíros/kombinált/érzékeny bőrömet próbáltam kordában tartani, így minden cucc emiatt alakult így:

4 Likes

Szép gyűjtemény!
Honnan rendelted a Dior sticket? Én már egy csomó helyen néztem és a 2-es árnyalat mindenhol elfogyott.

1 Likes

Én a Dior saját honlapjáról szoktam rendelni, 50 euro felett ingyenes a szállítás. Gyorsak, DPD szállítja.
Ne felejts el mintákat bedobni a kosaradba, ha tőlük vásárolsz!

1 Likes