2024-es kedvencek

Jöhet minden, smink, bőr-test-hajápolás, filmek, könyvek, előadások stb.

Arc-és testápolás:
Mixa Urea Cica Repair testápoló (korábban nem voltam annyira elragadtatva a Mixától, de ez annyira bejött, hogy a többi tégelyes testápolót is ki fogom próbálni)
Balea barackos lábkrém (nem volt tökéletes, de nem volt nyűg a használata, gyorsan beszívódott és olyan isteni illata van, hogy kézre is kentem. Sajnos nagyon gyorsan fogy)
Elyn’s Lab Sleeping Beauty 0,7% retinollal (kb. én vagyok az egyetlen, aki imádta ezt a félrepozicionált terméket)
Natics Acne Stop nia szérum és Revule 15%-os nia szérum (egy régi, vízkönnyű állagú kedvenc és egy új géles állagú, azt hiszem, a harmadikat fogyasztom belőle, és maradok is nála a szokásosnál magasabb hatóanyag-tartalom és a kedvező ár miatt - rosszul indult a márkával való kapcsolatom, mert a szemkrémjük borzasztóan irritált)
Glow Hub Hydration Hero
Shaveology borotválkozó krém
Molton Brown epres-rebarbarás kézkrém (expressz irodai hidratálásra, isteni illata van)
Baylis & Harding Goodness Oud valami tusfürdő (imádom az oudot és muris zselés állaga van, ami visszamászik a flakonba)
Neutrogena cica testápoló (ki nem írom a teljes nevét)
Nerds Barrier Restore Fluid és Nerds THD… szemkörnyékápoló (ha nincs @Gloria , tuti, hogy nem próbálom ki ezt az új, magyar márkát)
Mixa 10 in 1 Cica Repair (hidratáló-lezáró nehézbombázó, végső kétségbeesésben vettem kirepedés ellen - igen, imádom a cica/ázsiai gázló/gotu kola hatóanyagot)
Neutrogena Hydro Boost Water Gel (kb. esszenciának használom reggelente, gyorsan beszívódik, nem pergeti le a rákerülő rétegeket)
Cos de BAHA 4%-os BHA szérum (meddig álmodoztam egy erősebb BHA szérumról…)
ENS Jin Jung Sung blabla Essence (nagyon elegáns, valódi üvegbe zárt esszencia, toner helyett használom - Mixa ide vagy Nerds oda, a koreai termékek maradnak a kedvenceim)

Hajápolás:
Ezt nem cifráztam, az én hajamnak teljesen megfelelnek a drogériás termékek (az Olaplex se hatotta meg, ugyan egy része festve van, de nem vasalom és nem szárítom, 0 türelmem van a hajformázáshoz, mert a sok mozgás és a zsíros fejbőr miatt akár naponta megmoshatom és a szeborreára is figyelnem kell - plusz a sminkelés viszi el a reggeli self care idejét).
Nagyon szeretem a Garnier Botanic Therapy termékeit, főleg az Oat Delicacy sampont, de a mézes testvére sem rossz. A Charcoal kondit nem veszem újra, de a samponját majd kipróbálom.
Garnier Fructis Vitamin & Strength hajszérum
Moroccanoil Volume Sampon (nagyon kevés kell belőle, imádta a hajam, egyszer majd a többi terméküket is kipróbálom és nem kizárt, hogy ezt a sampont is újra veszem).
Revox Plex Multi-Peptide Sampon.

8 Likes

Habár a nem gyulladásos akné, a szeborrea, a bőrszárazság meg ilyesmik miatt patakokban folyik nálam a bha, a retinol, a nia és a testápolók, a sminkelés az a kategória, amiben a high-end nem akar a háttérben maradni, a Chanel és a Catrice rúzs békében megfér egymás mellett a fiókban.
Idén nagyon szerettem a különféle textúrákkal játszani, krém, folyékony és loose állagú termékekkel, a @Blanky -féle szemfestési technika az utolsó pár hónapot teljesen uralta.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish púder #Fair árnyalat (elhasználtam egy minit és már a nagyból sincs sok)
Essence Chilly Vanilly szemkörnyékcsoda (őt senkinek se kell bemutatni)
Rare Beauty highlighterek (azt hittem, az ABH és a Becca után nincs élet, nagyon is van)
Catrice Soft Glam Filter púder (annyira megörültem ennek a filléres csodának, hogy négy tartalékot halmoztam fel)
Morphe Tapered mini blender ecset (kis szemhez ideális a külső V-ben pepecselni vele)
KAP ecsetek (always)
Makeup by Mario Supersatin Lipstick #917
D&G Solar Glow bronzer #50 Amber
Catrice Generation Joy ajakceruzák és rúzs #C02 Real Rosewood
Guerlain Meteorites 2024 #04 Amber
Maybelline Lifter Liner ajakceruzák
EL Bronze Goddess Healthy Glow bronzer #02 Sunset
Ensley Reign Harvest Moon szemhéjfesték paletta
Glaminatrix Barely Basic és Nocturnal szemhéjfesték paletta
Catrice In the Bloom’light blushlighter #01 Made of Stardust és szemhéjtus #01 Bloomin’ in the dark (sötétlia) - ez és a Generation Joy kollekció nagyon jól sikerült
Catrice Melt & Shine juicy lip balm #030 Sea-cret és Nyx Fat Oil Slick Click lip balm #04 Going Viral - 2024 a fényes, ápoló ajaktermékek éve volt
Catrice Festive Treasures szemceruzák #C02 Gold Rush és #C01 Mistlegreen
Nyx micro brow pencil #Auburn
Zoeva Velvet Eyeliner pencil #Perfect Bordeaux
Tirtir Mask Fit Red Cushion #17C Porcelain (mini)

Egyébként a képen gyakran használt kedvencek is vannak, az elfogyott, a beszerzett és a mindennapi termékeket néztem át a listához, de az utóbbiakról nem írok még egy kisregényt.

12 Likes

Best of 2024
Az arclemosók régi kedvencek, a többi idei felfedezés.

• arclemosó Ordinary squalane + Paula’s Choice Recovery cream cleanser
  • PC Calm toner, a szemembe is önthetem, nem irritálja
  • PC Clear Regular BHA, víz alapú, nem olajos :pray:
  • Nerds Beauty Barrier fluid, veszem, amíg gyártják
  • PC 5% niacinamid body serum, kitűnő emulziós állag
  • PC 25% c-vitamin szérum, eleinte küzdöttem vele, erős, de hozzá szokott a bőröm, látványos hatású
  • hidratáló, végre, eddig egyik sem jött be, de ez nagyon kellemes, testes, de gyorsan felszívódó,
    PC Resist Intensive Repair cream
  • maszkok, PC Radiance + Skintegra Hyperdew, mindkettő erőteljesen feltölti a bőrt
  • ajakbalzsam, csak Primus, a natúr verzió, gyakorlatilag ingyen van, 750 Ft, ha valami ismert márka terméke lenne pl. Summer Fridays, világsztár lenne (és vehetnénk 40 euróért :upside_down_face:)
  • fényvédők, Ultra Violette Mineral, hibátlan, nem tudok belekötni + most az Avocado Zinc is szerelem lett
  • Avocado Zinc lip&cheek tint, gyönyörűen terül, nagyon természetes, venni fogok más árnyalatban is, nem mellesleg spf 50
  • az év sminkcucca, Guerlain lip oil, gyönyörű fény, kellemes ápoló hatás, finom méz illat
  • parfüm, Hermes L’Ambre des Merveilles, vaníliás fás finomság

A nagy csalódásokat elfejtettem feljegyezni, pedig terveztem, mindegy, jobb is így. :grinning:

11 Likes

ARCÁPOLÁS

Geek&Gorgeous Mighty Melt

Geek&Gorgeous Jelly Joker

Geek&Gorgeous Liquid Hydration

A fentiek 5+ éve nem változtak.

Szérum: nem volt konkrét kedvencem idén, mindenféle meglévő cuccokat és mintákat használgattam (köszi Notino Discovery Boxok! :smiley: ). A Purito Purito Centella Unscented Serumból volt két flakon, azokból már a másodikat nyűvöm. Emellett bármi, ami a kezem ügyébe akadt, néha egy kis tretinoin, meg a Humanity-től rendelt Ceramid.

Arckrém: szintén mini kiszereléseket és mintákat nyúztam idén, nincs konkrét kedvenc. Ha poralapozót használok nappal, akkor alá megy a Terproline egy vékony rétegben.

Szemkrém: egy ideig a Kiehl’s avokádósa volt a favorit, aztán rájöttem, hogy nem allergiás vagyok, hanem miatta folyik taknyom-nyálam. Tehát passz. Aztán jött a Mary&May Tranexamic Acid + Glutathion Eye Cream, ami egy ideig jó volt, de mostanra tőle is kifolyik a szemem a helyéről. Próbáltam csak jojoba olajat kenni a szemkörnyékemre, de attól is könnyezek. Úgyhogy passz… Kapja amit az arcom többi része is, vékony rétegben: ez gyorsan beszívódik és nem jut be a szemembe gondolom.

TESTÁPOLÁS

Fürdéshez Florinda szappanok, a tusfürdőről teljesen leszoktam.

Testápolónak továbbra is CeraVe Moisturising Lotion, valamelyik Weleda testolajjal kombinálva ilyenkor télen. (Nyáron meg semmi.)

Lábkrémnek a LUSH Repeat vagy a Charity Pot, kézkrémnek vagy a fenti CeraVe ML, vagy ami éppen a kezembe akad.

SMINK

Az év nagy részében a Biobalance Magic Touch volt a favorit, ebből egy bontatlan tégely várja, hogy tavasszal lebarnuljak végre egy kicsit. Mellé az összes létező krémpirosítóm használatban volt.

Most télen a Guerlain Parure Gold folyékony és a poralapozót használtam (1N), ő viszont olyan gyorsan és olyan mattra szárad, hogy előkerültek a porpirosítók.

Az egyik nagy kedvenc a Dolce&Gabbana Solar Glow púder, mióta megvan, a szemem alatti részre minden sminkelős napon ez megy. (Azzal a kék nyelű ferde ecsettel.) A Parure Goldos időszak óta pedig az egész arcomra is, csodás, hogy nem fénylik de mégis ad egy kis dimenziót az arcomnak, és pont annyira mattit csak le, hogy még nem lesz meszelt a fejem.

Az Hourglass Caution Mascara továbbra is Holy Grail, nem érdekelnek más spirálok mióta ez megvan.

A rúzsokat légyszi ne kérjétek, hogy mind kirakjam, de fotóztam be párat, ami rendszeresen megy. (Dior Lip Glow balzsamok, NYX Slick Click, MAC ’Nippon’ és ’Can You Tell’ árnyalatok. Ja és az Armani Lip Power 8-as árnyalata.)

Ezen kívül a MAC szemhéjpúder palettám és a fotón látható nesziben lévő smink-potpourri ami még rendszeres használatban van.

PARFÜM

Nincs változás, továbbra is Montale Wild Pears ősszel és télen, Armani City Glam koppintás tavasszal és ősszel, Amouage Sunshine nyáron és ősszel, meg ami még a kollekciómból a kezembe akad és kedvem támad rá. A Guerlain Santal Royalból van pár mintám, ezeket itthon fújkálom el, amikor valami illatra vágyom, csodálatos egy kompozíció. Zsepire is szoktam fújni belőle és odateszem az asztalom mellé, egész nap érződik.

Ja, hajamra sampon és ennyi. Bármi mást kenek, utálja. Szerencsémre sok és vastag szálú a hajam, amit egy Babyliss meleglevegős hajformázóval kordában tudok tartani, és nem, hővédő hiányában sem töredezik.

10 Likes

Van nekem bármi amit idén vettem először és gondolkodás nélkül 5 csillagot adtam rá? Hát nem nagyon… Idén valahogy úgy jártam, hogy az összes kimondott csodaszerem vagy már pár éve használatban van, vagy egyszer már használtam, és kerestem jobbat de nem találtam, így visszatértem hozzájuk. Egyszer talán összekeresem őket, de aznem ma lesz.
Cuccok amiket idén vettem és jónak jók, de csak addig használom amíg jobbat nem találok? Azok vannak.

Az első képen a Nizoral-t emelném ki, csak egy kicsi havazással kellett volna megküzdenie de cserébe úgy visszafogta az olajosodást is (megfelelő hidratálás mellett) hogy ihaj. Plusz a The Doctor tonik se rossz, bár nekem sok benne az illatanyag. A többi az úgy 3.6 - nem jó, de nem is tragikus. (Najó, azért 4 felett vannak, de a viccnek nem tudtam ellenálni.)
2. Kép: a korrektor és a tusfürdő semmi extra, de nem okoznak gondot, ami manapság már kimagaslónak számít. Az ecsetek az idei legjobbak (a Hakuro még mindig tartja nálam az első helyezést mint márka és mint abszolút legkedvencebb ecset; a NYX meg random, mert hivatalosan kontúrhoz való, de inkább skin tint-ekhez használom, mert ilyen gyorsan száradó alapokhoz nagyon bejött, plusz ez az ecset tisztítás után annyira gyorsan szárad hogy nem bánom nyáron akár naponta mosni).
Harmadik és negyedik kép: a stemoxydine még mindig az abszolút kedvenc hajnövesztőm, de ez a l’oreal az aminek semmi hátulütőjét nem tapasztaltam. Se mentol, se viszketés, semmi. A hibiszkuszos egyébként dettó, de annak az üvege már nincs meg.

A parfüm az év beruházása volt, igaz novemberben, úgyhogy meleg időben még tesztelni kell, de eddig nem bántam meg. Édes, de nem émelyítően, plusz fűszeres is, meg friss is, de emellett a leszáradása nem csak egy sima vanilia, hanem van benne parfümösség, szóval imádás.

Edit: úú elfelejtettem, van az egyik képen egy ilyen szilikonfejű applikátor. Ez még viszonylag új, de liptintekhez, gradient lip-ekhez, ilyen nagyon pigmentált de nagyon mászós ajakrúzsokhoz meg néha randaságokra korrektorhoz is kiváló. És mindezt úgy hogy az enyém hivatalosan körmös eszköz, valami 2 euróért adtam hozzá random rendeléshez. Kb mindent ezzel viszek fel manapság a számra (kivéve ami színtelen, vagy ami extra eszköz nélkül is pikk-pakk szép, de az kb 10% összesen?)

5 Likes

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!:partying_face:
Nálunk most elég rendhagyóra sikeredett, mert kényszerűségből egy s.o.s. fürdőfelújításba kellett magunkat belevetnünk, ami még mindig tart, de már látni a végét. Nem mondom, hogy jól esett, de időnk volt rá és legalább tökéletesen működőképes lesz minden.

Az olvasással még utol kell érnem magamat, de ma reggel végre összeszedegettem a 24-es kedvenceimet:

A tretinoin és a BoJ fényvédő kicsit kakukktojások, mert az év utolsó negyedében kezdtem el őket használni, de mindkettő megérdemelten került ide.

Időszűkében részletes beszámolóval most nem jövök, de ha bármelyikre kíváncsi valaki, szívesen regélek.

@Amadea az új BoJ-ról hozok majd beszámolót, nemsokára felavatom :slightly_smiling_face:

8 Likes

Átérzem a fürdőszobafelújítással járó stresszt, bár nálam “csak” csőtörés volt.
Mi van a kis tégelyben? Csenge szemfesték mono?
Én nagyon retrográd módon raktam össze az éves listákat, szerintem bármi belefér, ami kellemes élményt okozott az év folyamán, és mindig jó látni a több éve regnáló kedvenceket, mert azok tényleg tudnak valamit.
Csak azért nem veszem meg ezt a Dior pirosítót, mert elsején pakolásztam A hiúságok szekreterében és, hm, nagyon sok pirosítóm van.

De jó, hogy neked bevált ez a tretinoin, nekem lefoszlott tőle az arcom (ill. alapozót nem tudtam mellette használni).

Az alapozóról és a korrektorról mesélsz egy kicsit, ha lesz rá időd?

2 Likes

Igen, a mono Glossin beauty, a Hematit árnyalat. Gyönyörű ezüst szín, leginkább topperként szeretem használni.

A tretinoin legnehezebb időszakán túl vagyok, de volt, hogy majdnem elsírtam magam a munkában a tükörbe nézve. Abban az időszakban nem is kentem alapozót, mert úgy nagyon durván “látványos” lett volna.

Az “alapozó” valójában a Glow filter, de az első benyomásos írásom óta még tudnék hozzáfűzni, úgyhogy fogok írni + a korrektorról is mindenképpen.

Gondolkodom majd egy “all time” kedvences bejegyzésen is, mert van bőven, ami évről évre ide kerülhetne :slightly_smiling_face:

1 Likes

Még csak január harmadika van, de a márkanév nem jutott eszembe.:see_no_evil: De az igen, hogy egyszer már említetted.

Horrorisztikus hatása tud lenni a tretinoinnak, egyelőre letettem róla, alapozó/bármilyen, legalább minimális fedést adó termék nélkül szörnyen nézek ki, úgyhogy a retinoloknál garázdálkodom (jelenleg PC Clinical 1%).

Tényleg, ez a Glow filter, emlékszem, hogy áradoztál róla (én is szeretem az ilyen típusú, lélelsimogató cuccokat).

Ha lesz hozzá kedved, én kíváncsi leszek az örök kedvencekre is.

BÚÉK! :four_leaf_clover:

Hozott az elmúlt év jópár új darabot, sok szép illat, kence, sminktermék fordult meg a kezeim között.
Gondolkodás nélkül, az első, ami eszembe jutott, az egy filléres csoda. Most is éppen ez van a számon, lehet, hogy ezért is erre gondoltam elsőre. Mindig, mindenhol, nagyon nagy kedvenc, jó volt nyáron, jó most télen, napközben vagy este, mindegy. Ameddig csak kapható lesz, újraveszem, pont az én színem.

Essence Hydrating Nude Lipstick | KremMania? 302 Heavenly

5 Likes

Egy hülye kérdés: a PC hidratálót (Intensive Repair Cream) használtad együtt retinolszérummal? A pici retinoltartalma miatt kérdezem.

2 Likes

Most még nem, mostanában kezdek neki retinolozni, hanyagoltam, nagyon kellett a hidratálás.
De az Intensive Repair csak 0,01%-os, szerintem simán mehet retinol/al szérum után.

Most van egy nagyon szuper hidratáló sorom, egyenesbe jött a bőröm. Álom.

• Calm toner PC
  • Nerds Beauty Barrier fluid
  • 5% Niacinamid Body Serum PC
  • RESIST Intensive Repair Cream
2 Likes

Végül arra jutottan, hogy egyénfüggő (kinek milyen erősséget bír el a bőre, az milyen típusú és milyen évszak van - az utóbbi miatt kérdeztem, mert nálam is beütött a sivatagi szárazság).
Ráadásul elfogyott a testes, téli hidratálóm. Ugyan könnyű kis krémek, lotionok vannak, de szeretnék egy lezáró krémet.
A Nerds fluidot én is locsolom. Korábban nem szerettem a lotion kategóriát, amiket próbáltam, ennél “szilárdabbak” voltak, és nem tudtam őket hova tenni, de a Nerds passzol a rutinomba.

1 Likes

Az Uriage Barriéderm Cica is egy jó kis zsíros, de gyorsan felszívódó krém, azt is szoktam zárókrémnek használni.

1 Likes

Ebből nekem kb. 5-6 db van, mindegyik táskámban, munkahelyen, sportcuccok között, imádom, nagyon sokat elhasznaltam tavaly. :blush: Tükör nélkül felkenem simán. Nem mondom, hogy tökéletes termék, engem a színével vett meg abszolút. 303 árnyalatot használom.

1 Likes

Tudtam és sejtettem is, hogy financiális szempontból nem jó ötlet ez a topik.:see_no_evil::exploding_head::rofl::rofl:

4 Likes

Én is lestem el pár kedvenc terméket most tőletek, amit ki kell próbálnom :rofl:

3 Likes

Miket?

Nagyon bejönnek a Nyx Buttermelt pirosítók?

Tök jó, hogy nyáron nem kell testápolót használnod, nekem buzgón kenni kell (a lábfejemet pláne).

Nem, meg se nézem a D&G púdert, azt se tudom, hogy ilyen létezik (bár szem alá sose teszek púdert, max. egy pici Hourglasst, ha éppen eszembe jut)!

2 Likes