2019-es sminkkihívás

Vannak azért igen. Még az általam nem szeretett MAC-nek is van olyan rúzsa ami megfelel. A szemfestékek és a por állagú termékek szintén. Alapozóban már nehezebb téma ilyet találni, mert kémiai fényvédő szinten mindenben van, vagy parfüm. De bronzosítót, pirosítót azért bőven találni. Szemhéj alapot is, mistet már nehezebb. Meg tényleg akkora a választék, hogy nekem ez egy jó szűkítés. Meg hát van, hogy az előny kompenzál és a próba alatt beválik, mint pl ez az alapozó: van benne 2 piros pöttyös is de a bőröm imádja https://kremmania.hu/kremek/annemarie-borlind-anti-aging-make-up-alapozo . A másik véglet meg ez, a tökéletes inci-jű naptej, amitől viszkető vörös hólyagos lettem: https://kremmania.hu/kremek/uriage-bariesun-mineral-krem-spf50. Az INCI elemzés nekem egy jó előszűrés, de azért próba alatt derül ki, hogy valami együttműködik-e velem, vagy sem.

4 Likes
3 Likes
2 Likes

Képzeljétek tegnap személyre szóló smink tanácsadáson jártam a themakeuplab Áginál és nagyon hasznos volt. Egy csomó sminkcuccot meg tudtam nézni nála, ki tudtam próbálni. Jeffree Star palettákat, highlightereket, alapozókat, korrektorokat,egy csomó érdekes dolog a kezem közé került, amikre már rég kíváncsi voltam.
Átbeszéltük mit hogyan csinálok jól, mit hogyan lehet fejleszteni és rengeteg konkrét, engem érintő kérdésre választ kaptam.
Szerintem nagyon hasznos volt, mert úgy éreztem amit magamtól elérhettem addig eljutottam és kell egy kis szupervízió.
lab
74478973_1455683794608586_3362641303195090944_n

17 Likes

Micsoda kincsesbánya! Írnál néhány példát, hogy miket beszéltetek át, vagy mik voltak a nagy ráebredések?

1 Likes

De jó! Lesz róla részletes beszámoló, blogbejegyzés? Nagyon hasznosnak tűnik, színtanácsadás után én is gondolkoztam ezen is, de most inkább varróprojektbe fektettem az anyagi forrásaimat :open_mouth: :smiley: Jövőre talán bele fog férni.

2 Likes

Bocs lanyok, megfogom a lenyeget. Kerlek meselj @dunaimano a varro projectedrol!

2 Likes

Izgalmasnak tunik, meselj rola! Nagyon szep sminked lett, csodasan kinyilt a tekinteted ezektol a szinektol. Mi kerult rad es bovult a kivansaglistad?

2 Likes

Régóta szeretnék megtanulni varrni. Anyósomnak, nővéremnek is van varrógépe, de több hónap volt, mire eljutottam odáig, hogy leültem mögé. Egyelőre egy kissé ferde párnahuzatnál tartok. :smiley: Egyébként talán pont akkor indult el bennem a gondolat, amikor sehol nem találtam olyan árnyalatú párnahuzatot, amit kerestem. Ja és hogy miért fontos a színe? :smiley: Hát mert a hálószobánkat igyekszem szürke - mentazöld kiegészítőkkel feldobni. És azt szeretném ha a párnák is ezekben a színekben pompáznának, nem mindenféle rózsaszín, narancs, kék, mikor milyen ágyneműnk van. Mert az ágytakarót csak a párnákig alkalmazzuk. Tudom úgy lenne szép, ha az egész ágynemű huzat egységes lenne, de én szeretem a rózsaszín szivecskés huzatomat, nem akarok mindig szürke és zöld színben aludni. Elég az a párnának. :smiley: Na szóval így indult hogy elkezdtem agyalni, és elindult a fantáziám, hogy mi mindent varrnék még, ha tudnék. Függönyt a fürdőszoba ablakra, huzatot a puffra, kosárka bélést, stb. És az sem lenne baj, ha fel tudnék hajtani egy nadrágot. :smiley: A pinkponilo és a Stitch Budapest szokott nagyon jó kis varró workshopokat tartani, ahol nulláról segítenek csodákat varrni. Nekem pedig pont erre van szükségem. Remélem kis gyakorlás után belejövök.

7 Likes

Nagyon jó lenne egy beszámoló :relaxed:!

1 Likes

Arcápolással kapcsolatban, illetve sminkelőkészítésben és sminkhigiéniában teljesen jó vagyok. A bőröm szép, egészséges, így az alapozásban is a természetes finish megőrzése a lényeg, a kis hajszálereimnek, meg az apróbb színegyenetlenségeknek a korrigálása. Erre az alapozóm tökéletes. Mivel nekem nagy a színkülönbség a téli és nyári színem között abban maradtunk érdemes egy nyári sötét és egy téli világosat beszerezni ugyanabból a jólbevállt alapozóból és az átmeneti időszakra keverni. A korrektorozás szem alatt és a szemem közötti részen valamint az államon előnyös. Ehhez a revoluton folyékony korrektorát használtuk, ami nagyon szépen mutatott rajtam, de én egy másik RMS márkát néztem ki már rég. Korrektorozni lehet még a nevető ráncaim is, de én alapvetően kétféle sminket különböztetek meg. Az egyik a hétköznapi a másik az alkalmi. Ezen a tanácsadáson az alkalmi nagy sminket beszéltük át, és a nevetőránc, valamint az arc stratégiai pontjainak világosítása nekem nem tartozik bele a reggeli 30 perces mindennapi rutinba.
A szemöldökömnek jót tesz a most divatos felfelé borzolás. Ahhoz majd brow soupot érdemes beszerezni de amit találtam az egy terra naturi szemöldök zselé, ami lehet megfelel a feladatra, most próbálgatom. A szemöldököm amúgy rendben van.
Az orrom kontúrozása most már engedéllyel marad ki. Nagy, széles orrom van, ez a védjegyem. Nem is lehet ezt korrigálni és nem is akarom. Szóval én ezzel nem foglalkozom, és csillámosítani sem fogom az orrom hegyét felhívva rá a figyelmet.
Az erősségem a nagy szemem és a szám. Alapvetően minden nagy az arcomon így a zsúfolt fejem smink nélkül is kifejező. A bronzosítást, pirosítást, highlightot így nem kell túlzásba vinnem. pontosan átbeszéltük mettől meddig, hogyan, de kb.ezt csináltam eddig is. A lényeg az volt, hogy a terméket inkább lapogassam bele az alapozóba, ne pedig csuszpitoljam rajta.
A számat bármikor bárhogy kiemelhetem, minél erőteljesebb, élénkebb piros, narancsos rúzsokkal.
Na és a legizgibb rész, amiért mentem is a szemsmink volt.
Ott miliméterről miliméterre átbeszéltük meddig mehetek. A színekkel bátor lehetek, és inkább satír technikákat és ecseteket gyakoroltunk.
A szemöldök soap és a korrektor volt a nagy újdonság. Valamint a szemem stratégiailag nehéz területeinek feltérképezése.
Ezenkívül ami nagyon jólesett, hogy kipróbálhattam pár ikonikus terméket, nars orgasm, JS cuccok, ND paletta, Morphe &JH. …na meg ezer más dolgot.
Amit beszereztem még a tanácsadás hatására az egy catrice ecsettisztító szivacs. Leszedi a színt az ecsetről smink közben, ami nekem nagyon jól jön, mert annyi ecsetem nincs, hogy minden színhez újat vegyek elő. Meg beszereztem a tökéletes alapozómból a téli színem, illetve szem alatti korrektornak a rég kiszemelt RMS-t mert az inika elfogyott.
Nagyon elégedett vagyok magammal, hogy már pl. egy Müllerben nem csábulok el más termékek felé, hanem célirányosan megveszem amire szükségem van és megyek is.
Nagy megkönnyebbülés amúgy és nagyon jó érzés, hogy szinte minden termékfajtából meg van a számomra tökéletes, amiket teljes mértékben elhasználhatok.
Mondjuk a Bobbi Brown krém pirosítóm szerintem életemben nem fog elfogyni, de majd ha ki kell dobni akkor jön csak el az ideje egy újnak, mert tökéletes a színe, imádom és szeretettel használom minden nap.
Ami még hatalmas meglepi volt hogy a fényes nagy csillámos JS highlighterek mennyire csodásak szemfesték toppernek. Szerintem olyat be fogok szerezni jövőre, mert valami fantasztikus. Plusz a JS Thirsty paletta.

7 Likes

Hú de jó ötlet, lehet írok róla majd a blogra, köszi a tippet:). Abszolút egyetértek, rendkívül hasznos. sokat segít még egy tapasztalat sminkelőnek is nemhogy még mondjuk egy kezdőnek. Szerintem nagyon megéri egy ilyen. A projektjeimet én is így szoktam tervezni, mint te. Most értem eg yetap végére, és készül a következő 5 éves terv:D.

1 Likes

Jujjj, nagyon szépen köszönöm:). Egy JS highlighter és a Thirsty paletta került a listámra. A többi nélkül tudok élni, de azokat a cuccokat szerintem nagyon ki tudom majd használni. Nem fogok január elsején nekiesni a netnek értük, de ha valami jó akciót látok jövőre akkor szerintem beszerzem.
A korrektor technikát tervezem fejleszteni magamon, valamint a szemsminkem szeretném tovább gyakorolni és szintidőt javítani, hogy minél jobb legyen minél rövidebb idő alatt. Gondolva itt a munkás reggelekre hajnalban.
https://kremmania.hu/kremek/make-up-for-ever-make-up-forever-hd-invisible-cover-alapozo
nars orgasm
https://kremmania.hu/kremek/makeup-revolution-conceal-and-define-folyekony-korrektor c2 árnyalat
egy csillámos MAC bronzer, ami nagyon szépen mutatott
a szememen a füves paletta volt, meg még jó néhány színben passzoló árnyalat más palettákból
MAC paint pot volt az alap
MAC ceruzák voltak a satírok, meg a vízvonal.
A szempillaspirál Hourglass volt, a számon pedig a pillow talk ceruza volt egy catrice fénnyel.

2 Likes

pls ne nézzetek teljesen hülyének, de mi az a brow soup?

2 Likes

Bocsi én írtam el:D

jaa, értem. ezt hallottam már. oké, megnyugodtam :smiley:
és ez a technika valamennyire vízálló?

1 Likes

Igen-igen én posztoltam éhesen:D:D. Ma kezdtem el tesztelni ezt a verziót és nem is soappal hanem zselével. Még nincs tapasztalatom róla.

1 Likes

JSC highlighter: de jó, hogy ezt írod, mert arcon nekem annyira nem tetszik, olyan száraz az állaga (Hypothermia van meg), ki fogom próbálni szemfestékként.

1 Likes

Örülök, hogy ennyire bejöttek a JSC cuccok.:slight_smile: Marionnaudon szinte mindig van 20%-os akció, de a Beautybayen is el lehet csípni.

1 Likes

https://www.beautybay.com/p/jeffree-star-cosmetics/supreme-frost/hypothermia/
Azt hiszem ez volt az. Csodás topper, de highlighternek nekem sok lenne.
Na most nézem, hogy ugyanaz, mint amit te is írtál:D.

1 Likes