2019-es sminkkihívás

Juvia’s es Ace palettaim nincsennek, de ezt azzal magyarazom, hogy nekem nem allnak jol a sotet szinek (valoban bevert kepuve tesznek). Elenk szinek vannak az uj Jeffree Star kolllekciobol, pedig en annyira elhataroztam, hogy attol a pasastol semmit sem veszek. A pigmentaltsag/mennyiseg/ar meggyozott, utalhatom a fickot de piszok jo termekei vannak. Az Alien paletta egy csoda, ha teheted massz bele. Bar tudom, hogy Mo-n ez olyan, mintha az urutazasra invitalnalak a budaorsi nemzeti urprogram kereteben. Az egy jol kihasznalhato paletta hosszutavon a mindennapokban es fantasztikus a minosege. Azt szerettem volna megvenni, de ott volt a Jawbreaker is, es hat ize… az limitalt es micsoda szinek. Az sem baj, ha nem hasznalom, ilyen szineket senki sem fog megkockaztatni, vagy ketlem hogy kepes hozni ebben a minosegben.
A JP Warriorja szuper jol kihasznalhatonak tunik, nekem az OPV Oshun palettaja van meg, ami nehany szinben hasonlo. A Jouer is klassz.
Jo izlesed van, szivesen raneznek a gyujtemenyedre en is!
Jo hogy te is kincskereso vagy! :slight_smile: Parfumok teren tartom magam annak, de az egy masik bunbeeses. Szerencsere ott stagnalok jelenleg, boldog vagyok azzal, amim van. (Ha nem vennek 15 evig egy parfumot sem, akkor is kihuznam)

1 Likes

:D, igen az a bacon szag tényleg durva, nekem az a szerencsém, hogy rossza az orrom:D.
Nagyon nehéz helyzetben lennél akkor ott, ha önmegtartóztatásra adnád a fejed. Nekem is nagy támogatás azért, hogy faluba költöztünk és nincs pláza a közelben haza felé menet, kis pihenésképp. Bár online is könnyen bajba lehet kerülni, sőt talán még egyszerűbb is. Én nagyon rákaptam az online vásárlásra, mert most kisgyerekkel sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb is. Valószínűleg ez meg fog maradni majd később is, mert teljesen elszoktam a sorban állástól, parkoló kereséstől és értelmetlen embertömegtől. Patika, pipere, élelmiszer, minden online jön.
A fast fashion hasonlat nagyon találó. Az elv is teljesen ugyanaz. Én azzal próbálom kordában tartani a vásárlási terveim, hogy tudatosan felépítek egy tervet,a mihez tartom magam. most pl. peptid kúrát tartok TO és DE termékekkel, ami kitart ősz elejéig, ami után jön majd egy retinol kúra, aztán egy hámlasztós kúra, majd egy C vitamin tavasszal. Felírom mi a következő terméklista, utánajárok a megfelelő cuccoknak és kidolgozok egy stratégiát. Ez eléggé leköt és visszatart az impulzus vásárlástól, még akkor is ha pl.pon elfogy majd az ajakápoló. Abból is tudom mi lesz a következő amit beszerzek és tervezek egy lip treatmentet is. Most tesztelek egy mintát a Veneffettől, aztán megnézem mit tud a mostani ajakápolóm, azatán peptid kezelést szeretnék és összehasonlítom az eredményeket. Kicsit sem vagyok megszállott:D

A színekkel csak nemrég kezdtem el ismerkedni, de annyira jó ezekre a palettákra csak ránézni is:D. Az új JS paletta azért nem izgat mert rengeted színem van itthon, de egy kihasználható megbízható Alien, na ezzel most meggyőztél melyik legyen majd jövőre az enyém. Az OVP-ra rákeresek. Fura amúgy hogy a környezetemben senki nem érzi át, érti meg ezt a fajta mániámat:D. Nem tudom neked van-e a környezetedben olyan akivel meg tudod ezt osztani. Nekem a fogadalmam sem igazán érzik át emiatt.
A Parfümökkel viszont hatalmas mázlim van, mivel rossz az orrom nem izgatnak a parfümök van 3 szerelem illat. Az egyik volt, a másik van, a harmadikat tervezem majd beszerezni:
https://kremmania.hu/kremek/dkny-be-delicious
https://kremmania.hu/kremek/nina-ricci-bella-edt
https://kremmania.hu/kremek/versace-versense
Neked mi most a kedvenc illat? Az én ízlésemből látszik, hogy eléggé egy vonalon mozgok:).

Kicsit talan OCD-s is lehetsz, de jol van ez igy! :slight_smile:
Tetszik ez a kura szezon, franko hogy megosztod, mert ez inspiral engem is.
Ne is mondd! Par honapja mi is falura koltoztunk, igy ahhoz a plazahoz, amihez korabban 14 perc alatt eljutottam, most fel orat kell vezetni, de ez tokeletes. Igy a szezonvegi kiarusitas is online ert utol, csak vissza a boltba vittem a cuccot, igy redukaltam a plaza latogatast. Oszinten, nem is hianyzik, mert ido- es penzkidobas, emellett tokre sajnalom a dolgozokat, akik a hanyag es nemtorodom vasarlok utan pakolnak a boltokban. A Primark peldaul egy tinedzser lany szobajara emlekeztet, csak 500x-os meretben. Minden a foldon, nincs az a pakolo mennyiseg a boltban, aki a saskajarast helyre rakna. Mellette szol, hogy nem jarok fast fashionba, csak ha a lanyom is velem van. Erre keszulj fel, hiaba latja a lanyod (ha nagyobb lesz), hogy te online nyomod, o biztos maskepp szeretne majd a ruhatarat felepiteni es engedni kell oket a maguk utjan jarni, plane ha mar professzionalis munkavallalok. Ezert tudom, mi van a Primakban, haha. Azert falun lakni nagyon jo London utan, az eletminosegunk az egekbe ugrott.
Tobbnyire online vasarlok, de neha tartunk csajos programot a lanyommal, raadasul ‘pont’ az outletben dolgozik, van kedvezmenykartyam is, puff neki. :smiley:

1 Likes

:D, ezen az OCD-n mekkorát nevettem, teljesen igazad van, csak ennyire nem akartam ezen a fórumon kitárulkozni, mert még paranoiás is vagyok:D. A falusi élet egy csoda. 18 év után hagytam ott a fővárost, és már több, mint 2 éve egy kis faluban élünk, imádom. Sokkal-sokkal élhetőbb ahogy mondod. A lányod nagyon izgalmas helyen dolgozik, egy igazi fertő lehet, főleg kedvezménykártyával:D. A kislányom személyiségére nagyon kíváncsi vagyok, alig várom, hogy jobban megismerjem, milyen kis lélek, mert most 2 évesen még kis ösztönlény. A neveléssel szerintem max csak finomítani vagy rontani lehet, de a nagyja úgyis genetika.

A DKNY-t megjeleneskor nagyon szerettem, ne becsuld ala! Jo kis parfum az, a minap gondolkodtam hogy egyszer ujra kene venni. Nina Ricci Bellaja pedig a lanyom egyik vagyott parfume. :slight_smile:
Parfumbol csak harmat tarthatok elol egyszerre, ez a szabalyom. A jelenlegi valasztasok:
https://www.fragrantica.com/perfume/Caron/La-Selection-My-Ylang-17793.html
Ez egy nem tul fiatalos parfum, ami feher viragok es oszibarack varazslatos kevereke rajtam.

https://kremmania.hu/kremek/comme-des-garcons-concrete
Ez egy fura illat, ami nem oriasi szerelem, de nem ereszt. Fogalmam sincs hogy irjam le. (nem vagyok jo parfum leiro, es az orrom sem annyira jo, inkabb csak a ‘rajongas a finom illatokert’ a pontos leirasom) Kellemesen edeskes de ott a musk, amit ki nem allhatok. Kicsit mint a gyerekszirupok, amik utalatosak amikor be kell venni, de egy eletre emlekszel az izere.

https://kremmania.hu/kremek/l-artisan-parfumeur-batucada
Ez pedig egy konnyed lime-os limonade illat enye sos fenhanggal. Szerencsere eleg tartos rajtam.

1 Likes

Tök jó ez a lista! Pont a hétvégén készítettem el én is az enyémet, hogy lássam, mennyi cuccom is van igazából. Kis inspiráció az önmegtartóztatáshoz. Most azt hiszem visszafoogm magam, mert mindenem megvan. Azt hiszem. :smiley: De jó tudni, hogy hány hidratálóm van, és nem kell egyet csak azért vegyek, mert ezer éve szimpatikus és épp a plázában vagyok… Pont múlt héten esett meg, valamelyik topikban emlegették a Pupa szülinapi kedvezményt, gondoltam elmegyek és kiváltom a kártyát, veszek valamit féláron. Már a plázában voltam (a Pupába még nem mentem be), amikor emlékeztettem magam, hogy hiába lenne tök jó ötlet akár egy új rúzs, vagy egy csontszínű mono szemhéjpúder, stb., valójában semmi szükségem rá. Nem hiányzik a gyűjteményből sem, a szerzési vágynak pedig nem engedünk.

2 Likes

Nekem nagyon tetszett a dkny AZ a friss, harapni valò zöldalma illat. De amikor munkába menet minden 3. Személyen ezt éreztem, akkor mar nem kellett. Most, hogy senkin nem érzem màr, lehet, hogy ûjra használni fogom.Vorformatierter Text

A kornyezetemben a lanyom a legjobb beauty baratnom. Neki is oriasi keszlete van, mas az izlese igy alig van atfedes a cuccok kozott. Probalom tudatositani vele a borapolas fontossagat, tobb kevesebb sikerrel. Mindig hasznal fenyvedot es orommel veszek neki hatekony proba csomagokat (Paula’s Choice). Ha onmaga csabulna el valamire, mindig megnezi van-e alkohol az INCI-ben. O megszallott ruha vasarlo volt, amit mar maga mogott hagyott.
A baratnoimnek szoktam adni a folosleges cuccot. Aki a ruzsokat imadja, az ruzst kap stb. Egy nagyon jo baratnom van, aki nyitotta valt a sminkelesre, o neha tanacsot ker hogy mi a penztarcabarat natur matt paletta, ami Mo-n elerheto es videokat nez a ‘csontositasrol’ yt-on. Ez oriasi siker. De senki nem fogadta meg a lanyomon kivul, hogy a fenyvedelem a legjobb anti aging. Neha rakerdeznek, hogy en mindennap hasznalok-e fenyvedot, hiaba sulykoltam evekig ez a legfontosabb lepes a borapolasban.
A fium lepodott meg reges regen, hogy nekem mennyi szemfestekem van, amikor a monokat pakoltam ki a haloszobankban attekintesre. Viccesen nevetett es elfogadja hogy azota csak novekszik a gyujtemenyem. Nagyon draga (Natasha Denona, Pat McGrath) palettam meg nincs, mert arra sajnalom kiadni a penzt, de ellinkeltem neki hogy melyik tetszene alkalomra. A reakcioja, hogy ez heroin arban van. Igaza van. :smiley: Siman vehetek belole egy darab verseny gumit a kocsimra/kocsijara, nade akkor meg kell masik harom. Ilyen ervekkel nem lehet vitazni. (Kar, hogy nem jarunk ki track dayre, akkor volna a verseny gumiknak ertelme, haha)
Tavolabbi korrel nem tudom megosztani ezt sem. Egesz eletemben olyan hobbijaim voltak, amit a kornyezetem nem ertett meg, ‘ez csupan penzkidobas’.
Van egy kis OCD-m. Mindent rendszerezek, szamon tartok, irrelevans dolgokat is (emberem regi hobbijai). Ugyan vele nem tudok mindenben osztozni, de onzetlenul elfogadja a penznyelo szenvedelyem. O hasznal sajat arctisztitot, hidratalot es fenyvedot is, mert latja a sokkal fiatalabb baratjan a rancokat es nekem tetszeni akar a jovoben is. Tudja hogy ez mennyire fontos nekem, igy boldog vagyok a mikro kornyezetemben. A tobbire meg itt a kremmania! :hugs:

2 Likes

Azt en sem szeretem, amikor egy szamomra kedves illat tomegtermekke valik. Szerencsere ezek sokaig eltarthatoak, es elo lehet venni oket miutan elmult a hype. Aztan lehet talalgatni, hogy miezmiez, valahonnan nagyon ismeros illat! :sunglasses:

1 Likes

Ugyes vagy! Fontos hogy tudjunk ellenallni a kisertesnek, mert ezek tobbnyire penzkidobasok. Csak gondolj a kedvenc ruzsodra vagy a mar meglevo csontszinu satirozo szinre, ami tuti hogy benne van valamelyik meglevo palettadban. Ha elfogy, akkor indokolt az uj beszerzese. Netan ha nyaralni vagy, akkor jobb egy uj ruzst hazahozni egy hutomagnesnel, mert elmennyel parosul a hasznalata a komor teli reggeleken. :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes
3 Likes

Végre én is felbátorodtam, és csatlakozom ehhez a kihíváshoz. Alapvetően azért tetszett meg ez a kezdeményezés, mert gyakran azon kapom magam, hogy találok egy jó színkombót és a végtelenségig csak azt használom, mert reggelente nincs időm új összeállításokkal kísérletezni. Talán most kicsit rá tudom venni magam ezen keresztül, hogy legalább hetente egyszer valami újat is kipróbáljak. :smiley: A legutóbbi feladat kapcsán szeretnék bekapcsolódni, és két színként a pirost / bordót valamint a számomra meghatározhatatlan színű Petrolt a Soph x Revolution palettából választottam. Most megértettem a szenvedéseiteket a sminkfotók készítésével, valóban nem egyszerű művelet.

IMG_20190801_113422_187

16 Likes

Na ilyen szemekre érdemes rákenni a szemhéjfestéket, nem ám az olyan lebiggyedtre, mint az enyém! :hear_no_evil:
Szuper lett!!!

3 Likes

Jaj nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! De ilyet ne is mondj, engem pont Te nyűgözöl le. Nagyon frissnek és üdének nézel ki a képeken!

1 Likes

Jaj, köszönöm, igazán aranyos vagy! :relaxed:
De gyakran eszembe jut, hogy feladom a szemhéjam elleni küzdelmet az ecsettel, mert olyan kicsi a csataterem. :smiley:
Szóval tényleg van, hogy nagyon elkeseredek, hogy kell-e ez nekem.

Nagyon szép!
Érdekes módon nekem ez a paletta egyáltalán nem vált be, sőt, ez a Petrol szín, ami a legjobban tetszett a képek alapján, olyan semmilyen volt rajtam…

1 Likes

Én is sok helyen olvastam, hogy a Petrol a legnagyobb csalódás benne, de nekem ez a kedvencem. Ujjal szoktam felvinni és nagyon szépen pigmentált így

Nagyon szép a smink és te is! Tetszik a bordó-petrolkék (rettentő ötletes vagyok…) kombináció.
A szemöldököd természetesen ilyen, vagy rajzolz hozzá?

1 Likes

Köszönöm szépen :blush: a szemöldököm sűrű természetesen is viszont nagyon nagyon szőke, és néha alig látszódik emiatt. Mostanában a Catrice EyeBrow Stylist szemöldök ceruzáját használom 045 Never Be ASHamed árnyalatban. Tulajdonképpen átszíneztem vele az egészet, hogy valami látszódjon is abból a formából és mennyiségből ami van:D

4 Likes