Vintage sminkszerek és egyebek

Én is magamat. :grinning:
Apukám haja kevés és vékony szálú, anyukámé dús volt és drótszerű.
Az egyik nővérem haja olyan mint apukámé, a másiké pedig mint anyukámé. Aztán itt vagyok én, a szerencse lánya, az én hajam dús, mint anyukáme, de könnyen kezelhető, mint apukámé. :smiley:

5 Likes

A szerencse lánya :smiley:

1 Likes

Én is utálom a macerát a hajmosás körül. Nekem csak kádba hajolva lehet alaposan tiszítani, az azt jelenti, hogy 10 perc kepeszkedés alatt 2x samponozok, 1x balzsam vagy pakolás 1 percre, és utána alig tudok felegyenesedni (gerincbajok). Viszont dús (nem nyafogok, örülök). De az érzést én is csÍpem, amikor tiszta lesz :relaxed:

7 Likes

Én is a szerencsések között vagyok. Igaz, hogy vasalás nélkül olyan, mint Hagridé :rofl: de sok, gyorsan nő (most kb nekem is hátközépig ér) és nem zsírosodik. Heti egyszeri hajmosással végig frissen mosottnak tűnik. Másnap reggel pedig végigmegyek rajta GHD-vel (4 éve fektettem be rá, azóta is hálát adok érte magamnak). Semmiféle balzsamot meg ilyesmit nem használok, a sampon is kb teljesen mindegy, amit a férjem vesz magának, általában Head&Shoulders.

3 Likes

Magát a hajmosást én is szeretem, bár annyira nem vagyok szerencsés. Viszonylag gyorsan nő, de nem olyan dús a hajam, ráadásul zsírosodik is, egy héten 2x kell mosni, ellenben állandóan égnek állnak a babahajaim. Viszont imádom a frissen mosott hajamat, sokat dob a hangulatomon. :slight_smile:

3 Likes

_20200228_212052

7 Likes

Óóó, anyucikám illata volt. Asszem az övének a kupakja is pepitás volt, de ilyen öntős. Szeretem a mai napig!

4 Likes

A kép is milyen hangulatos! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Sajnos ez már büdi, de szeretem nézegetni. :slight_smile:

2 Likes

Imádom ezt a kis dobozt. :slight_smile:

1 Likes

Ú, nem szoktam kalapot hordani de ezeket nagyon felpróbálnám :grin: tényleg jók lennének az ominózus fekete fehér képhez, amihez meghoztátok a kedvem​:heart:

5 Likes

Az a jobb oldali madárka annyira élethű, hogy már 10 perce nézem, hátha fütyül egyet! :smiley:

4 Likes

Én mindig első munkanap előtt mosom meg, illetve délelőttös héten plusz egyszer, ha van erőm. Ha bent kell maradni plusz négy órát, akkor végem van és nem érdekel. A derékig érő hajam úgyis kontyban hordom, meg ha valakinek nem tetszik nem néz rám.

4 Likes

Ide is felteszem a régi-új szépségemet, amit @Alsace- tól kaptam:
20200316_175651

9 Likes

Legyen sok sok örömöd benne :kissing_heart: :gift_heart:

2 Likes

Nem a hajmosás jelenti a gondot, hanem az utána következő tortúra, hogy valami vállalható formát adjak a hajamnak :frowning:
Hogy ne egy szénakazalt legyek kénytelen nézegetni a fejemen. Igazából szakmunkát (fodrász)igényel, hogy úgy nézzen ki, ahogy én szeretném (nem “frizura” csak normális, haj-szerű haj állagú legyen)
Derékig érő hajjal semmi gond, akár magától is megszáradhat ha idő van rá és szép úgy is.
Én ezt az egyet őszintén irigylem azoktól, akiknek erre nincs gondjuk, nem tudják milyen szerencsések hogy csak mosni kell ahhoz hogy szép legyen!

5 Likes

Teljes mértékig átérzem a helyzetet, egy cipőben járunk!

3 Likes

Nem is tudják mi pénzt és időt takarítanak meg azok, akik könnyen kezelhető hajjal születtek…ezt csak az tudja aki nap mint nap küzd a hajával. Én nagyon ritkán vagyok hajlandó otthon megmosni, egy héten egyszer elmegyek fodrászhoz, és szárazsamponnal “életben tartom” a következő alkalomig.

3 Likes

Milyen is a hajad, kép? :slight_smile:

Hogy milyen? A harmincas éveim közepéig (szülésig) semmi gondom nem volt vele. Nem volt az a kimondottan szép haj - sötétbarna, vékonyszálú, szöszölődős, enyhén hullámos, nem azok a bájos kis loknik, csak éppen hogy sehogyse álljon - de átlagos mennyiségű volt és akármekkorára meg tudtam növeszteni. Hosszú hajam volt világéletemben. Fél évben egyszer látta fodrász hogy vágjon belőle.
És most jön a horror. A harmincas éveim végén egyszer véletlenül levágták túl rövidre, vállat vontam, na és, megnől - és nem nőtt meg. És folyamatosan hullott, vékonyodott - persze minden vizsgálat negatív! - de a legborzasztóbb volt hogy nem tudtam megnöveszteni. Kb nyolc éve eluntam, és azóta hajhosszabbításom van. Hogy jót is mondjak, most egész jó állapotban van. Most leálltam a festéssel és csak színezzük - szerencsére nincs sok ősz szálam - hajvasalás tilos, csak kiszárítva van (azt muszáj), szedem a Magic hair Maxot folyamatosan, használom az Alpicort Plust folyamatosan (hormonos hajszesz) és hormonpótlást szedek két éve (most 51 vagyok). Hogy ezek közül melyiknek köszönhetem a mostani javulást. nem tudom, szerintem úgy összességében mind. Nem szabad feladni, mindent ki kell próbálni és ha valami bevált, élethosszig alkalmazni. Már egy autó árát biztos ráköltöttem, hogy haj legyen a fejemen (saját plusz pót), ezért írtam, milyen szerencsés az akinek ezzel nincs gondja. Képet majd rakok de most épp zuhanyzókonttyal vagyok 3 napja… :crazy_face:

2 Likes