Viccek, poénok, vicces képek - nevessünk együtt

Ez olyan sapiban bent a házban, van aki szerint jól néz ki, de teljességgel értelmetlen.

A “tetszik”-től falra mászok, szerintem egy rettenetes modoroskodó nyelvi torzszülemény, lehet udvariasan szólni valakihez e nélkül a teljesen fölösleges ige nélkül is. Én a fiamat mikor magázódni tanítottam - igen, egyszerűen nem ismerte ezt a megszólítást, családi és baráti körben teljesen természetes volt a tegeződés korosztálytól függetlenül, csak oviban lett téma - tudatosan nem így tanítottam. Ja, és a “csókolomot” is kihagytuk, napszaknak megfelelő köszönés mindenkinek kezdetektől fogva, elejét véve a kamaszkori suta helyzeteknek (pl. felnőtt fiatal férfinak fiútól: “csókolom” :woozy_face: brrrr)

6 Likes

Hogyan? Ruha alá, fölé, helyett… :joy: max mint munkaruha szexipari dolgozókon

Engem is általában fiatalabbnak néznek, és én örülök ennek, az zavarna ha vki nagyikorúnak gondolna :grinning: a tegezés sem zavar, nem gondolom hogy valaki, még ha nálam fiatalabb is, ezzel tiszteletlen akarna lenni.

2 Likes

Nekem van egy ehhez hasonló izém, de nem tudtam hogy ez hám. Rockkoncertekre, bandapóló fölött szerintem menő, de máshova nincs nagyon kapacitásom felvenni :smiley:

1 Likes

Engem se. Annyit várok el egy pénztárostól, hogy adja ide a szajrét.:smiley: Találkoztam bunkókkal is, de a magánügye, az én napomat, kedvemet nem befolyásolhatja egy ennyire kívülálló személy aktuális kedve.

1 Likes

Ez pontosan így zajlott nálunk tegnap. :grinning:

FB_IMG_1662584368458

12 Likes

FB_IMG_1662584991165

16 Likes

Dettó :laughing:

1 Likes

Nem vagyok otthon ezekben a sztorikban, de a jobb oldali nem Legolas, a tünde? Nekem nem jön ki a név közel sem a felirat alapján. Vagy lemaradtam valamiről? :sweat_smile:

1 Likes

Mivel én sokkal bonyolultabban (vagy inkább körülményesebben) tudnám leírni, itt a wikipédia szócikk (viszonylag rövid):

2 Likes

A másik csávó meg most a Sárkányok házában szerepel, egy Targaryen.

1 Likes

Hű, ez tényleg rengeteg infó! Köszi! :grinning:

Nem is igaz mert ő a Koronából a Fülöp herceg :smiley:
…most akkor megyek és szépen kikísérem magam

4 Likes

Mostmár kezd érdekelni az a sorozat (eddig nem láttam), mert a Sárkányok házában nagyon jó. Gondolom ott is.

Igen! Rá is kerestem az első rész alatt, hogy honnan ilyen ismerős ez a színész! Amúgy szerintem nagyon tehetséges, jól adja mind a kettőt és szerintem nagyon jól passzol hozzá a magyar szinkron is (általában a felirat híve vagyok, de néha olyan jól beletrafálnak, hogy még a saját hangnál is jobban szeretem a magyart, ő is így járt).
By the way: alig várom már a Korona új évadát!!! Te is @Luiselotte ?

1 Likes

@asianlover igen várom, szeretem azt a sorozatot. Geraldine Chapline , Helena Bonham -Carter és Gilian Anderson fantasztikus volt benne, egyszerűen teljesen odavoltam a játékukért.
Ami idén ősszel még érdekel az a Marlyn Monroeról szóló film , mostanában fog megérkezni a Netflixre.

1 Likes

Erről jut eszembe :grinning: (ha még nem volt):

received_615438466564434

7 Likes

Nagyjából hasonló a véleményem.
A tisztelet, korrektség, udvariasság, kedvesség független attól, hogy magázódunk vagy tegeződünk.

Csak egy példa a sok közül, gondolom mindenki hallott már olyan sztorit, amiben egy orvos ultra paraszt volt a betegével. Tegezni szokták a magyar orvosok a betegeiket? Hát nem jellemző.

Nekem semmi bajom nem lenne azzal, ha kikopna a magázódás a magyar nyelvből. Léteznek nyelvek, amelyekben nincs magázódás/tegeződés, és jól elvannak anélkül is. A nyelvek amúgyse statikusak, hanem fejlődni, változni szoktak.

4 Likes

Annyira kedves ez a kisfilm, sokszor megnéztem màr.

11 Likes