Ez olyan sapiban bent a házban, van aki szerint jól néz ki, de teljességgel értelmetlen.
A “tetszik”-től falra mászok, szerintem egy rettenetes modoroskodó nyelvi torzszülemény, lehet udvariasan szólni valakihez e nélkül a teljesen fölösleges ige nélkül is. Én a fiamat mikor magázódni tanítottam - igen, egyszerűen nem ismerte ezt a megszólítást, családi és baráti körben teljesen természetes volt a tegeződés korosztálytól függetlenül, csak oviban lett téma - tudatosan nem így tanítottam. Ja, és a “csókolomot” is kihagytuk, napszaknak megfelelő köszönés mindenkinek kezdetektől fogva, elejét véve a kamaszkori suta helyzeteknek (pl. felnőtt fiatal férfinak fiútól: “csókolom” brrrr)
Hogyan? Ruha alá, fölé, helyett… max mint munkaruha szexipari dolgozókon
Engem is általában fiatalabbnak néznek, és én örülök ennek, az zavarna ha vki nagyikorúnak gondolna a tegezés sem zavar, nem gondolom hogy valaki, még ha nálam fiatalabb is, ezzel tiszteletlen akarna lenni.
Nekem van egy ehhez hasonló izém, de nem tudtam hogy ez hám. Rockkoncertekre, bandapóló fölött szerintem menő, de máshova nincs nagyon kapacitásom felvenni
Engem se. Annyit várok el egy pénztárostól, hogy adja ide a szajrét. Találkoztam bunkókkal is, de a magánügye, az én napomat, kedvemet nem befolyásolhatja egy ennyire kívülálló személy aktuális kedve.
Ez pontosan így zajlott nálunk tegnap.
Dettó
Nem vagyok otthon ezekben a sztorikban, de a jobb oldali nem Legolas, a tünde? Nekem nem jön ki a név közel sem a felirat alapján. Vagy lemaradtam valamiről?
Mivel én sokkal bonyolultabban (vagy inkább körülményesebben) tudnám leírni, itt a wikipédia szócikk (viszonylag rövid):
A másik csávó meg most a Sárkányok házában szerepel, egy Targaryen.
Hű, ez tényleg rengeteg infó! Köszi!
Nem is igaz mert ő a Koronából a Fülöp herceg
…most akkor megyek és szépen kikísérem magam
Mostmár kezd érdekelni az a sorozat (eddig nem láttam), mert a Sárkányok házában nagyon jó. Gondolom ott is.
Igen! Rá is kerestem az első rész alatt, hogy honnan ilyen ismerős ez a színész! Amúgy szerintem nagyon tehetséges, jól adja mind a kettőt és szerintem nagyon jól passzol hozzá a magyar szinkron is (általában a felirat híve vagyok, de néha olyan jól beletrafálnak, hogy még a saját hangnál is jobban szeretem a magyart, ő is így járt).
By the way: alig várom már a Korona új évadát!!! Te is @Luiselotte ?
@asianlover igen várom, szeretem azt a sorozatot. Geraldine Chapline , Helena Bonham -Carter és Gilian Anderson fantasztikus volt benne, egyszerűen teljesen odavoltam a játékukért.
Ami idén ősszel még érdekel az a Marlyn Monroeról szóló film , mostanában fog megérkezni a Netflixre.
Erről jut eszembe (ha még nem volt):
Nagyjából hasonló a véleményem.
A tisztelet, korrektség, udvariasság, kedvesség független attól, hogy magázódunk vagy tegeződünk.
Csak egy példa a sok közül, gondolom mindenki hallott már olyan sztorit, amiben egy orvos ultra paraszt volt a betegével. Tegezni szokták a magyar orvosok a betegeiket? Hát nem jellemző.
Nekem semmi bajom nem lenne azzal, ha kikopna a magázódás a magyar nyelvből. Léteznek nyelvek, amelyekben nincs magázódás/tegeződés, és jól elvannak anélkül is. A nyelvek amúgyse statikusak, hanem fejlődni, változni szoktak.