Legalább másfél évtizede hordok Ecco cipőket, viszont a pandémia óta azt vettem észre, hogy nagyon sok lett a merev talpú modell. Nekem meg pont a rugalmas talpúak a kényelmesek, így már nehezen találok magamnak ott cipőt. 
Hű, én is nagyon régen. Még albérletben laktunk az Árkád mögött (még a hozzáépítés előtt), és az első cipőimet még akkor vettem. Sarkantyúm volt, nagy fájdalmakkal, de sugárkezelést nem adtak, mivel még akkor nem volt gyerekem. Egy fórumban írta valaki, hogy neki az Ecco cipőkkel jött helyre.
Kipróbáltam én is, és azt kell mondanom, hogy csodát tett.
Ma voltam a rendelt cipőért, beszélgettünk az eladó lánnyal, mondtam, hogy már nagyon régóta hordom ezeket a cipőket, mégaz Árkád kicsi volt. Aztán hazafelé rájöttem, hogy lehet az eladó még óvodás volt. A nagyfiam már 18 éves lesz idén, és ő már a saját lakásunkba született, szóval ebből kiindulva lehet már 20 éve is van, hogy ezeket hordom.
Én ezeket az újfajta (jó, már azok is legalább 10 éve vannak) lyukacsos talpú cipőiket nem szeretem. Az egyszerű sneaker az én világom. Azok ráadásul nagyon letisztultak is náluk.
Egyébként ezt vettem, ennek abszolút rugalmas a talpa:
Ebből a színből már nincs (valamiért imádom a bordó cipőket), de másból van, bár ezek már nem ennyire jó áron (én 26-ért vettem).
Hú, ez nagyon baba.
Abszolút “old money” stílusban nyomom, na nem azért, mintha hercegnőként születtem volna, csak ezek a letisztult dolgok állnak hozzám közel.
Jelentkezem, még egy lelkes Ecco rajongó.
Évek óta csak Ecco cipők, többnyire ugyanaz a modell, most éppen púder-rózsaszínben. A legfontosabb, hogy soha, de soha ne ázzon be, mert utálom, ha a lábam fázik, szóval GoreTex. Kicsit nyekereg, de ezzel együtt tudok élni, a kényelem a legfontosabb.
Ebből nekem a bézs van, ez jó modell, rugalmas a talpa
Csak csúszkál benne a lábam, nem tudom miért, szerintem eddig az az egyetlen ECCO cipőm, amiben csúszkál a lábam. És mindig ugyanazt a méretet veszem.
A tavaszi/őszi modellekből én is a sneakereket szoktam venni, de azt tapasztalom, elég sok sneaker jellegű cipőjüknek kifejezetten merev a talpa.
A lukacsos talpú alatt a Gruuv modellekre gondolsz?
Belekotyogok:
Nekem ez volt a kedvencem (szintén Ecco), de már réééég nem kapható. Nem szép, de nekem meg a talpi ínszalag gyulladás jött rendbe ezzel. Olyan szuper kialakítású a belső része, hogy puha is, támaszt is. Használt oldalakon szoktam levadászni 1-1 szinte új példányt. Nem beszéve arról, hogy az ára is a töredéke egy vadi újénak. (Anno 60ezer volt újonnan
)
Olyat még nem próbáltam, nekem egy Biom volt, ha jól emlékszem. De ez már elég régen volt.
Érdekes ez a lábcsúszkálás, nekem nincs vele ilyen problémám.
Hát, én nem is tudom. Nyárra van néhány Leon szandálom és papucsom, egy Adidas cipőm, egy Merrel túracipőm, de egyébként szinte az összes lábbelim Ecco, a körömcipőtől a csizmáig.
Talán ez a két márka van az életemben, amitől nem találtam jobbat és ragaszkodom hozzájuk: cipőben az Ecco és melltartóban az Anita.
Ez a kettő nemcsak a minőségük miatt fontos, de az Ecco cipőben nem fáj a lábam, az Anita melltartóval pedig a G kosárral sem fáj a hátam/vállam.
Biom-om van, nem ez a modell, de nagyon hasonlóan néz ki, mint ez, csak női verzióban:
https://hu.ecco.com/termek/ecco-biom-lite/802384/02038
Nekem nagyon kényelmes, rugalmas a talpa.
Lehet, hogy ez a fajta nekem is jobban tetszene, mint a lyukacsos talpú. De végül is az a lényeg, hogy aki szeretne náluk venni, az találjon olyan modellt, ami beválik neki. 
Ja, főleg az április 12.