Terhességi csíkok megelőzésére?

Sziasztok!

Elsősorban olyanok termékjavaslatait várom, akik tényleg használták az adott szert, és az valóban megakadályozta a striák kialakulását a hason terhesség alatt. Tanulságképp jöhetnek azok a kencék is, amik semmit sem érnek.

Köszönöm mindenki segítségét!

1 Like

Nem tudom mennyire mérvadó a válaszom, de nekem mell növekedés miatt lila csíkjaim voltak, évekig testápolóval kentem be, és végül fehérré halványodtak, majd el is múltak.

Szerintem alapvetően genetika kérdése, hogy mennyire rugalmas a bő és hogy viseli a terhességet. De ahogy növekszik a has, egyre jobban feszülni és viszketni fog a bőr, ezeken pedig a hidratálás segít. Hogy mondjak konkrét terméket is Bioderma Atoderm testápolót és sima mandulaolajat használtam már kezdetektől fogva. Illetve a mandulaolaj elfogyasztása után egy saját márkás (Dm vagy Rossmann) baba-mama olajat. Nem lettek csíkjaim. :blush:

2 Likes

Én annakidején (17 éve) a Vichy striák elleni krémjét használtam. Egy csík sem lett a hasamon szülés után, pedig amúgy gyöngék a kötőszöveteim. Nem tudom, kapható-e még, és ha igen, van-e olyan jó, mint az akkori…?

1 Like

Igen, tartok tőle, hogy ez bőrtípustól is függ. Sajnos nekem biztos van rá hajlamom, mert gyerekkoromban a térdeimnél lett rengeteg csík, amikor gyorsan nőttem, majd később a csípőmön is, amikor nőiesedtem. Neked egyébként alakult ki mástól valahol, vagy egyáltalán nincsenek csíkjaid?

Elvileg van, és egész jók a vélemények is róla, köszönöm a tippet!

1 Like

Köszönöm, hogy írtál! A stria az ilyen, idővel magától halványul, gyöngyházas lesz, ami már kevésbé észrevehető, főleg, ha valakinek világos a bőre.

1 Like

Szívesen, remélem beválik :blush:

Szivesen, a hidratálás szerintem fontos, valamilyen olaj is jó lehet stiriák ellen :).

Szia, én az alverde mamaglück vagy ilyesmi nevű testvajat használtam, nem lettek csíkjaim egyik terhességem alatt sem. Szerintem is számít a genetika, de a megfelelő ápolással kicsit lehet segíteni hogy a növekvő pocakon rugalmasabb maradjon a bőr.
A tèrdemnél nekem is lett pár csík amikor gyorsan nőttem.

1 Like

Az első terhességem során hidratáltam (mandulaolaj, Mixa Atopiance testápoló). Nem alakultak ki striák, de ez lehet csak genetika…

1 Like

Azt a mamaglück testvajat én is használtam, igaz már meglévő striákra. Igen, tudom, félreértettem hogy mire jó, de rajtam nem nagyon segített. Viszont az egy nagyon jó testvaj, ha valaki nem bánja hogy egy kis ideig ragad - meg az illatát se, mert az elég egyedi…

2 Likes

Igen, az alverde termékek illata tud egyedi lenni, pl most fogyott el nagy nehezen a q10 testápoló, aminek az illata zavart, ezért nem hasznàltam túl lelkesen. De ezt a testvajat annak idején bírtam, lehet h pont úgy hatottak rám a terheshormonok :grinning:

1 Like

Dehogynem, vannak… :wink: A combomon és a fenekemen, ezek kamaszkorom környékén alakultak ki, bár ezek a csíkok bennem sosem keltettek rémületet… :blush:
A terhesség nem hozott csíkokat, sem a hasamon, sem máshol, de tényleg nem tudom, hogy a termékeknek köszönhető-e? Ártani biztos nem ártottak (ráadásul a férjem napi rutinja volt, hogy esténként ő kenegetés közben a babával is “kommunikált”) :heartpulse:

4 Likes

Köszönöm mindenkinek a hasznos tippeket!

A pocakkenegetési rutin nagyon édes, és követendő példa lehetne minden leendő apukának. :slight_smile:

1 Like