Szakdolgozat a Krémmánián való véleményírásról

Sziasztok! :grinning:

Szakdolgozatomat a Krémmánia oldaláról írom, pontosabban a sminktermékekről való véleményírással kapcsolatban és nagyon sokat segítenétek egy kitöltéssel.

A kérdőív körülbelül 5 percet vesz igénybe és az alábbi linken érhető el: itt
Nagyon-nagyon köszönöm előre is a segítséget!

3 Likes

Megvan :slight_smile:

Nagyon szépen köszönöm!! :relaxed:

1 Like

Kitöltöttem én is!
Érdekesnek találtam, mennyire “marketinges” szemszögű a kérdőív, természetesen csak a magam nevében nyilatkozhatok, de nagyon hiányzott nekem az a szempont, hogy:

  • hobbiból írok véleményt
  • azért írok véleményt, hogy magamnak meglegyen, mint egy lista arról, mit használtam/ hogy tetszett
  • egy kicsit “fényezni szeretném magam”, ha írok egy vicces véleményt, vagy én vagyok egy termék első véleményezője.
    Ugyanakkor azok a kérdések, amik nagyrészt szerepeltek - például, hogy bosszút álljak a cégen, szájmarketing, stb. - az életben meg nem fordultak a fejemben.
    Persze sokszor a fogyasztó mást “érez” egy fogyasztói magatartásról, mint amit utólag közgazdászok lemodelleznek róla, de ebben az esetben az volt a benyomásom, nagyon távol áll a valóságtól az, amit a marketingesek képzelnek, mik a motivációk a KM véleményírás mögött.
6 Likes

Bennem is hasonlók fogalmazódtak meg, én nem akarnék egy céget itt se lehúzni se igazán felmagasztalni, nehéz volt ezt igazán jelölni a tesztben. Az önfényezésen én is néztem :smiley: Instasztár helyett KM sztár :smiley:
De próbáltam kitölteni ahogyan tudtam, de tényleg nagyon más a KM mint amilyen opciók voltak itt a kérdőívben.

1 Like

Szia!

Először is nagyon köszönöm a segítségedet!

Igen, ez egy jó észrevétel, marketing mesterszakos hallgató vagyok, ezért lett nagyon marketinges :slightly_smiling_face:
Nagyon köszönöm a kommentedet is, ez nagyon fontos számomra, mivel nekem egy adott elméleten belül kellett gondolkoznom amikor összeállítottam a kutatásomat, de jó látni, hogy ennek vannak hiányosságai is, erről is mindenképpen írni fogok!!
Köszönöm! :relaxed:

1 Like

Szia!

Nagyon köszönöm neked is a kitöltést és a kommentet is hozzá!! :relaxed:

1 Like

Nagyon szívesen! :slight_smile:
Az egyik legfőbb motivációnk a vélemény írásban is, hogy imádunk l’art pour l’art kritizálni :))) én Tripadvisoron és Booking.com-on is aktív vagyok, minden terméket szeretek véleményezni, amit megveszek, legyen az akár egy krém, akár egy vacsora. Szerintem ezzel itt nem vagyok egyedül :slight_smile:

4 Likes

Éljen az ifjúság és az a fránya szakdolgozat! Természetesen kitöltöttem. Én is hiányoltam például a szabadon megfogalmazható véleménykérést, hogy ha nem a fenti irányított kérdések miatt írok véleményt, akkor mi a motivációm.
Sok szerencsét! :raising_hand_woman:

1 Like

Én is kitöltöttem.

1 Like

Nagyon szépen köszönöm a kitöltést és a kommentet is! :relaxed:

1 Like

Nagyon köszönöm!! :grinning:

1 Like

done :smiley: jó ez a felület amúgy mobilon. sokkal kényelmesebb mint a google hasonló megoldása

1 Like

Nagyon köszönöm a kitöltést! :relaxed: