Sminktanácsadás

Sziasztok!
Ti jártatok már sminkesnél tanácsadáson, konzultáción vagy titeket sminkelt már profi?
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalaitokra! A smink világában én igencsak zöldfülű vagyok, de szeretnék beletanulni. Szerintetek érdemes elmenni tanácsadásra, vagy többet ér, ha egy kis kezdő készlettel YouTube videók alapján magamon “begyakorlom” a mozdulatokat?

Szia,
én évek alatt YT-ról szedtem össze a tudást, termekismeret, technikák stb és magamon a divat es kísérletezés alapján tanultam ki mi áll jól.
2019ben elvégeztem a sminkes tanfolyamot egy Bp-i suliban, utána néztem alaposan annak is…sztem értelmetlen volt. Más smink szerető imerosom is jart így.
Persze van róla papírom ez jo…de szerintem ha tényleg érdekel utanajarsz magad, ha más megmutogatja ugyanúgy nem fogod otthon használni a dolgokat. Persze kérdés hany éves vagy…mert ha 30+ es eddig se sminkeltél akkor tapasztalatbol mondom ezután se fogod túlzásba vinni, ahhoz pedig felesleges egyéni tanácsadó…
Ha fiatal vagy es érdekel akkor is jobb magadnak összeszedni a tudást és egy MAC vagy Notino üzletben előbb meg tudod melyik alapozó passzol hozzád.
Mi a profi tanfolyamon is csak annyit tanultunk, ami a YT videokban van, hogy milyen alaptonusok vannak, hogy ismered fel ( én se előtte se azóta nem ismerem fel a tipikus jegyek alapján a bőrtónusokat, persze gyakorlattal jön ez is, de neked ugye ez utóbbi nem lényeg).

2 Likes

Szia!

Szerintem is jó a YouTube-ról tanulás.
Ha magadat szeretnéd megtanulni sminkelni, mondjuk többféleképpen, én javaslok egy 1-2 napos önsminkelő workshopot/tanfolyamot. Itt jól megismerheted az arcodat, eszközöket és akkor lenne egy alapod, amivel tudnál videókból is tanulni.

1 Like

Tanácsadásra annyiban jó ha elmész, hogy megmondja a szakember, mi az amit feltétlenül be kell szerezned otthonra, milyen szemformát, arcot hogy sminkelj. (Nem is baj mert sokan összevásárolnak mindent felesleges pluszköltségekbe verve magukat.) A youtube is jó kezdésnek, de egy sminkeskönyv talán a legjobb ezt sokszor át lehet lapozni. és persze sok gyakorlás… Az önsminkelő tanfolyam is jó ötlet de ide már gyakorlattal érdemes menni mert azért ez sem két fillér. Fontos persze, hogy lelkes maradj.:slight_smile: Sok sikert!

2 Likes

Szia, én tavaly végeztem egy okj sminktanfolyamot. Ha addig azt hittem, tudok sminkelni, ez ráébresztett, hogy csak szeretek. Ha tudsz egy igazán jó oktatót, szerintem érdemes rá befektetni, anyagilag is megtérül hogy nem vásárolsz össze feleslegesen kozmetikumokat, és olyan trükköket tanulsz, amit csak a profik ismernek. És lehet teljesen másként látja az arcod, mint te, és olyan dolgokat javasol, amik magadtól nem jutnának eszedbe vagy azt gondolnád neked nem áll jól és mégis. Persze a semminél több az online is, de azért más, ha valaki élőben fogja a kezed, irányít és csak rád figyel. Utólag sajnáltam, hogy az esküvőmön nem ő sminkelt, akkor még nem ismertem. De nagyon járd körül, kit választasz, itt is van kincset érő szakember és az ellenkezője is.

2 Likes

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat!
Igazából épp azért merült fel bennem ez a kérdés, mert az esküvőmre keresek sminkest, és arra gondoltam, hogy pár helyre elmennék tanácsadásra, és csak utánna próbasminkre, nem tudom, melyik lenne a célravezetőbb

Szia, én itt voltam, szívből ajánlom: Sminkkel Lélekkel (Facebookon meg tudod nézni)

Én tiszta szívből ajánlanám az oktatómat, ha győri vagy környékbeli vagy :heart_eyes:

Én nem akarok sminkes lenni, de saját örömömre szívesen elvégeznék egy képzést. Bakancs listás (volt) egy Tombor Sarolta (Lancome) vezette képzés, mert az ő szemlélete és ahogy dolgozik, nekem nagyon szimpatikus.
Az még egy dolog, hogy nem két fillér, ezzel tisztában voltam. Viszont elég kemény felvételi vizsga van, szóval nem elegendő, hogy tejelsz és ügyes hobbi sminkes leszel, ez a suli azoknak való, akiknek nagyon komolyan ez a hivatás az életük :slightly_smiling_face:

Pardon, felvételi vizsga? Mit kell bizonyítani egy sminktanfolyam előtt?

Szerintem nem kezdő szint, hanem haladó vagy felsőfokú vagy ilyesmi és ezért van felvételi.

Igen, biztosan így akarják szűrni a jelentkezőket mennyiségben és minőségben is. Persze ez érthető. Profi szakmai sminkes utánpótlás a cél, nem az, hogy a hobbistákat istápolják :pensive: Abszolút megértem, de azért picit sajnálom.
Screenshot_20210928-171938_Chrome

2 Likes

Szerintem ha szeretnél menni jelentkezz, én is így mentem felvételire, nem sminkes szakra ugyan, de ha elég lelkes vagy megcsinálod a kért dolgokat, amivel lényegében “el tudod adni” magad tutira felvesznek :slight_smile:

2 Likes

Én is csak támogatni tudom :hugs:

2 Likes

Mondjuk ezt nekem is magas, hogy felvételi van :smiley:
Az nem jutott eszébe az iskolának, hogy többféle tanfolyamot indítson, szerintem sokan jelentkeznének arra is, hogy én csak magamat szeretném kifesteni viszont azt csudajól…
Ha ez az álmod egy próbát mindenképpen megér, vagy ha ők nem is , meg lehet kérdezni, hogy kit ajánlanak. Akinél én tanultam ( csak magamat kenni a saját cuccaimmal) már visszavonult :frowning: