A témához kapcsolódóan. Évekig küzdöttem mindenféle hasonló csodával. Nekem akkor szűntek meg a problémáim, amikor a férjemmel összejöttem , illetve amikor a hagyományos medencés strandot/uszodát kiiktattam. Ha mégis, akkor nem egész nap a vizes alsóban ülök, hanem lehetőség szerint száraz bugyit húzok, előtte intimtörlőkendős áttörlés. Bugyiban csak pamut, tangák kuka, tampon kuka, kehely kuka. Betét esetében a nylonosakat kerülöm, lehetőség szerint pamutborításút használni. Partnert kezelni veled együtt és nem szabad irrigálni vagy olyan dolgokat feltuszkolni (intim habok, stb.), amik allergizálnak.
Különböző fogamzásgátlók (akár a lokális, akár a szájon át szedhetők is) hajlamosítanak ilyesmire, illetve nagyon extrém esetben a spermára is lehet allergiás vagy magára az óvszer anyagára, spermaölőszerre stb.
Magam részéről pl a Klionra is allergiás vagyok, amivel ezeket a gondokat kezelnék, úgyhogy marad a patikai kikevert, a Dalacin, anno a gynevac. A nődokim mondta azt anno, hogy amikor lehet, ne hordj bugyit. Éjjel, nyáron otthon stb, mert az intim területeknek is kell szellőzni Ja és ami állati fontos, ha az ember fejben meg van borulva, odalent sem lesz minden rendben…
Helló. A kellemetlen szagnak, a megváltozott folyásnak és a viszketésnek több oka is lehet, még akkor is, ha a nőgyógyászati és urológiai vizsgálatok nem mutatnak ki nyilvánvaló problémát. Több oka is lehet.
Bakteriális vaginózis: a normális vizsgálatok ellenére is lehet kóros hüvelyi mikroflóra. Ellenőrizze a bakteriális vaginózist.
Gombás fertőzés (candidiasis): a viszketés és a folyás gombás fertőzés jele lehet, még akkor is, ha a tünetek időszakosan jönnek-mennek.
Szexuális fertőzések: kérjen vizsgálatot a szexuális fertőzésekre https://doctorpro.pl/wroclaw/services/gynecology/female-sexually-transmitted-diseases, még akkor is, ha az eredmények korábban negatívak voltak.
Hormonális változások: a hormonális ingadozások befolyásolhatják a mikroflórát, és kellemetlen tüneteket okozhatnak.
Higiéniai termékek: az intim higiéniához használt agresszív szappanok vagy gélek használata felboríthatja a baktériumok egyensúlyát a hüvelyben.
Allergiás reakciók: Allergia a testápolási termékekre, a fehérneműk szövetére vagy a fogamzásgátlókra.
Javaslom, hogy végeztessen el egy második vizsgálatot. Csak keressen fel több szakorvost második véleményért és további vizsgálatokért.
Probiotikumok: Beszéljen orvosával a probiotikumok használatának lehetőségéről a mikroflóra helyreállítása érdekében.
Kerülje az irritáló anyagokat: Csak enyhe, hipoallergén intimhigiéniai termékeket használjon.
Diéta: Vegyen be az étrendjébe olyan élelmiszereket, amelyek támogatják az egészséges mikroflórát (joghurt, kefir). Próbáljon meg nem idegeskedni, és keresse tovább az okokat. Talán az orvos- vagy klinikaváltás segíthet abban, hogy megoldást találjon a problémájára.