Rúzsos kérdések 😁

Csajok, remélem nem gáz, hogy nyitok ennek egy topikot, valahogy nem tudtam melyikbe illene igazán.

Eddig nem voltam egy nagy rúzsos, de most már van 2-3 darab, amit szívesen használok, 1-1 rövidebb alkalomra.

Munkába még nem mertem soha, mert nem igazán tudom, hogy hogyan kell csinálni.

Ti, akik használtok rúzst a munkába, írjatok le nekem, hogy mi ennek a menete?

Többször kell igazítani, elmentek benne ebédelni, utána gondolom kopik, akkor úgy mentek vissza, hogy a fele lekopott? :smile:

Mindenféle tipp és trükk érdekel, tartós, nem tartós viszonylatban is.

:kissing_heart: :lips: :lips: :lips:

3 Likes

Jó kérdés! :slight_smile: Én nagyon egyszerű vagyok, nem biztos, hogy jó példa, de azért leírom:
Felteszem a rúzst reggel, napközben figyelem, ha szükséges újrakenem. Viszont ebéd előtt mindig letörlöm, mert nem tudok úgy enni, hogy ne jöjjön le és utána kenem csak újra, miután végeztem az evéssel. Ez sima rúzsoknál működik, az extra tartós rúzst nem szedem le, abban tudok enni, de már ritkán használok olyat. :slightly_smiling_face::kiss:

2 Likes

Én még egyszerűbb vagyok: reggel felkenem, aztán bent, reggelizés után letörlöm a maradványait és annyi.:rofl: Nem kenem újra, mert folyamatosan iszom, beszélek, rágom a szám gondolkodás közben, nincs időm figyelni munka közben, hogy öntudatlanul mit műveltem a számmal.
A Maybelline Superstay az egyetlen, ami túléli az étkezéseket, az se teljes egészében, de legalább szépen kopik.

4 Likes

Régebben tartós folyékony rúzsokat használtam (lipfinity :smiling_face_with_three_hearts:!) azok mindent túlélnek. Alkalmakra most is kizárólag ilyet rakok föl. Ezekkel igazából formáztam is, vagyis a fölső ajkamat szó szerint megfestettem a meglévő csík fölé. Aztán némi korrekció után most tobzódom a másik végletben, a visszapillantóban (vagy anélkül is) feldobható könnyű szájfény-ajakápoló jellegű rúzsokban, amiket nem gond bárhol bármikor fölkenni :blush: Egy biztos: ha csak egyetlen sminkcucc is van rajtam, az valami ajakkence :kiss: :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Én minden nap viszem magammal azt a rúzst, amit reggel feltettem és étkezés, ivás után igazítok rajta vagy újrakenem :slight_smile:
Azaz hát eddig így volt, most nagyrészt itthonról dolgozom :smiley:

4 Likes
  1. Alapozó használatkor a számra is felszoktam a maradékot ecsettel kenni. Sokkal több ideig tart a rùzs rajta.
  2. Rúzsozás, papírzsepi a szájra nyom, púderezés, majd ismét rúzsozás.
  3. Szájkontúr ceruzával az egész számat berajzolom és utána megyek rá a rúzzsal; talán ez tart a leghosszabb ideig. Egy kevés szájfény is megy rá, ha nagyon matt a rùzs, mert szárìt és természetesebb a hatás.
    A folyékony rúzsokból a jeffree ami nem szárítja teljesen szét, abbòl is a világosabbakat használom. Mannequin, stb. Ha egy pici kopik , nem látszik annyira.
3 Likes

Egy-két (vagy több) rúzs nekem is mindig van a táskámban és mivel áttetsző nude szinte valamennyi, nem gond ha éppen nem a reggel felkent példánnyal viszem tovább a napot :upside_down_face:

2 Likes

Én ugyanez :smiley:

1 Like

Én mostanában szájfényt használok, amit aztán nem kenek újra, de ez változhat, szerintem újrafogom kenni a nap folyamán, most hogy beköszöntött az ősz szerintem visszatérek a normál rúzsokhoz :). A rózsaszín, nude rúzsoknál annyira nem gond a kopás sem, újrakenés sem :hugs::face_with_hand_over_mouth:. Amin aggódok, hogy nem biztos hogy tolerálják az iskolában a szemsminkeket :D. Majd meglátjuk, szerintem egyik nap kipróbálom :).

1 Like

Nálam csakis a stift vagy miaszösz, klasszikus rúzsok váltak be. A folyékonyakat nem tudtam megszokni, talán csak, mert nem azon “nőttem fel”.
Szeretem, ha tartós és megszínezi az ajkaimat, mert szebben kopik. Reggel ajakápolóval kezdem, jön az arckencézés és mire mindent felkenek, amit akartam, addigra beszívódott az ajakápoló kicsit, maradékot letörlöm. Jöhet a rúzs beütögetve, majd rendesen felkenve is. Nap közeben az igazítás attól függ, hogy mennyire vagyok leterhelve. Mostanában ha lejött, akkor csupasz marad az ajkam.
A szimpla verzió meg: felkenem a rúzst és szaladok.
Időnként a táskámban elfajulnak a dolgok és tele lesz a fél kollekcióval, mert a remény hal meg utoljára, hogy aznap lesz alkalmam az adott szín kikotrásával és újra építésével. Van ugyan egy kizárólag munkahelyen tartott darabom, de azt unom :stuck_out_tongue: Tán le kéne cserélnem.

5 Likes

Nem tolerálják a szemsminket… :hushed:…? dehát tanítónéni vagy, nem diák :smiley: Kisfiam egy jónevű gimibe jár, és az első évnyitóra olyan sminkekben igyekeztek a lányok hogy csak néztem…ja, meg zöldre festett haj az egyiken. Nekünk anno ha hajszálvékonyan ki volt húzva alul a szemünk, szóltak…a lakkot lemosatták (amúgy én egy annakidején lazának számító suliba jártam :upside_down_face:)

3 Likes

@zsazsi1, igen de a példamutatás tudod :D. De amíg nem szólnak, akkor addig lesz szemsminkem is :D.

4 Likes

Én mindig magammal viszem, reggel felkenem… Kb mire éhes leszek le is kopik aztán évés után újra kenem… Napközben ivás, cigi után megnézem elkenődött e :slight_smile: ha folyékony tartósat használok azzal nem szoktam foglalkozni :slight_smile:

1 Like

Szerintem egy szép smink jó példa. Én mindig bámulattal néztem kislánykoromban a szépen (!) kifestett nőket :blush:

6 Likes

Hogy alakult ez azóta? Én @zsazsi1 -val értek egyet, semmi gond nincs egy szép sminkkel, az nem rossz példa, csak van amit a tanító néninek lehet, a diáknak pedig nem.
Én sminkelek és élénk színű körömlakkokat használok, és a kislányaim is szeretnének tiritarka körmökkel menni oviba meg iskolába, de elmondtam hogy ez egyelőre nem az ő területük (6 és 8 évesek), és ezt el kell fogadni.
Más tészta, hogy a kisebbik piros körmökkel jött haza az oviból mert szülinapja volt és az óvónéni kifestette neki :joy:

3 Likes

@LiliMae , hát pontosan nem tudom, mert még nem kérdeztem rá :D. De egyszer-kétszer már kisminkeltem a szememet is és akkor nem szóltak semmit, úgyhogy lehet sűrűbben fogom, mert nagyon hiányzik:).

1 Like

Szerintem tedd nyugodtan. A gyerekek számára inkább pozitív példa az, hogy szépen ízlésesen is lehet sminkelni a mindennapokban :slightly_smiling_face:

1 Like

És mi az amiért szólnak…? Szempillaspirál, szemceruza, árnyékolás…? Külön-külön lehet vagy…? Meddig lehet elmenni? nekem fura, hogy a mai nagy demokráciában amikor semmit sem szabad szóvá tenni mert hátha sérti az illető “érzékenységét”, egy sima szemsmink gond… :thinking:

5 Likes