Rezes árnyalat a hajban - hogyan semlegesítitek?

A hajam természetes színe sötétbarna. Régebben szőkére festettem, most csak színeztetem, és így egy középbarna árnyalatot tudok elérni. Sajnos a rezes árnyalatot sehogy sem sikerül kiküszöbölni (fodrász színezi ha jól tudom Matrix színezővel) nekem viszont megbarátkozni nem sikerül vele :neutral_face: A hamvasító termékek sajnos nem jelentenek megoldást, mert azok igazából a sárgás és nem a rezes árnyalatot hivatottak eltüntetni, amellett sötétebb tónust is adnak amit megint csak nem szeretnék. Régesrég használtam a L’Oréal Majirel 8.7 hajfestékét, ami egy zöldes árnyalatú szőke (azt hiszem, ún. homokszőke volt) és azzal tökéletes eredményt kaptam, mivel a zöldes tónus tudja semlegesíteni a pirosast. Mint minden jó terméket, természetesen kivonták a forgalomból. :unamused: A fodrász sem tudta soha azt a színt produkálni amivel elégedett lettem volna. Tudtok ajánlani hajszínezőt vagy esetleg hajfestéket, ami kimondottan erre a problémára való, és zöldes, nem lilás, mint a hamvasító…?

A Fanola márkának van direkt barna hajra való hamvasítója, ami arra hivatott, hogy a narancsos/vöröses színeket semlegesítse. Én nem próbáltam, még a megfizethető kategória. No Orange shampoo.

1 Like

Köszönöm, néztem, van is a notinón. Bár azt írja, lila pigmenteket tartalmaz, én a zöld árnyalatot hajtom, de lehet kipróbálom :slightly_smiling_face:

Akkor ezt próbáld:

https://www.redken.de/produkte/haarpflege/color-extend-brownlights?initial=

Kék pigmentek vannak benne.

Köszi, ezt lehet kipróbálom, ez legalább kék és nem lila :upside_down_face:

A nem kívánatos szín semlegesítésére a komplementer színt kell alkalnazni, nézd meg a színkört:

1 Like

Igen, ezért is keresem a zöldet :slightly_smiling_face: Az én jól bevált hajfestékemre is azt mondta először a fodrászkellékes, hogy “azt ne mert ronda zöld lesz tőle!” Mondtam, nekem AZ kell. Hát azzal nem küzdöttem rezes beütéssel. De sajnos, már régesrég kivonták azt az árnyalatot. A fodrászomnak meg hiába mondtam, hogy ne hamvasítással próbálkozzon mert az nekem nem válik be, hanem olyan festéket/színezőt szerezzen, amiben zöldes árnyalat van és az kiüti a vöröst.

Legutóbb nekem azt ajánlották egy fodrászkellékesben, hogy használjak (szőke hajhoz) kék tonert vagy (barna hajhoz) lilát 10%-os oxival. Őszinte leszek, ezt nem próbáltam ki.
Viszont pár éve kísérleteztem a szürkével (persze házilag festve, a schwarzkopf urban metallics szürkéivel), ami meglehetősen sikertelen volt. Sorban megvettem az u71, u72, u73 és u74-et is. Ezt csak azért írom, mert a 71 valamelyest tompította az előzőleg vörös színezővel bemosott hajamon a rezes árnyalatot, a 72-es meg majdnem teljesen el is fedte. Igaz, még mindig barna volt a hajam. (Utána a 73-as már majdnem oké volt, aztán a 74-től meg kopott tintakék lett, szóval tisztességesen elbaszarintottam. Igaz, az meglepő módon egészen bejött. De ez már nem tartozik ide.)

1 Like

Ezért nem értem, hogy a rezesedés ellen miért a kék/lila/szürke tónusokat nyomatják, mikor a zöld árnyalat ütné ki azokat :thinking:…szőkére persze jó, mert annál a kékes árnyalatok a komplementer színek. Én nem akarok kísérletezni szürkével, mert a hamvasítás nálam egy szürkés-lilás árnyalatot eredményez ami mögött ott vigyorog a vörös változatlanul…végül is a lilának és a kéknek is része a piros.

Sziasztok,
Nekem az alap hajszínem sötétbarna ami szőkítve van. A fodrászom a festékhez KÉK hajfestéket ad hozzá, hogy ne vörösödjek festéskor. Egyszer máshol festettem ahol nem tették hozzá hiába kértem na ott szőke helyett vörös lett a hajam töve.
Szóval nálam a hozzáadott kék festék a nyerő :slight_smile:

2 Likes

Kincset ér az a fodrász aki tud hajat festeni :star_struck:

1 Like

Elgon-nak van anti rosso tonere, amit bele kell keverni a festékbe.