Ráncmegelőzés huszonévesen, nade mivel?

Ti mit használtok/használtatok ráncmegelőzésre? :blush:

30 felett, még 40 alatt: Hialuronsavas terméket, időnként C-vitaminos terméket használok. Néha AHA/BHA valamilyen formában. A retinolra még nem vettem rá magam, bontatlan még. Van egy méregdrága peptides krémem, aminek a hatását nem látom, de itt a csajok szerint jó krém.

Ha most lennék 20, a hialuronsav és a C-vitamin maradna egészen biztosan. 20 évesen csak a strandon használtam fényvédőt, így utólag már nem csak akkor kenném.

3 Likes

26 évesen: fényvédő télen-nyáron, nyáron napközben többször, illetve testre is (karok, mellkas, nyak, lábak, ami kilátszik). Van AHA és BHA hámlasztóm is, egy héten többször is előkerülnek. C-vitaminos szérum most éppen nincs a rutinomban, maximum egy-egy maszk néha. De vannak peptidek, retinoid, niacinamid, megfelelő mennyiségű hidratálás (jelenleg aminosavas szérummal, de nagyon szeretem a hialuronsavat is). Antioxidánsnak a niod survivalt használom. Néha napján (hetente 1-2 alkalommal) olajat / olajkeveréket is használok, de csak a szeles átmeneti és téli időszakban.

4 Likes

Ne menj a napra.

5 Likes

Vannak jobb-rosszabb krémek, de én is a fényvédelmet tartom a legfontosabbnak. Meg azt, hogy ne csak arcot ápold! A nyak, a vállak, a dekoltázs és a könyök is olyan területek, amik ordítanak a korodról egy ponton túl. Meg a kézfej.
Szóval az arckrémezés ne csak arckrémezés legyen, hanem minden egyéb is. Főleg a dekoltázs nagyon illúzióromboló tud lenni.
Nekem a Clarins Multi-Active Nuit nagyon bejött, meg a Shiseido Benefiance szemmaszkja egy csoda (retinolos).

3 Likes

Kb egy éve már én is nagyon odafigyelek a fényvédelemre, télen-nyáron, esőben, hóban, mindig. Nyáron 50-es fényvédőt használok arcra, dekoltázsra, karra, meg igazából “ami kint van”, télen 25-30-ast. Használok hámlasztót, hialuron savat, niacinamidot, azelain savat is. Retinolt még nem próbáltam, mert nem nagyon tudom hova beilleszteni és sokkolni se akarom a bőröm ennyi mindennel, de pár éven belül mindenképpen használni fogom azt is. Emellett van egy jó kis Balea aqua szemkörnyékápoló, amit időszakonként használok ha épp rám jön.