Pollenallergia trükkök, gyógyszerek

Sziasztok,

Tudom, hogy nem épp idevaló, de akiknek itt van pollenallergiájuk, tudnának ötleteket adni, hogy milyen praktikák váltak be, meg hogy milyen vénynélküli gyógyszerek/szempcseppek váltak be?

Gyerek korom óta nem találok semmit amitől javulna, főleg a szemviszketés ami zavar, és nagyon megkeseríti a nyaramat. Az sajnos nem játszik, hogy zárjam be az ablakokat, meg mossak minden nap hajat, mert leginkább azzal az időszakkal nem tudok mit csinálni amikor hajózunk, és 0-24 a levegőn vagyunk.

Köszönöm szépen előre is mindenkinek, aki válaszol:)

Orvosnál (tüdőgyógyász) voltál már? Kaptál vényre adható szereket? Ha igen, és azok nem váltak be, akkor itt nem sokat tudunk segíteni, sztem :confused:
Ha csak vény nélkülieket próbáltál, akkor pedig javaslom az orvoshoz menést, mert különféle pollenekre (esetleg más allergia is belép idővel, pl. penész, por…) jobban tudják, hogy melyik hatóanyagot érdemes próbálni, illetve beállíthatják neked, hogy szezon előtt kezdd el a szereket, mert így hatnak legjobban.
Kialakulhat komoly asztma is, ha nem kezelik, tartják karban meglévő légúti tüneteket, illetve korral is rosszabodhatnak.

2 Likes

Szteroid injekció az egyetlen ami segített a férjemnek. Azonban mérlegelni kell előny/hátrány, mert a szteroid sem egy ártatlan szer.

1 Like

Én is orvost javaslok, ha nem vált be amiket adott akkor pedig specialistát, addig kell menni amíg megfelelő szakemberhez nem kerülsz, ez nem játék.
Egyébként nekem nem tiszta, hogy vízen mitől rosszabbodik, rengeteg asztmást / allergiást küldenek pollenes időszakban vízpartra ahol a tiszta enyhén párás levegő segít rajtuk, főleg ha sós.

1 Like