Pigment foltok + anti-aging 40+


#1

Sziasztok! Szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat a pigmentfoltok elleni harchoz. Magamról: késői negyvenes vagyok. Szeplőm sohasem volt, szépen barnultam és jóval fiatalosabb volt a bőröm a koromnál 3 évvel ezelőttig. Akkor jött minden (betegség, családi dráma és hasonló összeomlások) azóta sokkal fényérzékenyebb vagyok (gyógyszerek :frowning: ) , és a fényvédők ellenére is csak gyűlnek a pigment foltjaim és általánosságban is romlott a bőröm állapota. Tudom, senki sem fiatalodik, de eléggé felgyorsultak a dolgok az utóbbi időben. Sajnos a korábban használt és hatásos termékekhez nem jutok hozzá (Boots), de nem is biztos, hogy működnének. A The Ordinary több terméke is felkeltette az érdeklődésemet és olvastam is az értékeléseket, de nem tudtam dönteni. Természetesen más kipróbált “csodaszer” is érdekelne. Sajnos jelenleg a viszonylag olcsóbb megoldások érdekelnének.


#2

Az események felgyorsulása sztem törvényszerű, én is tapasztalom 40 felett. Hiába törődöm a képemmel fokozottan, a romlás virágai felütötték a fejüket egy ideje. Már nem csak én látom magamon, hanem a környezetem is észreveszi.
Ha pigmentfoltok lennének a fő ellenségeim, akkor ilyen hatóanyagokkal próbálkoznék: AHA (alfa-hidroxi sav), C-vitamin, arbutin esetleg niacinamid. Körülnéznék Koreában ;), illetve a The Ordinary termékeknél, ahogy írtad. Fényvédőből nagyon magas faktorszámút választanék, 50-est és télen-nyáron kenném magam. Nem napoznék egyáltalán. Ha van alkalmad kozmetikushoz menni, akkor heti arcmasszázst beiktatnék. Nagyon jót tesz az arc izmainak is, nem csak a bőr felső rétegének. Az olcsóbb is lehet nagyon jó, szerintem, nem muszáj a luxus termékek között keresgélni, saját tapasztalatból mondom. Persze a drágább holmik a lelked is jobban simogathatják, ha ez fontos vagy valamikor az volt :stuck_out_tongue:
Ha mindezt már megtetted, akkor ne vedd figyelembe ezt az irományt. Sok sikert! :smiley:


#3

Kösz a választ. A fényvédő nem gond, már egy jó ideje 50-es faktorút használok, bár most ez aligha probléma. Mondjuk valamennyi nap a D vitamin miatt is kell, de az arcomat védem tőle.
A koreai termékek is érdekelnek. Amint látom, kicsit talán túlságosan bő is a kínálat, hogy az ember könnyen navigáljon benne.
Sajnos, az én amortizációm nem teljesen törvényszerű: ritkán öregszik az ember 3 év alatt 10-et, pláne, ha közben nem is hanyagolja el magát, de ez van.


#4

Szia! :relaxed: 22 éves vagyok, így az én pigmentfoltjaim “csak” pattanás után maradt foltok, viszont nagyon makacsok tudnak lenni. Umpalumpa szuperül összefoglalta a dolgokat, csak ismételni tudom, illetve konkretizálni azzal, hogy leírom én miket használok.

AHA: a kémiai hámlasztás valóban segít, mert pergeti kifelé a pigmenteket, amiktől meg akarunk szabadulni. Heti 5x használom a GG Cheer up-ját (https://skinsmart.hu/cheer-up.html), heti 1x a TO Peeling Solution-ét (https://skinsmart.hu/aha-30-bha-2-peeling-solution.html), 1 nap pedig semmit, akkor pihen a bőröm. Az AHA egyébként tudtommal kitűnő anti-aging termék is.

C-vitamin: nagyon szépen és erélyesen lép fel a foltok ellen, fakítja őket. Én a GG 101 C-Glow-ját használom (https://skinsmart.hu/c-glow.html). Látványos, ütős eredményt lehet vele elérni.

Arbutin: egy üvegcsényit használtam el a TO alpha arbutin + HA szérumából (https://skinsmart.hu/markak/deciem/ordinary/alpha-arbutin-2-ha.html). Meg voltam vele elégedve, szerettem, a foltjaim is halványodtak (lassabban és kevésbé látványosan, mint a C-vitamintól), viszont amikor elfogyott, akkor nem rendeltem újra, mert a GG 101 aPad-ját (https://skinsmart.hu/apad.html) akartam kipróbálni. Így is lett, és azóta az aPad-ot használom, mert ennek a folthalványításon kívül egyéb jótékony hatásai is vannak a bőrömön.

Niacinamid: a TO termékét (https://skinsmart.hu/niacinamide-10-zinc-1.html) használom ebből a kategóriából is. Nagyon meg vagyok vele elégedve, szereti a bőröm. Feltölti. :upside_down_face:

Amit még az anti-aging részhez hozzá tudok tenni, az a retinol használata. Ebből is egy TO emulziót (https://skinsmart.hu/advanced-retinoid-2-dd.html) használok, elsősorban a pattanások gátolására, másodsorban megelőzés-jelleggel. Szuper cucc ez is.

Szóval én párhuzamosan elég sok mindennel lépek fel a probléma ellen. Ezek így együtt nagyon sikeresek és szépen haladok. Ha csak egyet kéne választanom, ami a “legagresszívebben” halványítja a foltokat, talán a C-vitamint mondanám.