Őszi illatok - neked mi a kedvenced?

Itt az ősz a nyakunkon, egyik napról a másikra. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én az őszi-tavaszi illatokkal mindig hadilábon állok. Ha van kedvetek, légyszi írjátok le, mi a kedvenc őszi parfümötök, nagy segítség lenne! :slight_smile:

Most még csak általánosan reagálok: ahogyan két napja rosszabbra fordult az idő, nem tudom nem észrevenni, hogy alig jön velem szembe olyan ember, akin nincs legalább egy valami, ami fekete színű…
A parfümök használatában is majdnem ilyen élesen váltok, a kis nyári illatocskák helyett jöhetnek a nehezebb, “füstösebb” illatok. És amihez ilyenkor szívesebben nyúlok még, azok az édesebb illatok, ezek nálam nyáron szóba sem jöhetnek.
A hideg időben használt illataimat leginkább a sálakhoz tudom hasonlítani: körbeölelnek, de nem szorosan, csak lazán, mégis meghatározó kiegészítői a ruhatárunknak. Az őszi kedvencen kicsit még gondolkodnom kell, többen is esélyesek erre a címre.

Sziasztok!
Én is úgy vagyok vele, hogy az őszi kedvencek címre több esélyes is van, de a Café Tuberosa viszi most nálam a pálmát. Nagyon illik az őszi hangulathoz és harmóniában van az “ősz illatával”, amit még fogok ősszel használni az a Fior di Panna, Y.R. Bois Sensuel, de a Shalimar is jöhet. A náluk is nehezebb illatokat majd télen veszem elő.

1 Like

Szia! Nálam idén a következők vannak a topon:

  • Loverdose Edp
  • Midnight Fantasy
  • Shalimar Parfum Initial Edp
  • Live Irresistible Delicieuse
  • újdonság kategóriában az Angel Muse Edt :slight_smile:
1 Like

Megérleltem a választ és továbbra is vallom, hogy nem tudok erre a kérdésre egy parfüm megnevezésével válaszolni. Inkább tudósítok majd arról, hogy aktuálisan aznap mi az őszi kedvencem.
Ma éppen egy megosztó illatot fújtam nagyon sok év szünet után újra magamra, amit egész nap jó érzés volt viselni.
Ő pedig az
Estée Lauder White Linen edp
ami 1978-ban került piacra… Negyven éve, te jó ég!!
Szerintem ősztől tavaszig jól viselhető, és biztosan nem fogod minden második nőtársadon érezni, már amennyire ez is számít. Nekem igen. De: nem a húszéves korosztály parfümje, az egyértelmű.

Mai őszi kedvencem a
THIERRY MUGLER WOMANITY
lett, folytatva a megosztó illatok viselését.
Kolléganőm is tett egy megjegyzést, mielőtt kimondta a véleményét, valamiért arra számítottam, hogy azt fogom hallani, hogy ez most nem tetszik neki annyira, de nem így történt, hanem nagyon is megdicsérte. Imádom, mi mást is mondhatnék róla!

Kedvenc őszi tèli illataim :blush: Estee Lauder Sensuous Noir, Thierry Mugler Angel,Estee Lauder Modern Muse Nuit,Lancome la vie est belle.
Fűszeres,meleg illatok amelyeket ilyenkor imàdok magamon:)

Köszönöm a tippeket, találtam pár tesztelnivalót köztük, aranyosak vagytok :slight_smile:
Őszintén szólva úgy vagyok most idén a parfümjeimmel, mint a ruhatárammal: leszakad a polc, de nincs egy rongyom :smiley: Ruháknál még megoldanám, mert csak egy kicsit fogynom kéne, az nem kerül pénzbe, de valószínűleg megöregedhettem a nyáron, mert egyszerűen egyik őszi parfümöm sem hoz lázba, sőt, azon gondolkodom, hogy lecserélem az egész gyűjteményt pár darab kivételével. :frowning: Még adok nekik egy esélyt, de az eddigi imádott karamellás/csokis/mogyorós (meg hasonló) cukiságok egyáltalán nem vonzanak, a Coco Mademoiselle (meg társaik, pl Miss Dior EDT) meg már baromi unalmas. Van még egy Kate Moss trióm (EDT, EDP és Velvet Hour) amiket szeretek, de valahogy most ők sem az igaziak. Amit nagyon szeretek, a pézsmás-szantálos Victoria’s Secret Dream Angels Heavenly, de azt meg “helyhez” kötöm, és ezért kiesik a játékból.
Igen, tudom, hatalmas a dráma :DDD de aki tud száraz, meleg, de nem túl fűszeres, modern parfümöt ajánlani, az ne tartsa magában :slight_smile: A Chloé Nomade nagyon tetszene pl. de elkanosodik rajtam. The House of Oud Wind Heat volt még nagy kedvenc, de az meg túl erős, valahol a kettő közötti dolgokat keresném… ha nem is konkrét ötletet, de parfümházat, ha tudtok mondani már az nagy segítség (akár niche is lehet, majd gyűjtök mintára :D) Ami nem játszik, azok a vintage vagy hasonló hangulatú végtelen összetevős-virágos, aldehides dolgok, és az oud is kizáró tényező sajnos. Aki azt mondja, hogy fújjam magam inkább gleccservízzel, annyi baj van velem, azt is megértem :smiley:

Őszi kedvencekről írok, a címhez igazodóan, vagy menjek inkább a …mit viseltem ma topichoz?
Szóval ma egy vidéki útra megyünk a családdal, így tekintettel kell lennem a parfümöm megválasztásánál a többiekre is, mivel egy órát ülünk majd közösen az autóban. Ezért egy számomra semlegesebb illathoz nyúltam, mégpedig az
Estée Lauder Very Estée
lesz rajtam, ezzel senkit nem fogok magamra haragítani.
Megjegyzem, az őszi kedvencek sor végén helyezném el ezt az illatot, de a szezonhoz igazodik. Nem egy nagyágyú, de erre az alkalomra pont jó választás, úgy hiszem. Kicsit púderes, kicsit virágos, leginkább olyan nem akarok én senkit bántani illat.

1 Like

https://kremmania.hu/kremek/nina-ricci-bella-edt Én most ezt használom, kb.1,5 év parfümmentesség után, mivel kisbabám orrát nem akartam, hogy irritálják az illatok. Viszont nekem nem évszak szerint vannak kedvenceim, hanem évekig egyet használok aztán jön eg yúj illat, de ez a 3. a 36 évem alatt. Nem vagyok egy nagy parfümmániás:D

1 Like

Bőrös illat jöhet? Serge Lutens: Daim Blond.

1 Like

Tom Ford Plum Japonais-be vagyok most belebolondulva. De azért próbálgatok mást is, Byredo Bullion, Amouage Journey is rám kerül néhány naponta. Nekem az ősz mindig az új illatok felfedezéséről szól , amúgy is illatmániás vagyok, de nyár végén, ősz elején tör rám leginkább a vágy hogy újabb és újabb illatokat ismerjek meg, úgyhogy ilyenkor mindig beszerzek jó sok mintát és tesztelgetek.

1 Like

Idén ősszel az alábbi három illatot használom felváltva. Nem tudok közülük kedvencet mondani.

  • Juliette has a gun Lady Vengeance
  • Juliette has a gun Not a Perfume
  • Armani Mania

Èn most Estée Lauder Modern Muse Chic-et fújom. Nagyon szeretem, ahogy az anyaillatot is. Van itthon néhàny 5 ml-s fújósom is, azokat is szeretném elhasználni ( Dior-Miss Dior, Chloé-Love Story, Versace-Bright Crystal)

Gucci Bloom Nettare de fiori :heart_eyes:
Jó tömény, úton van 10ml elég is lesz a szezonra:)))

Givenchy hot couture edp/edt, mindkettőt imádom, pedig alapvetően edt -s lány vagyok, de ebből olyan jó mindegyik, és olyan mások de még is hasonlóak is. Az edt sokkal dohányosabb, pedig én nem dohányzok, de ebben imádom.

úúú, köszi :))) nagyon jónak tűnik!

1 Like