Ha erre gondolsz, ezt már próbáltam: https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-resist-super-light-daily-wrinkle-defense
Nagyon bíztató volt a színe, meg a finshe is, de apró mitesszerek jelentek meg a használata mellett.
Köszi! Reméljük nem hagy fehér nyomot. Bár ennyi pénzért egy próbát garantáltan megér!
Igen, erre gondoltam.
Ez az ISDIN Fusion Water nagyon jónak tűnik. Ki kellene próbálni.
Tegnap leckét vettem fényvédőzésből, gondolom megosztom veletek is.
Nem volt betervezve reggel hogy a szabadban fogok tölteni jelentősebb időt. Reggel hét körül felpakoltam az aktuális kedvenc fényvédőmet (Etude House Sunprise Mild, SPF 30… fizikai, illatmentes, hidratál) és nagyon vékonyan ráütögettem egy kevés BB krémet (missha signature #13, van benne 25 spf-nyi fizikai fényvédő).
Aztán úgy alakult, hogy délután négy körül közel másfél órát teljesen árnyékmentes helyen kellett állnom/ülnöm, tűző napsütésben, nem volt nálam se sapka, se kendő, csak a napszemüvegem. Nekem vékony és fehér, szeplős bőröm van, amit szívesen elcserélnék legalább két árnyalattal sötétebbre. Rákvörösre sültem mindenhol, de tényleg mindenhol amit nem fedett ruha: csuklók, lábfej, tarkó, fáj és feszül minden, gyerekkorom óta nem égtem meg ennyire
Kivéve az arcomat, az arcomnak semmi baja, pedig izzadtam is rendesen. Egy árnyalatnyit nem változott. A legdurvább pedig az volt, hogy zuhanyzáskor vizslattam, mik azok a fehér foltok a rákvörös nyakamon és rájöttem, hogy a kezemről a maradék fényvédőt/BB-t a nyakamra paskolgattam fel, és az az ujjaim nyoma…
Szóval, bár nem akartam, de azért sikerült bizonyítani hogy a reggel felkent alacsony spf délután is véd újrakenés nélkül.
Ugyanitt ha valakinek van tippje leégett bőr helyi kezelésére, Miss Tűzoltóautó várja szeretettel
Nálunk férjem a leégős (ő 50-es naptejjel leég, én 30-al fehér maradok), neki tavaly a Bioderma napozás utáni terméke nagyon bevált.
Uhh, részvétem, én is ilyen vagyok
Nekem egyszer sikerült már hólyagosra égni a napon, na azt nem kívánom senkinek, eszméletlen fájdalmaim voltak napokig. Mentségemre szóljon, 13-14 éves kamasz voltam és persze nem hallgattam senkire… addig a pillanatig
Nekem a jó öreg Panthenol szokott segíteni mindig.
Bocs, nem akarnám letromfolni az ajánlást, de sajnos ellent mondok a színt illetően. @zalla nekem is sárgás-olivás a bőröm és a kence rózsaszín hozzám képest. Ha nem nagyon zöldes az arcod, akkor jó lehet, esetleg mintával kezdj elsőre.
Panthenol hab még egy pont! Futás a gyógyszertárba!
panthenol tőlem is 1 szavazat és aloe vera
Hadd panaszkodjak kicsit. Akkora gondban vagyok. Keresem a tökéletes naptejet testre, ami csak fizikai. Alig találok. Most tettem egy próbát ezzel: https://kremmania.hu/kremek/uriage-bariesun-mineral-krem-spf50, de nem jött be. (Nem apró összeférhetetelenségről van szó, gyakorlatilag allergiás lettem rá a 3.használat után, és napok óta viszketek.)
Amik még szóba jöhetnek és viszonylag megfizethetőek a Mádarra, a Mossa, és a Wooden Spoon naptejei. Olyat keresek, amit a 2 éves kislányomra is felkennék. De ez kb.egyezik azzal, amit magamra is kennék. Van még egy bioderma ami esélyes, de hihetetlen tapasztalni, hogy szinte minden naptejben van valamilyen kémiai szűrő is.
Én kettőt találtam, de ezek annyira drágák, hogy a nyaralás ára rámenne a két gyerek naptejeire…
Eco Cosmetics ez 7ezer forint, de csak 50 ml!
Officina naturae ez is 7 ezer, de még mindig csak 100 ml, amivel szerintem kétszer sem tudnám lekenni az ifjúságot.
És akkor még azt sem tudom, hogy jók lennének-e?
Nálam amúgy az is kicsapja a biztosítékot, hogy a legtöbb 3-4. összetevője az alkohol denat, és a kicsinek érzékenyebb a bőre, az övére nem szívesen kenném az olyat.
Teljesen kétségbe vagyok én is esve. Hihetetlen, hogy ennyire nehéz jó naptejet találni. Én is arra jutottam, hogy nem kenhetem 10-en ezres krémekkel a gyereket naponta. A legnagyobb gond pedig, amit te is írtál, hogy a tökéletes INCI sem biztosíték. Ami meg a legnagyobb csalódás. Nem csoda, hogy sokan az olcsó, kényelmes, de amúgy káros dolgokat kenik magukra. Elég nehéz alternatívát találni.
Talán itt:
https://ohmybrush.com/2019/05/koreai-es-japan-fenyvedok-nagy-meret-2019/
Én bioderma bronz 30-ast vettem, nem volt idegzetem testre is vadászni, örülök hogy arcra meg vannak. Az AGold akkora hogy nyak, dekoltázsra se sajnálom. Többire meg ezt a biodermát veszem évek óta, tengerre is mindig ezt viszem. (Bár én most kicsit le vagyok barnulva, melltől lefele, testileg:)) leginkább a 2 lábam. De ennyit én szeretek.)
Az AG-n gondolkodom én is teste még. Köszi a linket, meg is nézem, hátha találok valami jó megoldást. A bioderma is kap egy esélyt;).
Most még ezt a kettőt nézegettem:
esetleg ez:
Alverde Baby ebben igaz alkohol is van, de legalább eléggé a vége felé. (A most agyon reklámozott Dr. Kelennek van olyan fényvédője, amiben első(!) helyen az alkohol áll.)
Kérdés, hogy elég lesz-e az SPF 30?
https://tudomanyosszepseg.com/2019/06/10/az-inci-elemzes-csapdai/
Érdekes cikk arról, hogyan lehet trükközni az INCI sorrendet. Elég kiábrándító.
A testre való fényvédőkkel én is vakarom a fejemet. Szerencsére a kémiai fényvédővel nincs bajom, az alkoholt viszont kerülnöm kell. Szombaton patikában voltunk vadászni, a patikussal nem jutottam messzire, mert csodálkozott, hogy rajtam az Eucerin napteje nem szívódik be, mert neki tökjó. Ja és alkoholos, erre csak nézett, ő simán keni a napallergiás bőrére (nekem is van). Már biztos az agyára mentem, mert ahány flakont kikértem, mindben volt alkohol. Végül maradtam a 100 ml-s Bioderma Kidnél és vettem egy fújós 50-es RLP-t.
A párom 30 faktoros, fújós Eucerint vett, találjátok ki, mi volt az első összetevő: igen, az alkohol. Közel 6ezer Ft-ért egy patikai márka igazán kihagyhatná.
Annyi, hogy sajnos van benne illatanyag, ezt egyébként rendre elfelejtem, meg hát nem fizikai, de nekem mindig olyan szép a bőröm tőle, és semmi leégés, vagy allergia, picit ragad, de nem vészes. Utcára úgy is csak a kilógó testrészeimet kenem, medencézésnél meg tökmindegy, sötét törölközőn vagyok, újrakenem, ez legalább elfogy októberig nálunk.
Borzalmas csalódás, hogy mennyire nehéz jó terméket találni. Főleg mi is kisgyerekkel rengeteget vagyunk napon és sok kell. Tavaly 300 milit simán elhasználtunk ketten. A gyógyszertár meg bizony nem biztosíték, sőt. Olyan fura belegondolni, hogy régen én is úgy vásároltam, hogy lekaptam a polcról a szimpi csomagolásút. Nem csoda, hogy nem olyna nagy üzlet a tudatos bőrápolás, és az önismeret. Nehezebb így az élet.