NEM kincsek a drogériákból (megbántuk, soha többé)

Sziasztok! Láttam már hogy volt téma a 2020-ban megbánt termékekről, ezen kívül a pozitív csalódásokról is drogériás szinten :slight_smile: Azért indítom ezt a külön témát, hogy a csalódásokat is írjuk meg :slight_smile: Ne csak tavalyit, olyanokra is gondolok ami már 10 éve forgalomban van és nincs túl nagy reklám körülötte ma, vagy az előző években. Naaaa és persze jobb alternatívákat :slight_smile:

Drogériás csalódás? Ami leginkább megmaradt, az egy filces essence tus volt, ami 20 perc alatt bedagasztotta a szememet és nyers vörösre marta a szemhéjam bőrét. Igen, tudom, én vagyok allergiás rá (vagy talán hibás batch volt, nem tudom már), de azóta nem veszek fekete essence tust, pedig a márkát amúgy kedvelem.

3 Likes

itt most nem az újdonságokra gondolok, hanem az ezer éve bevezetett dolgokra amik sok embenek irritaciót, egyebeket okoztak, vagy csak simán sz.r):joy:
Baba tusfürdő (natúr) - rettentően szárít és kb. le vedlettem tőle
Dove intim mosakodó gél: Soha semmi bajom nem volt ilyen “ügyben” de ettől az egész család női tagjai panaszkodtak…
Palmolive kék termal spa tusi: Semmi sem fogható ehhez az egyedi illathoz, ezért is sajnálom, de sajnos ekcémás tüneteket okoz
Avon tusik: elosztani lehetetlen
Head & shoulders sampon : elvileg korpásodás ellen, de használat után rosszabb mint volt.
Avon true púderalapozó: ehhez csak annyit fűzök, hogy rettenetes
Rdel young - tartós matt rúzs, vagy akár szajfény:
Ha akciós ha nem az összes kupak törött és ereszt? Letettem az asztalra, rendesen lezárva, de tapad mindig az egész…

Egyenlőre ennyi, de lehet jön még pár rossz emlék :slight_smile:

1 Like

Írtam közben hogy kezdem, de amíg regényt írtam megelőztél, így javítom :heart_eyes: nekem is volt essence tusom, vörös nem lett a szemem, de egyfolytában csurgott a könny és a törölgetéstől nem volt esztétikus látvány :disappointed:

1 Like

Nekem a lovely spiráltól hullott nagyon a szempillám.

Head and Shoulders sampon hosszú távon nekem is viszketést, korpát okozott.

Beszáradt szempillaspirálok, szemhéjtusok, szemöldöktermékekről inkább már nem is beszélek, essence, catrice márkáknál. Nem tudom, hogy alapból is ilyenek voltak, vagy ki voltak nyitogatva.

Nekem a drogériában kapható paletták abszolút nem jönnek be eddig, főleg tartósságban.

Talán a Maybelline matte ink jut még eszembe hogy nagyon csúnyán kopik, és ha foltokban nem tudod leszedni, akkor fedheted le még úgy két napig egy másik rúzzsal :D.

3 Likes

Drogériás palettákból szerintem csak a nude, vagy rosegold irányú paletták jók, pl essence
Az s-he márkától is próbáltam már, de legyen szó bármilyen színről, semmi sem fog.
Most ki vannak árusítva a max factor rose nude paletták, tegnap vettem, kíváncsi leszek hogy milyen :blush: eredeti áron picit drága, remélem tükrözi ezt :slight_smile:

A matte ink nekem bevállt, bár nem a mindennapok során használom, csak akkor ha tényleg szükség van az extra tartósságra :slight_smile:

1 Like

Az essence és catrice termékek közül használok párat, ami bevált, de pl az essence szemhéjalap a kukában végezte, semmit se ért, a szemöldök pomádé szintén, alig lehetett felvinni és az a kevés is amit sikerült, 1-2 óra alatt felszívódott.
Catrice szempillaspirált egy-két fajtát próbáltam, nem voltak tartósak, azóta nem vettem, pedig lehet, hogy a mostaniak jobbak.
Lovely szemhéjpaletták nekem abszolút nem jöttek be, a körömlakkok szintén nem.
Pár éve egy Palmolive tusfürdő durva kiütéseket okozott, azóta kerülöm ezt a márkát.

2 Likes

Melyik illattól volt kiütés?
Nekem az olajosabb és a fehér csomagolásútól nem lett gond :slight_smile:egyenlőre csak a kéket kerülöm

1 Like

Hát, nem emlékszem rá már :slightly_smiling_face: de valamelyik régebbi fajta volt, még a doboz alakja is más volt mint a mostaniak.

1 Like

Lovely körömlakk, a pontos nevére már nem emlékszem. Csillogós szürke színe volt. Kilakkoztam vele a körmeimet, órák múlva mentem kádfürdőzni. A vízben feküdtem és azt vettem észre, hogy oldódik le a lakk, vízzel le tudtam mosni. :joy:

4 Likes

Jaj, az s-he… emlékszem, a szemhéjfesték nagy gyenge pontjuk volt mikor tini voltam. Vajon azóta már sikerült kijavítani a formulát, hogy ne csak a pan-ben legyen színe?
Am ha drogériás palettában gondolkodsz, akkor a Lovely meg a RdeL kisebb (mondjuk max 9-es) palettái egész jók. Nem egy Jeffree Star, de nem kell csődbe menni miatta :smiley:

1 Like

Catrice szemöldökfilc: kb egy óra után ZÖLD lesz a bőrömön. És nem csak a szemöldökömön. Húztam egy próba csíkot a kézfejemre, ott is zöld. Próbáltam egy másik márkát (Essence vagy Trend it up) az is pontosan ilyen volt. Egyszerűen nem kompatibilis velem.

Neutrogena Hydroboost géles arclemosó: semmilyen szennyeződést nem szed le. Próbáltam elhasználni ecsetmosásra, de arra is teljesen alkalmatlan.

Trend it up körömlakkok: próbáltam többet is, de másnap már elkezd kopni, lepattogni. Az Essence hasonló.

4 Likes

Óriási csalódás nekem a Max Factor Colour X-pert Soft Touch 4es paletta. Ajándékba kaptam és nagy reményeket fűztem hozzá, de használhatatlan. Állagra valahol a por és a krém között van, leginkább gyurmához tudnám hasonlítani. Se ecsettel, se ujjal nem lehet kezelni, egyszerűen semmi nem veszi fel a színeket. Örülök, hogy nem adtam rá pénzt, de kidobni is fáj a szívem, hiszen az ajándékozó szeretettel adta és nem tudhatta milyen lesz.
A többi egyéb csalódás a 2020-as antikedvenc topikban szerepel.

3 Likes

Pedig milyen kis szépnek néz ki az a paletta!

1 Like

Óh, kár érte, pedig szemeztem vele én is. És nem is olcsó paletta.

Toni&Guy sérült hajra való sampon. Szeretem a márkát de ez totális baklövés volt , szőkített saját és póthajra vettem, remélve, hogy szépen ápolja majd, helyette zsírosított, lelapult, ragadt a hajam. Végül ha jól emlékszem strandolós sampon lett belőle , nagyon vártam, hogy elfogyjon.

3 Likes

Én azt a hamvasító sampont megelőzően használtam, első mosásra, teljesen bevált, a hamvasító samponok nem szárították szét a hajam. Én mindig 2x samponozok, mert gyorsan olajosodik a fejbőröm tinikorom óta.

2 Likes

Én is így vagyok, ha ajándékba kapok valamit, nincs szívem kidobni, főleg ha olyan barátoktól kapom akik nem annyira bújják a véleményeket stb, és ráadásul nem is olcsó dolgokat vesznek nekem… Azt hiszik hogy az ár teljesen tükrözi a minőséget
Sőt még el is szoktam használni, mert bűntudatom lesz ha nem :joy:
Egyszer adtam túl rajta, mert 3 barátnőm ugyanazt a palettát vette meg nekem, amit szeretek, de elég egy belőle :joy:

3 Likes

Igazad van úgy lehet jobban működik , én a hajhullás utáni sampon után raktam .
A póthajam nagyon nem szerette ragadt tőle, tudod nem volt olyan csikorgósan tiszta a végeredmény, mást nem változtattam a rutinban tuti ő volt a bűnös.
Most már mindegy elfogyott, de újra nem hiszem, hogy meg fogom venni. Bár olyan cuki neszeszert láttam a neten utazó méretű
termékekkel és abban pont ez volt :rofl:

Nagyon alaposan öblítem mindig a hajam, nekem nem ragadt. Minden hamvasító sampon szárít, szeretem ha az első mosás valami tápláló samponnal történik. Ha a fekete neszire gondolsz, az semmi extra, nekem megvan még valahol, 10-12 Euro volt, a benne lévő utazóméretekkel együtt megérte.

1 Like