Mit használtál ma?

“… tarkónra lehel az apokalipszis…”, ez tetszik.:slight_smile:

1 Likes

Mai smink:
L’oreal True Match Liquid Glow Illuminator (Icy Glow) keverve a L’occitane Pivoine Sublime CC krémmel
Gueralin korrektor
RCMA púder szem alá
Mac Mineralize Skinfinish Natural púder
Trend it up Natural Glow bronzosító 020-as szín
Pupa pirosító Vibrant Coral
CP highlighter On the Cusp
Trend it up szemöldökpor
Rdel Young szemhéjalap
Mac Wedge (matt világosbarna) átmeneti színként, Sigma Notre Dame (szürkés-sötétlila) a külső v-be és az alsó pillatőbe, CP Snake Eyes (gyönyörű fényes, meghatározhatatlan szín) a mozgó részre, CP highlighter a belső szemzugba, Mac Naked Lunch (szaténos világos szín) a szemöldököm alá.
Fekete Rimmel Scandaleyes szemcerzua a felső pillatőbe
Essence Volume Stylist 18h szempillaspirál
Rimmel krémes rúzs 210 That’s Mauvie

Suddenly Madame Glamour parfüm

1 Likes

Ma:
TO primer
Fenty Beauty Pro Filt’r alapozó 120-as árnyalat
NARS Chantilly korrektor
Too Faced Peach Perfect púder
Colourpop Brow Boss szemöldökceruza Deep Brown
Catrice szemöldökspirál Deep Brown
Juvia’s Place The Saharan II pirosítópaletta: a matt barna szín kontúrnak, a fehéres arany highlighternek és a belső szemzugba, a fényes, arany csillámos málnaszín pirosítónak és a mozgó részre a szemsminkben.
A szememre még az UD Born to Run palettát használtam: a halvány korallszínt szélesen elsatíroztam a mélyítőben, kicsit szolidabban a matt narancssárgát, a külső v-be pedig a szatén barnát vittem fel. Az alsó vízvonalra a sötét, csillogó bronz szín került (még látszott is, jeee).
Az alsó vízvonalra a Zoeva metál finish-ű Opulence ceruzája ment, ami átmenet a piros és a bronz között, nagyon érdekes szín.
A felső pillatőbe pedig az Essence Berry Fantastic (sötét bogyószín) került.
Maybelline Lash Sensational
JSC Androgyny folyékony rúzs - húúú, nagyon durva színe van, alig mertem kimenni a házból, de nem ettek meg:rofl:

Parfüm: Montale Black Aoud

haha, nekem az Androgyny a visszafogott rúzsaim közé tartozik :laughing:

És mi számít durvának?:slight_smile:

Kék, zöld, lila, bordó, fekete :smiley:
Egyébként imádom, annnyira különleges színe van és a formula is az egyik legjobb.

1 Likes

Hű, van kék meg zöld és fekete rúzsod? (Nyilván van, igen, tudom, hülye kérdés:D) Nem szólt még senki értük?
Én eddig csak cicás és libafoszöld harisnyával meg lila szempillákkal sokkoltam a világot, bár kék rúzzsal egy Essence erejéig elkacérkodnék.
Nekem is nagyon tetszik a JSC rúzsok formulája, ezek szerettették meg velem a folyékony rúzsokat. Köszi, Jeffree a további pénzköltési lehetőséget!:joy:

Nem mai a cikk, de érdekes…

2 Likes

Nem szoktak szólni, de ha mégis, az sem érdekelne :smiley:

Igen, annyira kényelmes, szinte el is felejtem, ha rajtam van, ráadásul tartós is. Meg is jött a kedvem, holnap az lesz rajtam :blush:

1 Likes

Ezen már én is gondolkodtam, hogy a porpúderek, poralapozók egy részét biztosan belélegezném és hogy ennek vajon milyen hatása lehet. Azt hiszem mégis lemondok az ásványi alapozóról.
Mondjuk az összes létező káros anyagot nagyon nehéz kerülni, ez is olyan dolog, hogy “melyik ujjamat harapjam…”

1 Likes

Nagyon nehéz elkerülni az egészségre káros anyagokat, olyan mértékben elterjedtek. Ezen az oldalon, ahonnan a cikk származik, egyébként további érdekes infók is vannak, a takarítószerekig bezárólag, amire nagyon is oda kellene figyelnünk. Ha van egy kis időnk, érdemes itt körülnézni, bár az is biztos, hogy rosszabbul fogjuk magunkat a cikkek olvasását követően érezni. :see_no_evil::hear_no_evil::speak_no_evil:

1 Likes

Szépségápolási szempontból nem feltétlenül tartom mérvadónak ezt a weboldalt. Csomó érdekes cikk van rajta, de ebben a témában olvastam már hülyeséget is.
Hogy a cikk tartalmára is reagáljak… Tindigo blogjáról linkelnék egy-egy cikket, kiegészítésül. Mindenkinek saját döntése, melyik témában mit gondol, mennyire lesz óvatos mely összetevőkkel, stb. Sosem lehetünk elég elővigyázatosak, ez tény. :slight_smile:

(Bocsi, mostanában olvasgattam a blogját, és emlékeztem, hogy nála több a fenti cikkben felmerült kérdés is volt már téma, ezért az egyoldalú hivatkozás.)

1 Likes

Ami még zavaró a sok rossz összetevő mellet az az, hogy az egyik cikkben szereplő állítást egy másikban cáfolják. Nem könnyű kiigazodni, az tény!

1 Likes

Fú, ezek a Tindigo cikkek… Félre ne értsd kedves @dunaimano, természetesen nem ellened akarok beszélni, tudom, hogy jó szándékból linkelted ezeket.
De… az első cikk olyan szinten nem objektív, hogy nem igaz. Nagyon ránk szeretné erőltetni a nézetét. Felsorolja milyen tartósítószerek vannak a parabén helyettesítésére és hosszú mondatokban taglalja, hogy azok miért nem jók, holott azokat valójában már alig használják. A modern tartósítószereket (pl. Phenoxyethanol) meg elintézi egy mondattal és hogy nem biztonságosak eléggé. Na majd megnézem ennek is a forrását…
Meg ez hogy a cseresznye és az uborka is ugyanazt a parabént termeli, hát hadd ne mondjak semmit! Meghallgatnám egy vegyész véleményét is😀
Amúgy a modern cégek, márkák már eleve parabénmentesek és nem gondolnám, hogy csak a “közpara” miatt és hogy inkább használnak parabének helyett károsabb tartósítószereket. Ezt így összefüggésbe hozni szerintem butaság.
Ráadásul csak azokat a tanulmányokat taglalja, amik szerint biztonságosak, de mi van azokkal, amik szerint nem? Azokat szimplán meg sem említjük, mert nem szimpik?

2 Likes

Köszi, én a háttérben nem mélyedtem el, cikkben is csak felületesen, aztán felindulásból billentyűzetet is ragadtam :grinning:

Vannak adalékok és összetevők, amiktől nálam is beindul kicsit a para, de egyszerűen nem tudhatjuk, hogy mi jobb és mi rosszabb. Az viszont biztos, hogy a túl sok semmiből sem jó és ebben is egyediek vagyunk, ha csak megnézzük ki mire allergiás vagy mitől sokallt be a szervezete. Sokan allergiásak a parabénekre, talán ezért is kutatták annyit ezeket az anyagokat és derült ki, hogy rákkeltő LEHET és mégsok más rossz tulajdonság… Különféle emberek különféle anyaggokat nem bírnak.Van, aki a gyapjútól kap kiütést, van, aki a bíbortetű festékanyagától kap szemgyulladást, van, aki a tejtől hasmenést.
Most már sokfélét választhatunk és ez jó, mert azt gondoljuk mi irányíthatunk :stuck_out_tongue: Közben meg nem tudhatjuk hol és mikor találkozunk azzal a valamivel, ami legközelebb nálunk fog gondot okozni.
Szívem szerint csak kókuszolajjal kenném magam tetőtől talpig, de hát ezzel nem mennék sokra :smile:

5 Likes

Tindigo sem szentírás, tudom :slight_smile: Ezek egyébként sem a legfrissebb cikkek, viszont ez is egy álláspont. Láttam, hogy a különböző tartósítószerek taglalása hagy némi kivetnivalót, de minél több helyről tájékozódom, annál összetettebb kép lesz bennem is.

2 Likes

Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
Catrice HD Liquid alapozó
Mac Mineralize Skinfinish Natural púder
Trend it up Natural Glow bronzosító 020
Max Factor Creme Puff pirosító Gorgeous Berries
L’oreal True Match liquid highlighter Icy Glow
Trend it up szemöldökpúder
Milani szemhéjbázis
Mac pigment Subtle színben a mozgó részre (fényes lilás-taupe) KAP pigment a külső v-be és alsó pillatőbe. Deja Vu a neve, ez egy gyönyörű szaténos padlizsánlila
Lovely Vampire Lashes spirál
Mac Fix+
Catrice Ultimate Colour Lipstick 380 Nude Tastic

Zara Red Vanilla parfüm

1 Likes

NYX Can’t Stop… alapozó Pale, keverve a Lioele CC krémmel
Nars Chantilly korrektor
Hourglass Mood Light púder
ABH dipbrow pomádé medium brown
The Balm Desert kontúrnak
Colourpop Winging It pirosító-highlighter duó (erősen lila)
UD Primer Potion
Nabla monók: Artemisia egész szemhéjra és a mélyítőbe satírozva, a Leonnal tovább erősítettem a mélyítővonalat. A Fahrenheit és a
Poison Garden paletta Opera színe ment a külső v-be. Az alsó pillatőbe satíroztam el a Majorelle-t, és a Zoeva Mr. Marvelous ceruzáját.
A mozgó részre a Blue Blood paletta Ice Tray színe került, erre tapogattam fel a Nabla Absinthe-ot.
A belső szemzugba a Poison Garden Rositája ment.
Maybelline Lash Sensational
JSC Rose Matter folyékony rúzs mini

Parfüm: Montale Intense Cafe minta

1 Likes

Mai smink:
Alapként Catrice Galactic Highlighter Drops (el akarom használni mielőtt megromlik)
Catrice HD Liquid alapozót kevertem a L’occitane Pivoine Sublime CC krémmel
RCMA púder szem alá
Trend it up Natural Glow bronzosító 020
Trend it up pirosító 055-ös árnyalat, gyönyörű szatén fényű sötétebb mályvás szín
Zodiac Love Signs paletta highlightere
Lovely Brows Creator Pencil
Rdel Young szemhéjalap
Zodiac Love Signs paletta: Leo matt színét satíroztam el átmeneti színként, ami egy narancsos-mustáros szín, erre ment a mélyítőbe a Virgohoz tartozó matt narancs. A mozgó részre a fényes barackos tónusú enyhén narancsos Virgo került, belső részre a paletta highlightere. A külső v-t sötétítettem a matt sötétbarna színnel, ami a Taurus fényes színnel szemben van.
Alsó pillatőbe is a narancs és sötétbarna ment összesatírozva.
Ma használtam a tegnap vásárolt Trend it up szempillaprimert.
Egyik szememre a Maybelline Snapscara spirált használtam, a másikra az Essence Volume Stylist 18 h spirált ami lassan megérik a kukára.
Egyelőre nem vagyok elájulva a Maybelline spiráltól, igaz nem tapasztja a pillákat, de sokszor kellett átmennem rajtuk, hogy valami látványa legyen. Viszont a szempillaprimer az Essence spirállal elképesztő pillákat csinált. Sokkal dúsabb, hosszabb. Tényleg látványos.
Rúzs helyett az egész ajkamat a KAP Naked nevű szájceruzájával töltöttem ki. Állítólag lerobbanthatatlan. Na ma ezt tesztelem.

Zara Red Vanilla parfüm

2 Likes