Mini szemhéjfesték paletta - melyik a legjobb?

Sziasztok!:slight_smile:

Én most fedeztem fel, hogy van itt egy fórum is és már nagyon régóta keresem a tökéletes mini szemhéjfestések palettát a hétköznapokra, ezért gondoltam megkérdezlek titeket, nektek mi a véleményetek a különböző mini palettákról? Ti már megtaláltátok a kedvenceteket?

Én olyan nétköznapi palettát keresek, amiben:

• 4-6 szín van és többségében matt színek találhatóak
  • inkább neutrál árnyalatok vannak, nem túl meleg színek
  • továbbá, legyen egy világosabb szín is (ami nem fehér, de nem is sötétebb a bőrszínemnél), valamint egy sötétbarna (vagy fekete szín).
  • a minőség legyen jó, a festék maradjon fent a nap végéig. Az nem zavar, ha a palettában kicsit poroz a festék, ha utána szépen fent marad a szemhéjamon.

Eddig próbáltam Natasha Denona Mini Glam palettáját, de sajnos a világosabb szín belőle is sötétebb volt élőben, mint a fotókon és bár a minőségével elégedett voltam, végül elajándékoztam. Azután láttam megjelenni a mini matt palettát is, de nem mertem megvenni, mert nem tudom, hogy mennyire csalnak a fotók és élőben nincsen lehetőségem megnézni:(
Régen használtam Zoeva szemhéjpúdert és jelenleg az Inglot freedom systemjét használom 4 színnel. Nem rossz a minősége, talán jobb is, mint Zoeva, de valahogy úgy érzem, hogy mégsem az igazi.
Szimpatikus a Clinique “all about shadow” minije is, a Teddy Bear paletta, de a Krémmániás vélemények között ezt a palettát nem említi senki sem:(

Gondolkodtam egy kicsivel nagyobb palettán is, például a Colourpop Going Coconuts palettáján, de soha nem használtam Colourpop termékeket és nem tudom, hogy minőségben hol áll az általam használtakhoz viszonyítva. Plussz ott is a legvilágosabb matt szín talán túl sötét lenne nekem :thinking: Nektek van tapasztalatotok a márkával?

Amúgy nem zárkózom el drágább, luxuspaletták vásárlásától sem (Dior, stb) csak szeretném tudni, hogy minőségben hol vannak, úgyhogy bármilyen kedvencetek is van, kérlek osszátok meg velem!

Köszönöm :smiling_face_with_three_hearts:

Szia!
A többiek biztosan sokkal jobban képben vannak nálam, én egy ideje meg is szabadultam a drágább palettáimtól, annyira nem használtam őket a mindennapokban. Viszont a leírásod alapján egyből a Catrice mini palettái ugrottak be. Sajnos most látom, hogy drogériákban már nem kaphatók, pedig akartam volna tartalékot beszerezni, de a lovebrands.hu-n találtam belőle. Nekem a 020-as, mályvás összeállítás van meg, annyira szeretem, hogy még az esküvőmre is ezzel sminkeltem. Szerintem nagyon kihasználható színei vannak, pigmentáltak, könnyű velük dolgozni és alappal tartósak is, estig fent maradnak.

Ami még eszembe jutott, az a Morphe Midnight dune paletta. Ez is megvan, kifejezetten hűvös árnyalatú, kompakt és kihasználható nude palettát kerestem, úgy találtam rá. A csillámos színek hajlamosak potyogni, de szépen satírozható és tartós.

1 Likes

A Catrice-el én is szemeztem néha, de kicsi féltem a minőségétől, így sosem próbáltam. Bár amilyen alacsony ára van a többi, általam próbált palettához képest, igazán vehettem volna egyet próbából:)
Ahogy nézegetem online a Morphe palettákat, látok néhány szimpatikusat, úgyhogy mindenképp felírom a listámra. Köszönöm szépen a javaslataidat, sokat segítettél!:slight_smile:

Elsőnek pont az ND paletták jutottak eszembe, én nagyon szeretem őket, minőségre és praktikumra is. Az ND-hez képest a Colourpop porolósabb, de egyébként nagyon jó minőségű, pigmentált színeik vannak, én merem ajánlani, hogy próbáld ki. Sminkleépítésben is nem egy Colourpop palettát megtartottam, mert minőségre is veri a sokkal drágább márkákat, és az összeállítások is szépek.
Amit én még próbáltam, az mondjuk az ABH Norvina mini paletták, de színvilágban nem találtak be. ND-hez képest keményebbek (azért nem kemények, csak nem olyan extrém puhák), de nagyon pigmentáltak, kevésbé porol mint a Colourpop. ABH-ra egyébként általánosan igaz nálam, hogy gyönyörűek a palettáik, de valahogy egyiket sem tudom igazán kihasználni, így előbb-utóbb a leépítés áldozata lett.
Milyen színeket keresel egyébként? Az ABH Riviera tartalmaz egy fehéret, ami konkrétan fehér, az nem hiszem hogy túl sötét lenne. :wink:
A Catrice mini palettáit nem próbáltam, egy-egy monom volt a márkától, nem volt különösebb élmény használni.
A Zoeva ebben az összehasonlításban nagyon kemény, viszont nálam abszolút jól működik, könnyű vele dolgozni, összességében szeretem a minőségét, bár ennél annyival jobb formulák vannak, hogy inkább nem vettem az egyetlen beszerzésem után másik palettát tőlük.

1 Likes

Köszönöm az összehasonlítást! Így, hogy próbáltam Natasha Denona palettát, könnyebb elképzelnem a Colourpop palettáit. A márkának rengetek kombinácója van, úgyhogy ha abból választok, biztosan találok valamilyen számomra megfelelőt színkombót (leginkább hétköznapi árnyalatok, barnák érdekelnek, néhány világosabb és néhány sötétebb árnylattal és kevés csillámmos színnel). Amúgy érdekes, mert az ND paletta amit próbáltam is jobban porol, mint az Inglot, amit most használok. Meglepődtem, mert senki sem említ az ND-nél porolódást, de akkor gondolom viszonyítás kérdése az egész. De az nem is zavar amúgy annyira, ha a termék hosszan fent marad a szemhéjamon.
Zoevát az Inglot előtt használtam utoljára, 2 vagy 3 éve talán (tehát azt amit 5-6 éve vettem), de láttam, hogy vannak új mini palettái és azon gondolkodtam, hogy azóta ők is módosíthattak formulát az új palettáiknál, szóval ha valaki nagyon elégedett lenne azokkal, akkor felírnám a listámra :blush:

1 Likes