Legjobb szemkörnyékápolók 30+ 40+ 50+

Igen, valami ilyesmire vágyunk…
szemkornyek
Sima, ránctalan, feszes és hidratált szemkörnyék.
Ha van ötleted, osszuk meg egymással. Hasznos infók, pl. beszerzési lehetőség, hatás, mennyiség, ár és főleg tapasztalat. Anti-aging trükkök.

4 Likes

Én a Photoshopot tudnám javasolni ennek az elérésére.

16 Likes

Kezdem. :slight_smile:
Jelenleg 3 terméket használok, váltva.
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-resist-omega-complex-serum nem kifejezetten szemránckrém, de nagyon szépen hidratál
https://kremmania.hu/kremek/sanatopic-premium-arckrem ez ún. vivőkrém a következőhöz
https://kremmania.hu/kremek/medinatural-sargabarackmag-borapolo-olaj ebből nagyon keveset, az előző krémhez keverve
Alapjában nincs komoly gondom a szemkörnyékemmel, de az a fránya idő telik azért. Jelenleg a hidratálás az, ami a legcélravezetőbb nálam, sokszor látom más lányokon, asszonyokon, hogy a ránc a szemük alatt tulajdonképpen a hidratálás hiánya.
Szívesen fogadok termékajánlást, ha bevált terméket használsz.

1 Like

:slight_smile: tudom, de jó kép

1 Like

Tudom, vicceltem!

Tudtam, hogy tudod :slight_smile:

1 Like

ezt elfelejtettem, alkalmanként:
https://kremmania.hu/kremek/balea-belebende-szemkornyekapolo-krem-aloe-veraval
egyszerű hidratáló, semmi extra, gyorsan szárad, ezért vagy az omegával vagy ezzel https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-skin-recovery-moisturizer keverem

1 Like

Szerintem szemkörnyék témában nagyon nem mindegy, hogy hány éves az ember… A szemkörnyéki kötőszövet ugyanis eléggé meg tud lazulni az idő előrehaladtával, úgyhogy praktikus lenne szerintem kort is írni, mert 25 évesen is teljesen más a szemkörnyék, 30 évesen is, 35 évesen is és most izé, 18 évesen is :innocent: 38, na. De csak néhány hét múlva, szóval 37-ben maradhatnánk.
Illetve pont a múltkor állapítottuk meg itt @Montelino val, hogy mennyire mások válnak be az embereknek, nekem a Holy Grail az ANR Eye, neki az semmit nem csinált. Én néhány éve mindent, amit az arcomra kenek, kenek a szemem köré is, plusz megy szemkrém is naponta kétszer. Amikor a csapból is az ömlött, mert Paula Beogunnak nem volt még saját szemkrémje, hogy nem is kell szemkrém, ami az arcra elég, az elég a szemre is, megpróbáltam, hónapokig csak az arcra valókat kapta a szemkörnyékem is. DEHOGY ELÉG! Ég és föld a különbség. Nekem igenis kell külön szemkrém, mert a szemkörnyéki területem sokkal “zsírosabb” hidratálást kíván, mint az arcom többi része.

5 Likes

Pont erre gondoltam, ezt az ANR-t megnézem. A zsírosabb krémet az én szemem alatti bőr is kívánja.
Szerintem az anti-aginget nagyjából 30-tól aposztrofálhatjuk. :slight_smile: Attól én már messzebb vagyok vagy 13 évvel. :slight_smile:
Én kifejezetten termékajánlást várok, ötletet, mint az ANR.
A Paulás cucokkal kapcsolatban, sokáig ellenálltam, utálom, mikor tolnak valamit, de idén év elejétől beadtam a derekam. És azt kell, hogy mondjam, jók a termékek, a Resist sorozatot nekem találták ki (mindkettőt) és megtértem. Persze azért nyitott szemmel járok. Kifejezett szemránc elleni vagy szemkörnyék ápoló krémet keresek, mert az, mint a fentiekből látszik, még nincsen. Keresem az én holy grailemet.

1 Like

Az ANR tényleg vagy nagyon működik, vagy nagyon nem, nem igazán szoktam e kettő közötti véleményt olvasni róla. Ha tudod, akkor 5 ml-es tégellyel próbáld ki, az elég minimum 6 hétre, annyi idő alatt azért már látod, hogy neked működik-e. Mint minden szemkrém, ez is csak addig hat, ameddig kened (sokan nem tudom, miért várják egy külsőleg alkalmazandó krémtől, hogy akkor is hasson, amikor már nem is kenik).
És ha már Paula, terjesztem az igét, szemre mindenképp: https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-skin-recovery-super-antioxidant-concentrate-serum
Az egyik legjobb dolog, ami a szemkörnyékkel történhet. Olyan nincs, hogy ebből ne legyen itthon. Game changer.

3 Likes

Próbáltam mintát, de sok volt, kombinált bőröm van. Dehogy a szemem alá? Köszönöm szépen, már megérte topikot nyitni. :kissing_heart:
Várom, hogy valaki indítson a PC-ről is…

1 Like

Szerk.: Most olvastam vissza a saját értékelésem, mert tusolás közben beugrott, hogy én bizony használtam azt arcra is és az első két tubussal működött is. Nyár elején, amikor a harmadikat bontottam, már nem viselte el a T zónám. Februárban teszek vele még egy próbát az arcon, az úgyis mindig a retinol kúra hónapja.

Arcra én sem tudom használni, nekem is kombinált a bőröm. De a szemkörnyékem egyszerűen imádja.

Bedobtam a kosárba, megrendelem. Köszi még1x.

1 Like

Éveim száma 44.
Még nem találtam meg “A” szemránckrémet/szemkörnyékápolót.
Szeretem a PC termékeket, de egyik szemkrémjük sem vált be. Sőt, emlékszem hogy egyszer az egyik deluxe minit este felkentem, és másnap reggelre olyan ráncos lett a szemem alja, mint még soha.

Mégis koromhoz képest egészen jó állapotban van a szemem alja, és szerintem ez annak köszönhető, hogy szemüveges vagyok, és a lencse szűri az UV-t.

Azért ha valakinek van csodaszere, ne tartsa magában. :smiley:

3 Likes

Röviden, pontosabban nem túl hosszan: én a rétegzős rutint használom a szememre is, a történetet lásd lejjebb. Valamiért a szemem nem szereti ha rögtön krémet kap, úgyhogy Soon Jung tonerrel kezdek, ennek nem érzem különösebb hatását, néha kihagyom. Utána a Pyunkang yul toner essence jön, próbáltam már elhagyni mondván, hogy szemre talán nem jó, de úgy néz ki muszáj… :unamused: Utána géles szemkörnyékápoló, végül olyan szemkörnyékápoló amitől esetleg lehet várni, hogy hidratáláson kívül csinál valamit. Eddig egy colo mintát használtam, most Kiehl’s mintákat használok (utóbbinak semmi, de semmi köze ahhoz, hogy a márkát amiről előtte nem is hallottam egy bizonyos valakivel reklámozták).

A bő lére eresztett változat: megboldogult ifjúkoromban a bőrápolást Vichy Normadermmel kezdtem, azt akkor kb. csodaszernek tartottam de egy idő után vagy a bőröm változott meg vagy a formula (utóbbira gyanakszom) de ezen kívül a krém-krémeket főleg régebben nem bírtam, mindenből géleset kerestem, beleértve a szemkörnyékápolókat is - erre 20 évesen úgy éreztem szükség van, de már 18 évesen is Vichy Oligoval próbáltam eltüntetni a lila karikákat. Aztán persze amikor a tudomásomra jutott a parabének démonizálása, rájöttem, hogy jó ideig azzal kentem a szemem.
A lényeg tulajdonképpen az, hogy a gélek szeretete velem maradt, és a szemkörnyékem úgy érzi magát a legjobban ha az akármilyen szemkörnyékápoló alá kenek valami átlátszót. Az Ilcsi bodzavirág szemráncgélt és a görögszénás ráncfeltöltő gélt is használtam erre a célra, az előbbi volt a kedvencem, a nem éppen tökéletes INCI ellenére jó volt őket használni (a nevükben foglaltak nyilván túlzás).

Elkezdtem használni ezt:
https://kremmania.hu/kremek/seinz-szemkornyekapolo-gel
Aztán megjött ez:
https://kremmania.hu/kremek/lumene-lahde-purity-dew-drops-hydrating-eye-gel

Egyikkel sem vagyok maradéktalanul boldog, mert bár átlátszó mindkettő, sűrűbbek a korábban megszeretett folyós-géles-vizes cuccoknál, de a célnak megfelelnek.

A szemüveg-UV kombó nálam is játszik, és amit a leginkább fájó szívvel vettem tudomásul az, hogy ráncaim nem a mosolygástól, hanem az alvástól lesznek.

Amúgy amit én mindenkinek mindenre ajánlok az a lenmagzselé hígabbra főzve, állítólag jó a ráncokra.

Az UV szűrős napszemüveg nagyon fontos szerintem is, én az év szinte minden napján viselem, télen-nyáron. Polarizált lencsés a mostani, ami epillepsziás roham élményben részesít, valahányszor a telefonomra nézek benne, ezt leszámítva tényleg sokkal jobb a szemne. Egyébként a ráncosodás mértéke nagyon nagyban függ az arc szerkezetétől is. Én szerencsés vagyok ilyen tekintetben, eleve nem olyan az arcberendezésem. De azért nagyon oda is figyelek az ápolására.

2 Likes

A minden korosztálynak és bőrtípusnak más a problémája rovatba szánom a beszámolóm. :rofl:

30 éves vagyok, nyáron zsíros, télen kombinált/normál bőrtípussal. Sötét katonai árkokat örököltem édesapámtól. Arra már rájöttem, hogy erre a problémára csak a korrektor kínál megoldást :face_with_monocle:.
Az apró kezdődő ráncok miatt kezdtem el szemkrémeket használni. Az az érdekes, hogy a bőrtípusom miatt néha ez a régió is zsíros, így én kifejezetten a könnyedebb állagú termékeket keresem.
Egy ideje C-vitaminos krémeket próbálgatok, ennek oka egyrészt, hogy a baba miatt a retinol nem jön szóba. A másik ok, hogy elvileg a C-vitamin a foltokat is halványítja, gondoltam hátha a karikákat is. Amivel szerintem nem is lenne gond, de igen sokszor amatőr hibát vétek, mert túl közel kenem a szememhez. Márpedig az aszkorbinsav nevében nem véletlenül szerepel a sav, így ha közel kerül a szememhez, csíp, mint a veszedelem. :sweat_smile:

Itt szeretném megragadni az alkalmat, és megkérdezni, van-e tippetek, hogy vigyem fel a krémet, hogy ne a szememben kössön ki? Általában a szemhéjamra pötyögtetem fel és óvatosan eldolgozom a pillasor érintése nélkül. Ennek ellenére igen sokszor bevándorol a szemembe a termék.

A fiatalok kezdő szemkörnyékápolója (20+) szerintem a Cerave Eye Reapir Creamje lehetne. Ez egy könnyen beszívódó, jó alapkrém, ami szerintem az alapvető hidratáltságon javít. A ráncokat nem fogja eltűntetni, de kicsit javít a szemkörnyék megjelenésén. Szépek az összetevői, az ára sem horror.

Viszont 30-asként érdemes lenne kicsit hatékonyabbra váltani. @scorpionqueen: a Paula’s Choice antioxidáns szérum mennyire nehéz? Érdemes lehet inkább a kombinált bőrre való verziót kipróbálnom?

2 Likes

Olajos-szilikonos érzetű, áttetsző, mézszínű, de a méznél kicsit folyósabbb anyag. Nem egy könnyed dolog, emlékszem, mennyire megdöbbentem én is az első időkben hetekig, hogy mégis simán bekapta a bőröm. De ha szemre szeretnéd kenni, nyugodtan próbáld meg,tényleg jól beszívódik.Találtam belőle mintát, szemkörnyékre használva szerintem nagyon sokáig elég lehet:

1 Like

Felnevettem mikor megláttam a topic címét.
Büszkén vállalom, hogy 99%ig édesapámra és családjára hasonlítok (az az 1% édesanyám fogazatát és fog formáit örököltem :wink: ). Úgyhogy én már kb 5 évesen elkezdhettem volna szemkörnyékápolót használni, akkor se segített volna, mert a két Prada-zacskó mindig ott marad a szemeim alatt. Legalább ha gyerekem lesz nem fog feltünni a kialvatlanságom :smiley:
Eddig a L’Oréal Paris Infaillible vált be mert ez halványítja legjobban a szemem alatti sötétséget illetve orrom pirosságát.

1 Like

Vigyázat, retinolt tartalmaz!

1 Like