Nekem a fogamzásgátló se jelentett megoldást. A tudatos bőrápolás sokat segített, de a nap végére (főleg nyáron) bizony így is átfénylik az alapozó. Mostanában át is álltam a könnyű koreai BB-kre, CC-kre, pattanásaim nincsenek, a bőrhibáimat az erős fedés nem tudja eltüntetni. A mattító alapozókat rühelli a bőröm (éljen a kombinált, vízhiányos bőrtípus), azonnal száraz részeket csinál, hiába mindennemű hidratálás.
A niacinamid velem nem csinál semmit, nekem az ipari hámlasztás (főleg a kombinált, AHA-t, BHA-t tartalmazó hámlasztók váltak be, a G&G Cheer Up a kedvencem), a retinol és ahogy @umpalumpa említette, az agyagos maszkok váltak be.
Fürdés közben felkenem a maszkot, utána a TO 30%-os AHA-BHA hámlasztóját kenem fel (fordított sorrendben is érdemes kipróbálni), rajtam tovább marad, mint az ajánlott 10 perc. Utána jöhet a könnyű, de sok hidratáló réteg és egyéb hatóanyagok. Sajnos a minimálrutin nem vált be, minél több mindent használok, annál jobb az összkép.
A PC oil control primerét régen nagyon szerettem, az tényleg azonnal mattít, de nagyon drága:
Mondjuk, most pont akciós egy kicsit. Fenébe, kedden elutazom.