Legjobb mattító/fixáló púder

Olyan púdert keresek ami a könnyen átfénylő bőrt is lemattítja valóban és nem csak 2 óra erejéig. Több tucat terméket probáltam már de egyik sem hozta a várt eredményt. Legalább 5-6 órás mattító hatást várok el. Leginkább transzparens verzió érdekelne.

Amik nekem nem váltak be:
Innisfree mattító setting powder (kőpúder verzió), The Balm mattító púder, Catrice, Rimmel, Essence púderei, benecos porpúder, Yamuna porpúder, Alverde kőpúder és még sorolhatnám de hirtelen nem jut más eszembe.

Kinek mi vált be?

Én az Yves Rocher porpúderét szeretem. Bár amióta a bőrápolási rutinom nagyobb rendben van, azóta a zsírosodásom is csökkent kicsit.

1 Likes

Sajnos elég nehéz kérdés. Én is elég sok púdert próbáltam már és az lett a vége, hogy nem érdekel a fényes bőröm. Sajnos drogériás fronton nem tudok ajánlani semmit. A KVD porpúder vált be eddig legjobban. A Laura Mercier porpúder van még kívánság listán nálam, de mivel maszkot kell hordani mindenhol ezért nem sminkelek, szóval ráérek.
Remélem sikerül megtalálnod megfelelőt.

1 Likes

Nekem eddig egyes-egyedül a Makeup For Ever egyik púdere vált be, amiből @whitemerci -től kaptam mintát. Sajnos a pontos nevét elfelejtettem, ha jól láttam, 2féle loose púdere van a márkának, és persze kb. lehetetlen hozzánk rendelni.
Hiába van vízhiányos bőröm, minden más átfénylik, tökmindegy, mit mivel kombinálok. Próbáltam Catrice All Matt Plust (asszem, ez volt a neve), TIU, The Balm, Innisfree No Sebum Blur Powdert, Nyx Photo HD, Becca, Jeffree (ebből Kokaputól kaptam) KVD, RCMA (szintén @Kokapu), A’pieu, Huda púdereket (utóbbiból mintát whitemercinek hála). Egyik se vált be.:frowning:

1 Likes

Jeffree Star porpúder, bár ugye most kérdéses, hogy ki vásárol tőle és ki nem…

1 Likes

Ezt nem olvasom örömmel :frowning: az Rcma sem??? Az volt az utolsó reménysugár sztem már nálam… Meg akartam rendelni beautybay ről és ha ez sem válik be akkor már lehet belsőleg kell csillapítanom valahogyan…nagy dózisú A vitaminra gondoltam még… Annyira gázul néz ki az állandóan olajtól tocsogó fejem :frowning: amikor egészségesen étkezek akkor is ez van. Bár teljes cukormegvonásom nemigen volt még pár hétnél tovább de nem is nagyon opció mivel így is egyszálbél vagyok :frowning: lehet a cukor meg a ch fogyasztás a ludas? Vagy csak alapból ilyen a bőröm és fogadjam el hogy ez lesz halálomig és kész? :

nekem bejött a Paese bambuszos porpúdere bőrfénylésre. bár nem mindegyik alapozómon mutat olyan szépen és a kánikulai patakzó izzadásom is kifog rajta, de szépen fixálja a sminket, és a zsírosodást is megfogja. vízhiányosabb bőrre jó lehet még a Gosh hialuronsavas púdere is, de annak nem olyan hosszantartó a fényesedést gátló hatása.

1 Likes

Nekem sajnos az se, de ez nem jelenti azt, hogy rajtad se fog működni.
Azt vettem észre, hogy a koreai BB-ket, CC-ket jobban tolerálja a bőröm, mintha kevésbé fényesednének át, mint az alapozók.

1 Likes

A Szent Grált én sem találtam meg, de ezek segítenek valamit a nyári olajosodáson:
Amikor kész a smink, mielőtt felteszed a fixáló púdert, a T-vonalat finoman nyomkodd át mattító lapocskával. Utána jöhet a fixáló, amiben, ha sok a silica, a legjobb, mert nagy a felszívó képessége. Van olyan púder, ami csak ebből áll. Kissé macerás, mert csak por formában van és száll, mint az állat.
A bőrápolási rutinban is lehet tenni keveset a zsírosodás csökkentésére, pl: niacinamid, BHA, C-vitamin, azelainsav (asszem ez is jó rá). Itt most van egy kis próbacsomag ilyen T-vonalra:
https://kremmania.hu/elado/maci86-bioderma-sebium-global-ea06715c-946b-4295-9476-4b8684eda721

Az silica összetevőről:
https://kremmania.hu/osszetevok/silica
Minél több van a púderben, sztem annál jobb esély van a kíván hatásra.

4 Likes

Hát nekem az vált be mikor régesrég bőrgyógyász felírta a Dianét…:frowning:Életemben először (és utoljára) örülhettem a matt bőrnek és a normál hajnak, amit elég volt hetente mosni…
Természetesen nem erre biztatlak, csak kábé ennyire hatékonyak szerintem a kencék…ideig óráig valamit jelentenek de ezt külsőleg megoldani nem lehet. Ha valakinek sikerül, szóljon :pray:

1 Likes

érdekessége a dolognak hogy kb 2 hete kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Roxanelle) de idáig még nem igazán akar segíteni a problémán… mikor kellene hogy ilyen téren jobb legyen a helyzet? neked a diane mennyi idő után javított a helyzeten? persze az más jellegű, mert hogy elsősorban bőrre való és csak “mellékesen” fogamzásgátló is, ha jól tudom… lehet nem így van, ezesetben bocsi :smiley:
amúgy: ami fura, hogy amióta szedem talán még pattanásosabb is lettem mint előtte, nem tudom ez mennyire normális de bízok benne hogy majd elmúlik amint hozzászokott a szervezetem. neten ódákat zengtek hogy ettől majd kisimul a bőr, szép zsírmentes lesz a haj… hát nekem idáig nagyon nem tűnik úgy :frowning:

1 Likes

Én is szedtem anno Diane35-öt és eleinte rosszabb volt a bőrképem, mint valaha, de aki ismerte a cuccot arra biztatott, hogy tartsak ki. Kb. 3 hónap után kezdett tisztulni a kép, és fél év alatt állt be a szép bőr.
Szintén nem biztatlak a fogamzásgátló szedésre emiatt, csak ha amúgy is akartál.
Sztem nem olyan lehetetlen külsőleg javítani az olajos bőrön, csak oda kell figyelni mit teszel rá/érte. Kicsit macera, mert ezt sem oldja meg 1-2 termék, ahogy a nagyon száraz bőr is odafigyelést igényel (nem mindegy milyen a lemosó, toner, szérum, krém, olaj, alapozó, púder…)

1 Likes

Én amúgy sem biztatnék senkit fogamzásgátló tabletta szedésre. Évekig szedtem én is. Az igaz, hogy a bőröm szebb volt, nyilván nem amiatt szedtem, de egy idő után besokallt a szervezetem és rosszul éreztem magam tőle. Mikor váltottam az sem jött be, akkor hagytam abba. Mai eszemmel soha nem kezdeném szedni.
Külsőleg viszonylag jó hatással van a dologra a már említett Niacinamide és a cink, amit tabletta formájában is érdemes szedni. Nekem a pattanások ellen is sokat segített.

3 Likes

Sajna nekem óriásciszták kialakulása ellen lett felírva, amúgy én sem biztos hogy szedném…
De inkább ez mint egy kisebb/nagyobb műtét.Viszont szívesen élvezném a többi előnyét is, pl bőr, haj, körmök szebbé válása, mellnövekedés, stb. De akkor még van remény! Köszönöm hogy leírtad, én is türelmes leszek, és kivárom amíg beállnak a dolgok:) Hátha akkor lesz valami látványosan pozitív hatása.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, igazán hasznosak és rájöttem hogy még bőven van olyan ígéretes termék amit talán megéri kipróbálni :slight_smile:

2 Likes

Eszembe jutott a retinol is. Alap lett volna, csak valahogy nem gondoltam rá. Van olyan formula, ami nem az érett bőrre, hanem a vegyes, zsíros bőrre való. A retinolnak is van faggyútermelést normalizáló hatása. Ezt persze ne most nyáron próbáld ki, inkább majd ősztől.
példa: https://skinsmart.hu/markak/paulas-choice/skin-balancing/skin-balancing-super-antioxidant-concentrate-serum-with-retinol.html

Ja, és amit @Amadea is egyszer hangsúlyozott, hogy időnként, heti 1-2x kaphat pakolást a problémás terület: agyagos, kaolinos, iszapos összetevőjűeket főleg.

Nekem a fogamzásgátló se jelentett megoldást. A tudatos bőrápolás sokat segített, de a nap végére (főleg nyáron) bizony így is átfénylik az alapozó. Mostanában át is álltam a könnyű koreai BB-kre, CC-kre, pattanásaim nincsenek, a bőrhibáimat az erős fedés nem tudja eltüntetni. A mattító alapozókat rühelli a bőröm (éljen a kombinált, vízhiányos bőrtípus), azonnal száraz részeket csinál, hiába mindennemű hidratálás.
A niacinamid velem nem csinál semmit, nekem az ipari hámlasztás (főleg a kombinált, AHA-t, BHA-t tartalmazó hámlasztók váltak be, a G&G Cheer Up a kedvencem), a retinol és ahogy @umpalumpa említette, az agyagos maszkok váltak be.
Fürdés közben felkenem a maszkot, utána a TO 30%-os AHA-BHA hámlasztóját kenem fel (fordított sorrendben is érdemes kipróbálni), rajtam tovább marad, mint az ajánlott 10 perc. Utána jöhet a könnyű, de sok hidratáló réteg és egyéb hatóanyagok. Sajnos a minimálrutin nem vált be, minél több mindent használok, annál jobb az összkép.

A PC oil control primerét régen nagyon szerettem, az tényleg azonnal mattít, de nagyon drága:

Mondjuk, most pont akciós egy kicsit. Fenébe, kedden elutazom. :rofl:

5 Likes

Én is szedtem többféle fogamzásgátlót, de ezt a “csodát” csak a Diane tudta…a többinél változatlan volt a bőröm és a hajam állapota.
Nem is tudom egyáltalán forgalmazzák-e még, mert ennek van már vagy 20 éve…és már akkor is elég “kemény” szernek számított. De nekem szerencsém volt, káros hatását nem észleltem, viszont nagyon élveztem a normál bőrt és hajat.

1 Likes

Azóta persze próbálgatok ezt-azt…hámlasztás, púderek, mattító lapocskák, mattító kencék…de egyik sem tudja azt, mikor a probléma belsőleg van megoldva, és egyszerűen NEM zsírosodik a bőröd/hajad.

1 Likes

A THE FACE SHOP Oil Clear Blotting Powder - ről jókat hallottam. Én ezen és a Face Shop Oil Clear Smooth & Bright Powder-en gondolkozom. Utóbbi felé húzok, mert abban fényvédő is van, csak aggódom, hogy passzolni fog e a színe, mivel ez nem transzparens. Próbálta már valaki?

1 Likes