Elég szomorú, hogy általánosságban a világ még mindig ott tart, hogy Kleopátra szép volt-e vagy sem. Ajánlom Stacey Schiff könyvét, egy nagyon olvasmányos, igényes non fiction, amiből megismerhetjük Kleopátra érdemeit.
Múltkor volt szerencsém a Horváth Ilona szakácskönyvhöz, hát nem lett a kedvencem.
A hozzávalók hiányosan voltak felsorolva, a lépések rossz sorrendben voltak leírva, bizonyos lépések meg sehogy. Sokszor nem stimmelnek a leírt mennyiségek sem.
Attól is függ, hogy melyik kiadás. A régiek jobbak, mint az újabb kiadások. Amit én vettem, köszönő viszonyban sem volt anyukáméval…
Egyébként nekem van egy csomó szakácskönyvem, de általában inkább a neten nézek receptet. 
Más is van így?
Micsoda életük van! Nem könnyű boldogságot találniuk, nem csak a szerelemben, az egész életüket nehezítik. 
Szerencsére azért nem minden receptnél volt így, de ha lehet, én elkerülöm.
Ez régebbi kiadás.
Igen, amúgy én is inkább neten szoktam kipróbált recepteket nézni.
a mi példányunk idősebb volt mint édesanyám. mondjuk egyesével nézve a receptek tényleg nem különösebben jók, de aki meg akar tanulni főzni, annak nagyon tudom ajánlani a felépítése miatt.
Nekem nincs szakácskönyvem.
Néha szoktam újságot venni, azokat még elő is veszegetem és tényleg főzök belőlük, de ált. én is netről nézek, tekintélyes könyvjelzőlistám van receptes linkekből.
Igen, nekem is kb. 3-4 db igazi szakácskönyvem van, amiket inkább azért vettem/kaptam, mert érzelmileg azonosultunk az írójával. De praktikusan rögtön a netre megyek, ha valamit meg szeretnék nézni.
Nekem sokat segítettek a videók is meg a párom hogy megtanuljak főzni
, most már csak egy recept kell. Úgyis gyanús ha valamit elírnak :).
Alapvetően nekem is van jópár ajándék receptes könyvem, és alig nyúltam eddig értük… Viszont a karantén alatt elkezdtem végiglapozni őket, és jelölni, ami érdekesnek tűnt. Az inspirálódáson túl szeretném meg is főzni őket, és ami olyan, az mehet a “családi receptesfüzetbe”. Ha minden bejelölten végigérek, szerintem bemegyek egy adományboltba… Bár minket sajnos hamarosan visszarendelnek az irodába, így nem lesz annyi időm a kísérletezésre. De ha valami kifejezett ételt keresek, akkor mindig neten nézelődöm én is.
Én megfogadtam magamnak, hogy újra végignézem a Konyhafőnök összes részét - ez irtó sok idő lesz, még akkor is, ha beletekerek -, annyi mindent tanultam abból a műsorból alapanyag kezelésről, technológiákról.
Ez sem rossz ötlet. 
én az US verziót nézem mindig, a Materchefet
Tényleg sokat lehet tanulni belőle egyébként.
Egy egyszerű recept a netről:

. Nagyjából minden rossz benne :). Imádok főzni amúgy