Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

4 Likes

Történtetek az életről, az élni akarásról.

https://www.gyorffykinga.com/tortenetek/

1 Likes
3 Likes

Elég szomorú, hogy általánosságban a világ még mindig ott tart, hogy Kleopátra szép volt-e vagy sem. Ajánlom Stacey Schiff könyvét, egy nagyon olvasmányos, igényes non fiction, amiből megismerhetjük Kleopátra érdemeit.

1 Likes

Múltkor volt szerencsém a Horváth Ilona szakácskönyvhöz, hát nem lett a kedvencem.
A hozzávalók hiányosan voltak felsorolva, a lépések rossz sorrendben voltak leírva, bizonyos lépések meg sehogy. Sokszor nem stimmelnek a leírt mennyiségek sem.

3 Likes

@Vicus, jesszus :crazy_face:. Nagyjából minden rossz benne :). Imádok főzni amúgy :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:.

https://femina.hu/kapcsolat/randizas-eszak-koreaban/

2 Likes

Attól is függ, hogy melyik kiadás. A régiek jobbak, mint az újabb kiadások. Amit én vettem, köszönő viszonyban sem volt anyukáméval…
Egyébként nekem van egy csomó szakácskönyvem, de általában inkább a neten nézek receptet. :grinning:
Más is van így?

1 Likes

Micsoda életük van! Nem könnyű boldogságot találniuk, nem csak a szerelemben, az egész életüket nehezítik. :frowning_face:

Szerencsére azért nem minden receptnél volt így, de ha lehet, én elkerülöm.

1 Likes

Ez régebbi kiadás.
Igen, amúgy én is inkább neten szoktam kipróbált recepteket nézni.

1 Likes

a mi példányunk idősebb volt mint édesanyám. mondjuk egyesével nézve a receptek tényleg nem különösebben jók, de aki meg akar tanulni főzni, annak nagyon tudom ajánlani a felépítése miatt.

Nekem nincs szakácskönyvem.:slight_smile: Néha szoktam újságot venni, azokat még elő is veszegetem és tényleg főzök belőlük, de ált. én is netről nézek, tekintélyes könyvjelzőlistám van receptes linkekből.

3 Likes

Igen, nekem is kb. 3-4 db igazi szakácskönyvem van, amiket inkább azért vettem/kaptam, mert érzelmileg azonosultunk az írójával. De praktikusan rögtön a netre megyek, ha valamit meg szeretnék nézni.

1 Likes

Nekem sokat segítettek a videók is meg a párom hogy megtanuljak főzni :sweat_smile:, most már csak egy recept kell. Úgyis gyanús ha valamit elírnak :).

Alapvetően nekem is van jópár ajándék receptes könyvem, és alig nyúltam eddig értük… Viszont a karantén alatt elkezdtem végiglapozni őket, és jelölni, ami érdekesnek tűnt. Az inspirálódáson túl szeretném meg is főzni őket, és ami olyan, az mehet a “családi receptesfüzetbe”. Ha minden bejelölten végigérek, szerintem bemegyek egy adományboltba… Bár minket sajnos hamarosan visszarendelnek az irodába, így nem lesz annyi időm a kísérletezésre. De ha valami kifejezett ételt keresek, akkor mindig neten nézelődöm én is.

Én megfogadtam magamnak, hogy újra végignézem a Konyhafőnök összes részét - ez irtó sok idő lesz, még akkor is, ha beletekerek -, annyi mindent tanultam abból a műsorból alapanyag kezelésről, technológiákról.

1 Likes

Ez sem rossz ötlet. :slight_smile:

én az US verziót nézem mindig, a Materchefet :smiley: Tényleg sokat lehet tanulni belőle egyébként.

1 Likes

Egy egyszerű recept a netről:

FB_IMG_1590673496456

11 Likes