Na akkor felejtős a rendelés.
Neil deGrasse Tyson. Még sosem hallottam róla - ami elég ciki, úgy érzem - de az interjú alapján rá fogok keresni a munkásságára
A 7. a kedvencem.
Sztem nem ciki, h még nem hallottál róla. Mellesleg én sem
A cikk elég felületesen említi az életművét, csak kíváncsi lettem tőle én is.
Kedvenc: a csótányos. Már nemtom hányadik volt
Hát, ki tudja, kinek mi az elvárható tudás a világról… én mindig rácsodálkozom, mennyire semmi infóm a tudományos életről. Mentségemre legyen szólva, hogy jogász vagyok, és nyilván a magyar iskolarendszer sem sokat segített…
Itt a december! A hónap, mikor legálisan tolja egy egész ország a bejglit
https://izeselet.hu/magazin/neves-cukraszok-dontottek-az-ev-bejglije-versenyen-ok-a-gyoztesek/
“A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri.” - és előtte kiosztottak 3 doboz depankrint respect, hogy ennyit végig bírtak enni! Én már úgy 2 éve hanyagolom, mert annyira zsíros-telítős, hogy csak rosszul lettem tőle. Alapból a klasszikus mákos a kedvencem, nem vagyok igazán nyitott a reform ízekre. Ti melyikre szavaztok?
Én a diósat és a gesztenyéset szeretem nagyon, de egy finom mákosra sem tudok nemet mondani.
A hagyományos mákost és dióst nem szeretem, épp ezért kóstolnám meg az újítások közül valamelyiket, de csak, ha muszáj Valamiért sosem vonzott a bejgli. Amúgy édesszájú vagyok.
Diós volt a nagy kedvenc, szigorúan vékony szeletekben :D.
Diós párti vagyok! Alig várom a karácsonyt, olyankor 4-5 napig csak ezt eszem reggelire
Nálam évek óta a Daubner diósa a nyerő, amit - kicsit extrém lehet - az exemtől szoktam kapni. Jön még hozzá vagy gesztenyés - mert tudja, hogy azt is imádom - vagy mákos.
De nem hiszem, hogy lenne, amit nem szeretnék tőlük. Ez nem csak a bejglit jelenti…
Idén viszont, jó sok év után - tőlem fogja kapni a Daubneres bejglit, mert külföldön lesz. És: nincs karácsony, bejgli nélkül, legyünk bárhol is.
De jó Neked! “Irigyellek” érte, én nem tudok nemet mondani a sütikre. És sajna nem is akarok.
Melóhelyen márciustól december végéig bááááájgliszezon van. Ebből adódóan ilyenkor az ünnepek közeledtével már a hátam közepére sem kívánom.
Egyértelműen a mákos a nyerő nálam, de nagyon fontosak az arányok , hogy ne legyen a töltelék és a tészta az a fújtós, száraz. Finom még a tökmagvas is. A sütőtökös-narancsos nem igazán ízlett, ahogy a gesztenyés sem.
Miért pont márciustól?
Akkor nem vagyok egyedül az ízlésemmel, engem sem vonz…
Nem rajongok a bejgliért. Apám élettársa viszont (hivatásos szakács volt) nagyon finomat készít, még a meggyes-mákos is ízlett, pedig alapvetően rühellem a mákot. Még jó, hogy ritkán van terítéken.
Én akkor jöttem rá, hogy szeretem a bejglit, amikor először ettem Daubnereset. Idén is tőlük vesszük.