Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Na akkor felejtős a rendelés. :frowning:

Neil deGrasse Tyson. Még sosem hallottam róla - ami elég ciki, úgy érzem - de az interjú alapján rá fogok keresni a munkásságára :nerd_face: :nerd_face: :nerd_face:

2 Likes

A 7. a kedvencem. :grinning:

5 Likes

Sztem nem ciki, h még nem hallottál róla. Mellesleg én sem :sweat_smile:
A cikk elég felületesen említi az életművét, csak kíváncsi lettem tőle én is.

1 Likes

:smiley:

Kedvenc: a csótányos. Már nemtom hányadik volt :rofl:

“legjobbak”
Retikül.hu - Megszületett a legjobb kozmetikumok listája: a megbízhatóság és a fenntarthatóság alapján is élen járnak (retikul.hu)

1 Likes

Hát, ki tudja, kinek mi az elvárható tudás a világról… én mindig rácsodálkozom, mennyire semmi infóm a tudományos életről. Mentségemre legyen szólva, hogy jogász vagyok, és nyilván a magyar iskolarendszer sem sokat segített…

1 Likes

Itt a december! A hónap, mikor legálisan tolja egy egész ország a bejglit :slight_smile:

https://izeselet.hu/magazin/neves-cukraszok-dontottek-az-ev-bejglije-versenyen-ok-a-gyoztesek/

“A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri.” - és előtte kiosztottak 3 doboz depankrint :joy: respect, hogy ennyit végig bírtak enni! Én már úgy 2 éve hanyagolom, mert annyira zsíros-telítős, hogy csak rosszul lettem tőle. Alapból a klasszikus mákos a kedvencem, nem vagyok igazán nyitott a reform ízekre. Ti melyikre szavaztok?

3 Likes

Én a diósat és a gesztenyéset szeretem nagyon, de egy finom mákosra sem tudok nemet mondani. :smiley:

4 Likes

A hagyományos mákost és dióst nem szeretem, épp ezért kóstolnám meg az újítások közül valamelyiket, de csak, ha muszáj :sweat_smile: Valamiért sosem vonzott a bejgli. Amúgy édesszájú vagyok.

3 Likes

Diós volt a nagy kedvenc, szigorúan vékony szeletekben :D.

1 Likes

Diós párti vagyok! Alig várom a karácsonyt, olyankor 4-5 napig csak ezt eszem reggelire :slight_smile:

4 Likes

Nálam évek óta a Daubner diósa a nyerő, amit - kicsit extrém lehet - az exemtől szoktam kapni. Jön még hozzá vagy gesztenyés - mert tudja, hogy azt is imádom - vagy mákos.
De nem hiszem, hogy lenne, amit nem szeretnék tőlük. Ez nem csak a bejglit jelenti…
Idén viszont, jó sok év után - tőlem fogja kapni a Daubneres bejglit, mert külföldön lesz. És: nincs karácsony, bejgli nélkül, legyünk bárhol is. :footprints: :gift:

7 Likes

De jó Neked! “Irigyellek” érte, én nem tudok nemet mondani a sütikre. És sajna nem is akarok.

2 Likes

Melóhelyen márciustól december végéig bááááájgliszezon van. Ebből adódóan ilyenkor az ünnepek közeledtével már a hátam közepére sem kívánom. :smiley:
Egyértelműen a mákos a nyerő nálam, de nagyon fontosak az arányok :point_up:, hogy ne legyen a töltelék és a tészta az a fújtós, száraz. Finom még a tökmagvas is. A sütőtökös-narancsos nem igazán ízlett, ahogy a gesztenyés sem. :slightly_smiling_face:

6 Likes

Miért pont márciustól? :crazy_face:

2 Likes

Akkor nem vagyok egyedül az ízlésemmel, engem sem vonz… :upside_down_face:

2 Likes

Nem rajongok a bejgliért. Apám élettársa viszont (hivatásos szakács volt) nagyon finomat készít, még a meggyes-mákos is ízlett, pedig alapvetően rühellem a mákot. Még jó, hogy ritkán van terítéken.:smiley:

7 Likes

Én akkor jöttem rá, hogy szeretem a bejglit, amikor először ettem Daubnereset. Idén is tőlük vesszük. :slight_smile:

5 Likes