Környezetbarát intim lemosó

#1

Már régóta szappant használok fürdéshez, csak nagy ritkán tusfürdőt. Most, a műanyagmentes július kapcsán elhatároztam, hogy az intim lemosómat is lecserélem flakon nélküli termékre. Milyen szappant vagy hasonlót javasoltok e célra?

#2

Nem tudom szebben megfogalmazni, bocsássatok meg: a punci öntisztuló, nem igényel semmi különleges törődést. De ha engem kérdezel, a tested többi része sem. Bőven elég lenne csak ott használjunk tusfürdőt, ahol megizzadtunk, amúgy a bőrünk sima vizes öblítéssel teljesen jól érezné magát. Na de ez csak egy vélemény, valójában én is szeretem nagyon mindenféle illatban áztatni magam a fürdőszobában, bár ez a bőrömnek éppen nem tesz jót…
Nem tudom, milyen szappant használsz a testedre, de nagyon figyelj rá, hogy milyen összetevői vannak, és milyen a szappan pH értéke. Ugyanezek fokozottan érvényesek az intim lemosódra! A testeddel legyen azonos vagy hozzá közeli tartományban a pH, és lehetőleg kerüld az illóolajokat, illatanyagokat, erős habzó összetevőket. Szólj, ha tudsz ilyen szappant, ha van ilyen, még lehet én is kipróbálom. :slight_smile:
Nagy környezetbarátnak tartom magam, de a tudatos bőrápolásból nem engedek. Sajnos kell kompromisszumokat kötni, nálam abszolút ez az a téma, ahol a szelektív hulladékgyűjtés jelenti a kompromisszumot a hulladékmentesség (inkább még csak csökkentés) és tudatos bőrápolás között.
Másik nagy kompromisszumom a férjem, de másfél év fülrágás után egész sokmindenre figyel, pedig eleinte hajthatatlannak tűnt, ha környezetvédelemről volt szó :smiley:

6 Likes
#3

Első bekezdéseddel (is) nagyon egyetértek. Ciki vagy nem ciki, én bizony nem mosom meg magam tetőtől talpig tusfürdővel, csak a kényes részeken. Van külön intim lemosóm, de sima dm saját márkás (flakonos). Szóval ha minden nap beszappanoznám a testemet mindenhol, akkor tuti, hogy pikkelyesen száraz lenne már a bőröm, mint néhány barátnőmnek, akik flakonszámra használják a testápolókat. Szerencsére nekem nincsen így rájuk szükségem.
Hát ezzel a topikindító kérdésre nem tudtam igazán válaszolni, bocsi! :slight_smile:

4 Likes
#4

Sajnos én sem fogok tudni segíteni neked ebben. Én is natúr szappant használok zuhanyzáshoz, bevallom én is, hogy a kritikus részekre szoktam vele koncentrálni. Ahol nem vagyok koszos, vagy izzadt, oda a maradék kerül, vagy csak víz.
A szappanos intim lemosásról van egy rossz tapasztalom. Egyszer kipróbáltam egy teafaolajos intim lemosó szappant és olyan szinten irritálta az intim zónám, hogy borzasztó volt. Én akkor hagytam fel ezzel.
Egy intim lemosó nekem elég fél évre. Nem vagyok hajlandó ezen spórolni. A flakon úgyis a szelektívbe kerül.
Nem lebeszélni akarlak a dologról és ha találsz valami megfelelőt oszd meg velünk mindenképp.

4 Likes
#5

Köszönöm szépen a válaszokat, kedvesek vagytok, bár valóban nem lettem okosabb, mint az elején. :grin: Igyekszem natúr szappannal mosdani, az intim lemosóhoz pedig azért ragaszkodom, mert a sima tusik és színes, szagos szappanok irritálnak. Bevallom, én pl. egy átizzadt nap után nem érezném jól magamat, ha csak sima vízzel tusolnék, meg hát nőből vagyok, imádom az illatokat. Nem vagyok megrögzött bioasszony, nem is tudom száműzni teljesen a műanyagot az életemből, csak azt gondoltam, hátha van an valami olyan jó cucc, amiről csak én nem tudok.

3 Likes
#6

Én nem mosnám alul magam szappannal, de még testre is ritkán, nyáron heti párszor. Egyébként én is próbálom minél kevésbé halálra szappanozni magamat, de pont nyáron le kell mosnom mindenem szinte, mert karom lábam, nyak, mellkas be van naptejezve, de ha medencézek akkor meg minden, szóval azt le kell mossam.
Nekem ez vált be, többi intim lemosótól én egy idő után viszketek. https://kremmania.hu/kremek/idelyn-beliema-expert-intim-mosakodo, drága de legalább véd, kellemes az illata, nem erős.

2 Likes
#7

Én a kislányom babafürdetőjével fürdök, ami mindenmentes (na jó nem teljesen,de mindenképpen kímélő) mégis tisztít. Babylove és Johnson’s termékek. Ha a baba alsó fertályára megfelel, akkor nekem is :slight_smile:

2 Likes
#8

Nektek is köszönöm a választ, bár továbbra is nagyon el vagyunk távolodva a nyitó kérdésemtől. :grin: Nekem is megvannak a bevált márkáim, termékeim, de olyat keresek, ami… lásd fent…

#9

Az utolsó válasz szerintem egy tök jó szempont: én olyan szappant keresnék a helyedben, ami babák számára is megfelelő lehet.

1 Like
#10

Beváltak a Johnson’s termékek?
Nálunk anno a védőnő és a kórházban a csecsemősök is azt mondták, hogy azokat inkább ne, vagy csak 1 éves kor után használjuk.
Konkrét okot ugyan nem mondtak, csak hogy sok gyereknek irritációt okoztak.

2 Likes
#11

Köszi, akkor megpróbálok valamilyen natúr babaszappant. Az említett fürdető a flakon miatt nem szimpi, de a sima szappan jó lehet. :slightly_smiling_face:

#12

Ja, és a Johnson’sról én sem hallottam jókat.

#13

Nekem már majdnem 2 éves a lányom, 1 éves kora körül váltottunk rájuk :slight_smile: De nincs panaszunk rá, a fiamnál is használtuk. Bár mindkettő az apjuk gyorsan barnuló, abszolút nem érzékeny bőrét örökölték. Én égek, allergia, ekcéma, minden földi “jó”, a gyerekek és férjem meg 2 nap strand után csodás egységes csokibarnák :slight_smile: És semmi nem irritálja őket.

2 Likes
#14

Én talán a balea orvosi szappant ajánlanám, annak elvileg jó a PH-ja. Alverdének is vannak jó szappanjai, bár az nem teljesen bio, egyébként ez nekem nem tetszik annyira :). Én babaterméket használok lentre, babydreameset, nagyon örülök hogy kipróbáltam, kellemes használni, nem úgy mint az X-epiles az engem iritált.

1 Like
#15

Szinte minden intim mosakodót kipróbáltam, de szinte mind irritált több kevesebb idő múlva. Ez bevált:
https://kremmania.hu/kremek/isana-orvosi-szappan-erzekeny-borre
De ami még ennél is gyengédebb:
https://kremmania.hu/kremek/naturland-mosdokenocs-unguentum-hydrophilicum-nonionicum

2 Likes
#16

Az Olivia Natural márkának van intim szappanja, bár nem tudom, hogy az orvosi levendulaolaj és az ausztràl teafaolaj nem okozhat e irritàciót?

1 Like
#17

Uhh erre a mosdókenőcsre nagyon kiváncsi vagyok már :heart_eyes:

#18

Én ezt próbáltam és iszonyúan viszkettem tőle. Testre használtam el, oda jó volt.